Waarom het lekken van de supernota de formatie helemaal terug naar af stuurt

Dat de jongste supernota inclusief besparingstabel uitlekte, heeft Arizona de echte doodsteek gegeven. Vooral de socialisten willen die nu niet meer als basis, maar ook N-VA maakt zich op voor een andere strijd.

 

Meer krantenkoppen in België

Ramenwasser toont hoe een doordeweekse werkdag op 180 meter boven de grond eruitziet

De arbeiders die instaan om de honderden ruiten van de wolkenkrabbers in de Thaise hoofdstad Bangkok te wassen, moeten over een flinke dosis lef beschikken en mogen alvast geen hoogtevrees hebben. Dat blijkt uit de duizelingwekkende beelden die een ramenwasser begin augustus maakte tijdens een doordeweekse werkdag. Hij en zijn collega’s bengelen zonder verpinken 180 meter boven de grond om

Lees meer »

Amerikaanse buitenlandminister Blinken waarschuwt dat Iran ballistische raketten heeft geleverd aan Rusland: “Bedreiging voor heel Europa”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken beschuldigt Iran er dinsdag van raketten aan Rusland te hebben geleverd om Oekraïne “in de komende weken” aan te vallen. “Dit vormt een bedreiging voor heel Europa” en toont volgens Blinken aan hoe de “destabiliserende invloed van Iran tot ver buiten het Midden-Oosten reikt”, luidt het op een persconferentie in Londen.

Lees meer »

Uitrol begonnen van nieuw RSV-medicijn voor baby’s

Vanaf deze week vallen de eerste brieven in de bus met een uitnodiging voor een nieuw RSV-medicijn. Een besmetting met RSV is de belangrijkste oorzaak van luchtweginfecties bij baby’s. Ouders kunnen hun baby voortaan laten inenten en het medicijn wordt ook terugbetaald.

Lees meer »

Vijftiger rijdt 86 per uur in bebouwde kom, maar verkeersbord veroorzaakt discussie: “Schuld van boerenprotest”

M.E. werd in februari aan 86 kilometer per uur geflitst toen hij de bebouwde kom van Pervijze inreed. De 51-jarige man moet zich daarvoor in de politierechtbank verantwoorden, al betwist hij een deel van de feiten. Tijdens de boerenprotesten hing het bord dat de bebouwde kom aanduidt, omgekeerd. Daardoor is het verkeersteken volgens zijn advocaat niet rechtsgeldig en kan hij

Lees meer »

Erpe-Mere laat kadavers van besmette konijnen liggen in recreatiedomein Steenberg: “Waardevolle voedselbron voor andere dieren”

Erpe-Mere haalt de kadavers van besmette konijnen in het recreatiedomein Steenberg enkel op als er hinder is voor bezoekers. "De kadavers dienen als waardevolle voedselbronnen voor andere dieren", klinkt het bij de gemeente. Heel wat wilde konijnen zijn er besmet met het virus myxomatose. De ziekte is niet gevaarlijk voor mensen of andere dieren, toch raadt de gemeente bezoekers aan

Lees meer »

Koperkunstenaar Luc brengt ode aan paters die kerk van Sleihage lieten bouwen: “Zonder hen had ik misschien nooit de kunst ontdekt”

Koperkunstenaar Luc Lapere, die in Sleihage op een steenworp van de Christus-Koningkerk woont en werkt, brengt tussen 21 en 29 september een bijzondere expo naar de kerk. Niet met eigen werk, maar met schilderijen en poëzie van twee overleden paters die in 1960 mee aan de basis van de kerk lagen. Hij kende hen persoonlijk. “Pater Loncke is vaak bij

Lees meer »