VTI opent nagelnieuw schoolgebouw in Oostende: “Het bouwwerk is op maat van de leerlingen”

Na een vlotte bouw zonder veel obstakels is het gebouw van het VTI aan de Duivenhokstraat in Oostende gebruiksklaar.

“Het gebouw richt zich naar leerlingen uit de afdeling Bouw en de jongeren met een voorkeur voor schilderwerk – decoratie”, zegt Kris Barber, technisch directeur van de school. “Het bouwwerk in de Duivenhokstraat is op maat van de leerlingen die er thuis horen. De ateliers voor de richting Bouw bevinden zich op de benedenverdieping. Op het gelijkvloers zullen de leerlingen zowel binnen als buiten hun bouwvaardigheden kunnen aanleren. De infrastructuur voor de jongeren uit schilderen – decoratie situeert zich op tweede verdieping. Deze leerlingen zullen er hun schilder- en pleistertechnieken aanleren. Naast de ateliers zijn er nog zes leslokalen.”

“Op de eerste en tweede verdieping is er een afgerasterde passerelle. Met het oog op de veiligheid is deze passerelle afgebakend met kwaliteitsvolle afrastering. Langs deze afrastering groeien klimplanten. Ik vermeld graag de extra groene voorziening op de speelplaats en de geveltuin aan de Duivenhokstraat. De vele glaspartijen creëren veel lichtinval en stralen openheid uit. Een brug maakt de verbinding met het hoofdgebouw in de Stuiverstraat. Verder beschikt het nieuwe gebouw in de Duivenhokstraat over een HVAC-installatie (verwarming, ventilatie en airconditioning, red.) met warmtepompen. Samen met de isolatie en het hoogwaardig isolerend glas voldoet het geheel aan de strengste normen op gebied van energieconsumptie.”

Vlotte samenwerking

“We blikken tevreden terug op de samenwerking met aannemer Himpe en architectenbureau NWLND. Studiebureau Acovex was verantwoordelijk voor de technieken, veiligheidscoördinatie en EPB (EnergiePrestatie en Binnenklimaat). De firma Stabilis voerde een stabiliteitsstudie uit. De vereiste investering van 4,7 miljoen euro is bijzonder nuttig aangewend. Het VTI deed voor dit project een beroep op 2,7 miljoen subsidies van de Vlaamse overheid”, aldus nog Kris Barber. (BVO)

The post VTI opent nagelnieuw schoolgebouw in Oostende: “Het bouwwerk is op maat van de leerlingen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stan ziet zijn rit naar school halfuur ingekort, maar probleem verlegt zich naar klasgenoot: “Thibo wilde zelfs niet opstaan”

Twee uur lang enkele reis onderweg naar school. Dat was tot voor kort realiteit voor Stan Deurinck uit Hove. De Lijn beweerde het probleem opgelost te hebben, maar het blijkt vooral doorgeschoven te zijn naar enkele medeleerlingen van het BSBO Groenlaar die uit Hoboken vertrekken. “Vanmorgen wou Thibo zelfs niet naar school omdat hij zo vroeg op moest”, zegt mama

Lees meer »

Opnieuw acht voetbaldoelen los op Heuvellandse speelpleinen : levensgevaarlijk, zegt CD&V

Bij een speelpleincontrole tijdens de afgelopen zomervakantie bleken opnieuw acht voetbaldoelen los te staan op diverse speelpleinen. “Deze bevindingen komen een jaar na het tragische ongeval op 10 september 2023, waarbij een kind van tien verongelukte op het speelplein in Kemmel”, zegt Nathan Duhayon van CD&V. “En we vinden ze verontrustend.”
The post Opnieuw acht voetbaldoelen los op Heuvellandse

Lees meer »

Gewezen spelverdeler van Knack Roeselare Sander Depovere verdeelt voortaan ramen en deuren: “Carrièreswitch die kan tellen”

Sander Depovere (29) nam enkele maanden geleden afscheid van het professionele volleybal. De voormalige setter van Knack Roeselare vond intussen een nieuwe uitdaging bij Studio Frank, het ramen en deurenbedrijf van zijn schoonvader, Frank van Grinsven. Na hun eerste vestiging in Hasselt komt er een tweede bij. Niet toevallig in Roeselare. “Als carrièreswitch kan dit tellen, maar ik zie het

Lees meer »

Mysterieuze nazitoren in Poperinge opent voor het eerst, maar geeft nog niet alle geheimen prijs: “Veel sporen lopen dood”

Een Vlaamse nazitoren spreekt tot de verbeelding: het is de enige in zijn soort en sporen over zijn functie zijn uitgewist. De toren wordt nu gerestaureerd en is voor het eerst opengesteld op Open Monumentendag. “Iedereen denkt er het zijne van”, zegt Gilbert Lobelle (72), die er dagelijks passeerde naar zijn school en werk.
The post Mysterieuze nazitoren in

Lees meer »

Seriemoordenaar Staf ‘Vampier van Muizen’ Van Eyken mag gevangenis dag verlaten van minister: “Hij is en blijft zelf ook een mens”

Staf Van Eyken (73) – beter bekend als ‘de Vampier van Muizen’ – mocht maandag de gevangenis voor het eerst in acht jaar verlaten. Dat besliste minister van Justitie Paul Van Tigchelt. Van Eyken vermoordde en verkrachtte in de jaren 70 drie vrouwen en zit al 53 jaar in de gevangenis. Toch mocht hij de begrafenis van een vriend bijwonen,

Lees meer »