Vlaamse Waterweg herstelt winterdijk Blankaartbekken na schade door watersnood

De Vlaamse Waterweg start vandaag, maandag, met de herstelling van de winterdijk aan het Blankaartbekken naast de IJzer in Houthulst en Diksmuide. Bij de watersnood vorig jaar raakte de dijk beschadigd. De kern van de dijk wordt met extra klei aangevuld zodat hij in de toekomst beter bestand is tegen extreem hoge waterstanden.

De winterdijk beschermt een gebied met landbouwbedrijven en woningen. Door de vele regen in Noord-Frankrijk en in de Westhoek bereikte het bufferbekken in de Blankaart zijn limiet en daardoor waren er verzakkingen in de winterdijk. Daarom moet de dijk worden verstevigd.

Tijdens de herstellingswerken zal de dijk ook toegankelijker worden gemaakt voor interventies. Op de kruin van de dijk komt een verstevigde grasmat die moet toelaten om er in natte periodes veiliger op te kunnen rijden.

2025

De Vlaamse Waterweg wil dit jaar al 2,5 van de 7 kilometer lange dijk versterken. De rest volgt in 2025. De Vlaamse Waterweg voorziet voor de herstelling en versteviging van de winterdijk in 350.000 euro. De werken zullen tot in de loop van 2025 duren.

The post Vlaamse Waterweg herstelt winterdijk Blankaartbekken na schade door watersnood is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik voel me als Batman, maar dan van het onrecht”: ‘De verraders’ zijn aangeduid, eerste slachtoffer is gekozen

“Dat wordt hier het huis van verderf, je stapt nu de hel binnen.” Profetische woorden van Jonatan Medart als hij samen met 19 andere kandidaten het kasteel van ‘De verraders’ betreedt. Pas daarna wordt hij door presentator Staf Coppens ook effectief aangeduid als saboteur in het spel. Samen met Lotte Vanwezemael en William Boeva, die een speciaal op maat gemaakte

Lees meer »

Blinken waarschuwt dat Iran ballistische raketten heeft geleverd aan Rusland: “Bedreiging voor heel Europa”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken beschuldigt Iran er dinsdag van raketten aan Rusland te hebben geleverd om Oekraïne “in de komende weken” aan te vallen. “Dit vormt een bedreiging voor heel Europa” en toont volgens Blinken aan hoe de “destabiliserende invloed van Iran tot ver buiten het Midden-Oosten reikt”, luidt het op een persconferentie in Londen.

Lees meer »

Voormalig VTM-nieuwsanker Elke Pattyn wordt diplomaat in Israël

Voormalig journalist en VTM-nieuwsanker Elke Pattyn wordt diplomaat in Israël. Ze wordt vanaf 1 oktober gestationeerd in de Belgische ambassade in Tel Aviv, Israël. Pattyn was de voorbije jaren aan de slag als woordvoerder van onder meer premier Sophie Wilmès en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib.

Lees meer »

Als kind sprak hij jarenlang níét, later werd zijn stem wereldberoemd: het straffe levensverhaal van James Earl Jones

Zijn vader vertrok om prize fighter te worden, zijn moeder liet hem achter bij zijn grootouders. Nee, filmlegende James Earl Jones, die maandag overleed, had geen makkelijk leven. Als kind was hij zo getraumatiseerd dat hij jarenlang niet kón spreken: “Op school communiceerde ik met briefjes, later begon ik te stotteren.” Hoe slaagde de man achter Darth Vader en Mufasa

Lees meer »

Briljant voor Mariette Vantorre en Robert Houtters

Op 29 augustus 1959 stapten Robert Houtters en Mariette Vantorre in het huwelijksbootje. Ze vierden nu hun briljanten huwelijksverjaardag. Mariette is afkomstig van Heist en Robert van Westkapelle. Ze leerden elkaar kennen door gemeenschappelijke vrienden. Het echtpaar woonde vele jaren in Westkapelle. Robert is behanger/garnierder en werkte jaren bij de bekende meubelwinkel Cafmeyer in Knokke.
The post Briljant voor

Lees meer »