Telegram beweert dat opgepakte oprichter Durov “niets te verbergen heeft”

Berichtendienst Telegram beweert dat haar oprichter Pavel Durov onschuldig is en noemt zijn arrestatie “absurd”. De Franse politie sloeg Durov zaterdag in de boeien in het kader van een onderzoek naar het gebrek aan moderatie op Telegram, dat populair is bij criminelen.

 

Meer krantenkoppen in België

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Medische interventie in gevaar gebracht door crimineel gedrag”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »

Oppositie Heuvelland : “Geschrokken van inhoud van het frauderapport”

En week na de tumultueuze gemeenteraad van 9 september hebben alle raadsleden het frauderapport van Audit Vlaanderen dan toch in de bus gekregen. De oppositiefracties zijn alvast geschrokken van de inhoud ervan. “Het is duidelijk dat er in de voorbije bestuursperiode onregelmatigheden zijn gebeurd, en het is nu aan het gemeentebestuur om die recht te zetten.” Volgens burgemeester Wieland De

Lees meer »

Politie onderzoekt verschillende diefstallen van elektrische fietsen in Brugge: “Was nochtans dubbel gesloten”

Dieven hebben donderdagavond een elektrische fiets ter waarde van enkele duizenden euro’s gestolen ter hoogte van Howest in Brugge. “Mijn fiets was nochtans dubbel gesloten”, zucht slachtoffer Fien Dhondt. “Al snel hoorde ik dat ik niet het enige slachtoffer was.”
The post Politie onderzoekt verschillende diefstallen van elektrische fietsen in Brugge: “Was nochtans dubbel gesloten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Studiegenoten van Alec Segaert fietsen in vijf dagen naar WK in Zürich om hem naar de wereldtitel tijdrijden te schreeuwen

Het begon als een zot idee van de supportersclub, maar uiteindelijk zijn het 16 studiegenoten en vrienden van Alec en Ella Segaert per fiets en twee begeleiders in de wagen die de oversteek maken van Leuven naar Zürich om er hun vriend te gaan aanmoedigen. Het was Alec zelf die vijf etappes, goed voor 701 km en 8.700 hoogtemeters, uitstippelde

Lees meer »

Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie aanwinst”

Het zonnetje en zes marktkramers waren van de partij, maar ook de klanten bleven zaterdagvoormiddag tijdens de eerste marktdag ooit in Krottegem niet achterwege. Het initiatief, dat groeide uit een vraag van de lokale bevolking, valt duidelijk in de smaak bij de inwoners.
The post Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie

Lees meer »

Schippersweekend in Lauwe blikt tevreden terug: “Volgend jaar iets speciaal voor de jubileumeditie”

Techno, maar dan met een trompet en enkele saxofoons! Het Gentse NAFT sloot de 39ste editie van Het Schippersweekend af met een opzwepende mix van elektronische muziek en jazz. De organisatoren kunnen terugblikken op een succesvolle editie en gaven reeds de voorzet voor volgend jaar. “Een jubileumeditie? Dat wordt iets speciaals!”
The post Schippersweekend in Lauwe blikt tevreden terug:

Lees meer »

Cycloon Boris zorgt óók voor plezier, zo getuigt dit Vlaamse gezin in Oostenrijk: “In zeven jaar nog nooit meegemaakt”

Boris zorgt voor ellende alom in Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië, maar ook voor plezier. In Mühlbach am Hochkönig, een dorp in het Oostenrijkse Salzburger Land, gingen Bart Van Hombeek (39) en zijn zoon Marcel (5) vandaag gewoon snowboarden. “Er lag op sommige plekken een meter sneeuw. En vorige week zaten we nog in onze t-shirt in de tuin.”

Lees meer »

“Meer dan 2.000 gewonden en meerdere doden” door aan Israël toegeschreven ontploffingen van Hezbollah-beepers

Honderden leden van de Libanese Hezbollah-militie zijn dinsdag gewond geraakt toen hun beepers en ander communicatiemateriaal zoals walkietalkies plots tegelijk ontploften. Volgens de groepering zijn bij de “mysterieuze” ontploffingen ook zeker drie mensen om het leven gekomen, waaronder een jong meisje. Verschillende bronnen beweren dat de explosies het gevolg zijn van “Israëlische piraterij”, maar in een officiële verklaring laat Hezbollah

Lees meer »

Christine straks al 25 jaar achter de toog van Don Quichotte: “Als boerendochter kende ik niet veel van café houden”

Christine Vankeirsbilck uit Pittem zal volgend jaar al een kwarteeuw achter de toog staan van café Don Quichotte in de Pontweg, vlakbij de rotonde met de Tramstraat. “Onze ligging hier is goed, op donderdag genieten we ook van het volk op de markt.”
The post Christine straks al 25 jaar achter de toog van Don Quichotte: “Als boerendochter kende

Lees meer »

Martin Heylen duikt in zijn rijke tv-verleden in ‘40 jaar reilen en Heylen’: “Hierna mogen de mensen me terug vergeten”

“Bekend zijn is vervelend” en toch keert Martin Heylen (68) terug in de schijnwerpers met zijn nieuwe reeks ‘40 jaar reilen en Heylen’. Daarin duikt hij in zijn rijke archief en bezoekt hij mensen die hem door de jaren heen zijn bijgebleven. En hoewel Heylen nog niet aan stoppen denkt, begint de twijfel soms toch toe te slaan. “Ik wil

Lees meer »