Veilingrecord in sportwereld: truitje van honkballegende verkocht voor 24 miljoen

Een shirt van de Amerikaanse honkballegende Babe Ruth is zondag geveild voor 24,1 miljoen dollar. Het gaat om het duurste sportartikel dat ooit op een veiling is verkocht. 

Meer krantenkoppen in België

Veurne herdenkt 80 jaar bevrijding: “Gebeurde zonder slag of stoot maar de Duitsers bliezen wel de bruggen op”

In 2024 is het 80 jaar geleden dat de geallieerden Europa bevrijdden van de Duitse bezetting. Dat laat ook Veurne niet onopgemerkt voorbij gaan. Terwijl 6 juni 1944, ook D-Day genoemd, het begin was van die bevrijding, duurde het nog tot 8 september vooraleer de Duitse bezetter uit Veurne verdreven werd.
The post Veurne herdenkt 80 jaar bevrijding: “Gebeurde

Lees meer »

B-Winder wordt eerste poke bowl restaurant in Menen: “De jeugd gaat meer en meer op zoek naar iets anders om te eten”

Menen is met B-Winder een nieuwe culinaire topper rijker. Kevin (42) en Kimberly (37) Vanden Nest openen in de Bruggestraat deze week de deuren van hun eigen poke bowl restaurant. “Vooral de jeugd gaat meer en meer op zoek naar nieuwe en andere dingen om te eten.”
The post B-Winder wordt eerste poke bowl restaurant in Menen: “De jeugd

Lees meer »

Noor Vaneenooghe is zestigste Tineke van Heule

In een tot de nok gevulde tent op het Lagaeplein is Noor Vaneenooghe zondag gekroond tot het zestigste Tineke van Heule. Ze mag het komende jaar Heule vertegenwoordigen en wordt daarbij bijgestaan door Jana Vandersteene en Gaille Naessens, respectievelijk eerste en tweede eredame. “Een incidentloze editie, met meer dan 35.000 uitzinnige feestvierders, zeven sterke kandidates en een prachtig kersvers Tineke

Lees meer »

Corneliusfeesten kleuren opnieuw Veldegemse nazomer: “Met dank aan lokale horeca”

Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 september zetten de nazomerse Corneliusfeesten opnieuw de verkeersvrije Veldegemse dorpskern op stelten. Bars van verenigingen, de venditie en rommelmarkt zijn klassiekers. Stand-upcomedy, een streekbierenbar en kermisworp voor kinderen zijn primeurs voor ‘de kleine kermis.’
The post Corneliusfeesten kleuren opnieuw Veldegemse nazomer: “Met dank aan lokale horeca” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wouter Vandeginste (51) uit Torhout met verdedigingshond geselecteerd voor BK: “Ik hoop op een podiumplaats”

Wouter Vandeginste (51) van de gelijknamige garage op de hoek van de Oostendestraat en de Noordlaan, heeft een hobby die zowat al zijn vrije tijd inpalmt. Hij neemt op hoog niveau deel aan ringwedstrijden voor verdedigingshonden en werd zopas al voor de dertiende keer geselecteerd voor het Belgisch kampioenschap, wat een uitzonderlijke prestatie is.
The post Wouter Vandeginste (51)

Lees meer »

Van topchef tot successporter: Glenn Vandenberghe is Europees kampioen cable wakeboarden

Op de European & African Youth & Senior Championship Cable Wakeboard in Turijn (Italië) heeft Glenn Vandenberghe (31) van Lakeside Paradise zich tot Europees kampioen gekroond bij de masters +30. De Knokkenaar neemt vanaf 15 september deel aan het WK.
The post Van topchef tot successporter: Glenn Vandenberghe is Europees kampioen cable wakeboarden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kanaalzone West krijgt vorm in Ooigem

De gemeente Wielsbeke en de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) realiseren in de Sluisstraat in Ooigem extra ruimte voor lokale ambachtelijke bedrijvigheid.
The post Kanaalzone West krijgt vorm in Ooigem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Artistiek directeur Opera Ballet Vlaanderen over opvoering van ‘Rain’ van Anne Teresa De Keersmaeker: “Geen voorstander van cancel culture”

"Ik ben geen voorstander van cancel culture, maar dit is wel een moment voor ons als sector om na te denken over wat welzijn en welbevinden is binnen zo’n organisatie." Dat zegt Jan Vandenhouwe, artistiek directeur van Opera Ballet Vlaanderen, naar aanleiding van de herneming van ‘Rain’, een voorstelling van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker die vlak voor de zomer

Lees meer »