Professionele turnster komt om het leven bij het maken van selfie

De Tsjechische professioneel turnster Natálie Štíchová is overleden nadat ze van een klif viel terwijl ze aan het poseren was voor een selfie. Dat melden Tsjechische media.

 

Meer krantenkoppen in België

Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling: “Meer inzicht bieden”

De werkgroep dementie van wzc Aksent organiseert op vrijdag 20 september voor het eerst een ‘Weg en Were’-wandeling. “Een belevingswandeling waar iedereen kan aan meedoen om meer inzicht te krijgen over personen met dementie”, zegt Fien Delarue, referentiepersoon dementie in het woonzorgcentrum. “Het thema van de wandeling is ‘dementie en zintuigen’.
The post Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling:

Lees meer »

‘Julie zwijgt’ van Leonardo van Dijl is Belgische Oscarinzending voor 2025

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, is de officiële Belgische inzending voor de Oscars. De Belgische jury koos de film als kandidaat voor een kans op het felbegeerde beeldje in de categorie Beste Internationale Langspeelfilm. ‘Julie zwijgt’ viel eerder al in de prijzen op het filmfestival van Cannes en gaat dit najaar in België in première tijdens Film

Lees meer »

Stadsbestuur van Menen neemt afscheid van 14 collega’s tijdens pensioenfeest: “Nu is het tijd om volop te gaan genieten van het leven”

Pensioen? Het is een feestelijk moment en betekent voor heel wat mensen de start van een nieuw hoofdstuk in het leven. Ook binnen de kringen van het stadsbestuur van Menen wordt dergelijk moment in de verf gezet. Zo werd in wzc Adante op toepasselijke manier afscheid genomen van veertien werkkrachten, die zich nu volop in het leven zullen kunnen storten.<br

Lees meer »

Welkom in de proeftuin in Klerken

Op vrijdag 6 september werd in Houthulst, meer bepaald in deelgemeente Klerken, een zogenaamde proeftuin geopend. Inwoners mogen er fruit, bloemen en noten komen plukken, rapen en proeven.
The post Welkom in de proeftuin in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Norbert en Edwige vieren diamant

Norbert Standaert (82) en Edwige Mestdagh (83) mochten onlangs hun diamanten jubileum vieren. Het koppel stapte zestig jaar geleden, op 4 september 1964, in het huwelijksbootje, nadat ze elkaar leerden kennen op een dansavond van de KAJ. Norbert werkte jarenlang als treinbestuurder, terwijl Edwige onthaalmoeder was. Met Diether, Petra en Margot kregen ze drie kinderen.
The post Norbert en

Lees meer »

Atletiekclub Flac kern Ieper in rouw door overlijden werptrainer Pascal Plets (64)

Onder grote belangstelling vond zaterdag in de kerk Saint-Chrysole in Komen de uitvaart van Pascal Plets (64) plaats. Hij is onverwacht overleden na een boswandeling in Ploegsteert. De gewezen leerkracht was sinds jaar en dag de werptrainer van atletiekclub Flac kern Ieper.
The post Atletiekclub Flac kern Ieper in rouw door overlijden werptrainer Pascal Plets (64) appeared first on

Lees meer »

Kwart van gezinnen meldt nieuwe zonnepanelen niet of te laat aan bij netbeheerder: “Gevaarlijk voor het stroomnet”

Een kwart van de Vlaamse gezinnen geeft nieuwe zonnepanelen niet of te laat aan bij netbeheerder Fluvius. Zo’n melding is nochtans verplicht, want Fluvius moet weten waar en hoeveel zonnepanelen er liggen om overbelastingen op het stroomnet voorkomen. Bovendien krijgt je als eigenaar ook geen geld voor stroomoverschotten die je op het net zet, als je je panelen niet aangeeft.

Lees meer »

LIVE. Houdt Belisia Bilzen de drie punten thuis tegen Dessel Sport?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Het Limburgse Belisia Bilzen krijgt zondagnamiddag Dessel Sport over de vloer. De thuisploeg is met drie op zes aan de competitie begonnen, terwijl de bezoekers uit Antwerpen nog geen enkel punt hebben verzameld.

Lees meer »