Zware brand in Londens flatgebouw: 100 bewoners geëvacueerd, 200 brandweermannen bestrijden vlammen

Zo’n 100 bewoners van een flatgebouw in het oosten van Londen moesten maandagnacht worden geëvacueerd door een zware brand. Twee van hen werden naar het ziekenhuis gebracht met rookintoxicatie, vier anderen werden ter plekke verzorgd. Intussen proberen meer dan 200 brandweerlieden de vlammen te bestrijden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Bakje troost’ in nieuwe Troostbar in Brugge: “Maar hier mag zeker ook gelachen worden”

In de Langestraat 129 gaat Charlotte Verrecas (40) van start met Troostbar. Je kunt er genieten van een kopje koffie, een biertje of stukje taart. Tegelijk kan je ook troost vinden in troostcadeautjes of boeken ontdekken over rouw en verlies. “Maar hier mag zeker ook gelachen worden!”, zegt Charlotte.
The post ‘Bakje troost’ in nieuwe Troostbar in Brugge: “Maar

Lees meer »

Danira Boukhriss Terkessidis over geboorte van haar zoontje: “Als het nog een kwartier langer had geduurd, werd het gevaarlijk”

In de podcast van Anja Daems, ‘Als de muren konden praten’, heeft Danira Boukhriss Terkessidis (34) het openhartig over de geboorte Naïm, het zoontje dat ze deelt met acteur Ward Kerremans. Hoewel ze naar eigen zeggen zeker op een roze wolk zit, kwamen er ook heel wat moeilijkheden bij kijken. “De pijn achteraf was nog erger dan de bevalling zelf.

Lees meer »

Aan kanker gestorven Mieke Declerck wordt gezicht van Think Pink: “Ze zou dit zeker zo gewild hebben”

In het kader van de internationale actie Race for the Cure organiseert de nationale borstkankercampagne Think Pink op vrijdagavond 4 oktober een wandel- en loophappening in het attractiepark Bellewaerde in Ieper. De Torhoutse Mieke Declerck, die in maart 2023 aan kanker gestorven is, fungeert als gezicht van de actie. “Ze zou dit zeker zo gewild hebben”, zegt haar naaste familie.<br

Lees meer »

Heeft Bart De Wever gelijk dat het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” zijn die voor problemen zorgen? “Je hebt ook Vlaamse influencers die op festivals inbreken”

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” die geweld plegen tegen wie de overheid vertegenwoordigt. Heeft hij gelijk of is het – zoals sommigen hem verwijten – een makkelijke poging om stemmen te winnen? Wij gingen op zoek naar de cijfers en klopten aan bij jeugdcriminoloog Johan Deklerck (KU Leuven). “Ze doen

Lees meer »

Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit – Erdogan roept op tot islamitische alliantie tegen Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Jonge drugskoerier toont medelijden met drugsgebruikers: “Drugs zat zelfs tussen zijn tenen”

“Het was met pijn in het hart. Ik had eigenlijk medelijden met die drugsgebruikers.” Een 21-jarige jongeman uit Tourcoing liet zich door zijn eerlijke verklaring op de rechtbank in Kortrijk opmerken. Hij stond er immers terecht voor invoer en verkoop van heroïne en cocaïne als drugskoerier.
The post Jonge drugskoerier toont medelijden met drugsgebruikers: “Drugs zat zelfs tussen zijn

Lees meer »