Sodibrug organiseert marathon in estafettevorm op vernieuwde atletiekpiste in Sport Vlaanderen

Op zondag 1 september organiseert de Brugse atletiekclub Sodibrug voor de eerste keer een Ekiden, een marathon in estafettevorm. Deze heeft plaats op en rond de vernieuwde atletiekpiste op de site Sport Vlaanderen in Assebroek. “Iedereen is welkom om deel te nemen, ook de niet-geoefende lopers.”

AC Sodibrug nodigt het ruime looppubliek uit om te genieten van de nieuwe infrastructuur en van een gezellig loopevenement. “Het is een aflossingsmarathon waarbij we na elke ronde van 2,1 kilometer de estafettestok doorgeven. Het gaat om twintig ronden. We hebben daar bewust voor gekozen”, klinkt bestuurslid Angelo Van Nevel. “Op die manier is het voor iedereen toegankelijk, net zoals onze club. Ook al ben je een niet-geoefende loper. Je bent bij ons welkom.”

Er kan voor de Ekiden worden ingeschreven met een ploeg van zes lopers of minder. “Je kan de afstand naar eigen keuze indelen. Elk om beurt of sommige die meer rondes na elkaar doen met de bedoeling aan 42 kilometer te komen. Wij hebben het geluk dat we met onze wedstrijd de vernieuwde piste voor het publiek kunnen openstellen. Die blauwe kleur is mooi en het nodigt uit om te lopen”, vindt Angelo. “Wij hebben al heel wat leden die ingeschreven zijn. Die dag stellen we tevens onze nieuwe clubshirts voor, met een aantal sponsors erop. Maar het sportieve blijft belangrijk, en ook de amicale sfeer.”

Praktisch

Vanaf dinsdag 3 september start Sodibrug met een nieuwe reeks start to run. Een extra mogelijkheid voor zij die willen kennismaken met de nieuwe piste. Voorinschrijven voor de Ekiden Brugge is niet meer mogelijk. De deelnemers ontvangen elk een functioneel loopshirt. Erna kan er nog worden ingeschreven, zij het zonder een shirt te krijgen. De dag zelf is niet mogelijk, tenzij voor de Kidsrun van 400 en 800 meter en de G-run van 800 meter, met een start vanaf 10 uur. Een uur later begint de Ekiden. (ACR)

The post Sodibrug organiseert marathon in estafettevorm op vernieuwde atletiekpiste in Sport Vlaanderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruth Bukasa Ntunu loopt op Memorial Van Damme

Ruth Bukasa Ntunu werd op het voorbije Belgisch kampioenschap voor scholieren knap derde op de 800 meter. De atlete van Olympic Brugge verzekerde zich hiermee van deelname aan de 1.000 meter voor scholieren op de Memorial Van Damme op vrijdag 13 september.
The post Ruth Bukasa Ntunu loopt op Memorial Van Damme appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos na tijdelijke impasse in Vlaamse formatie: “Deze slapstick kan vergeven worden, vergeten niet”

“De Vlaamse formatie heeft veel weg van een dolle draaideurenkomedie,” schrijft politicoloog Carl Devos. Hij fileert het gebrek aan “ernst, professionalisme en vertrouwen” dat leidde tot een gênant schouwspel. Een vertoning die niet snel vergeten zal worden. Desondanks benadrukt Devos het belang van professionalisme tussen de onderhandelaars. “Als het dan niet goed zit tussen een handvol mensen, heeft dat verdergaande

Lees meer »

Elton John weet al wat er op zijn grafsteen moet komen te staan

Elton John weet al wat er na zijn overlijden op zijn grafsteen moet komen te staan. Tijdens de première van zijn autobiografische film ‘Elton John: Never Too Late’ op het Toronto International Film Festival liet de artiest zich ontvallen dat hij op zijn graf niet herdacht wil worden als succesvolle muzikant, maar als betrokken familieman.

Lees meer »

Voorbije 12 maanden waren de natste ooit

Sinds 1 oktober 2023 is er 1.186 millimeter in de pluviometer van Ukkel beland. Daarmee hebben we officieel de natste 12 opeenvolgende maanden achter de rug sinds het begin van de metingen in 1833. Dat bevestigt onze weerman David Dehenauw. Het vorige record (1.182 mm) werd gevestigd tussen 1 sept 2001 en 31 augustus 2002.

Lees meer »

Nederlanders gaan opnieuw in beroep tegen ethaankraker in Antwerps havengebied

De Nederlandse provincie Noord-Brabant tekent opnieuw beroep aan tegen de vergunning die de Vlaamse overheid verleende aan het Britse chemiebedrijf Ineos. Dat meldt de provincie vrijdag op haar website. De ethaankraker van Ineos in de Antwerpse haven zou volgens de Nederlanders nog altijd te veel stikstofdepositie opleveren in het Natura2000-gebied De Brabantse Wal.

Lees meer »