Partij Horizon stelt lijst verkiezingen voor: “Tijd om het politieke gekibbel achter ons te laten”

Met de verkiezingen van oktober in het zicht, laten meer en meer partijen in hun kaarten kijken. Deze keer is het HORIZON die met een quasi volledige lijst naar buiten komt. “Tijd om het politieke gekibbel voorgoed achter ons te laten!”, klinkt het.

De lijsttrekkers waren al gekend, maar op een volledige samenstelling van de lijst HORIZON bleef het wachten. De nieuwe partij, die na twee jaar als politieke beweging zich uiteindelijk toch als solide groep manifesteert, werd in het leven geroepen door Frédéric Hallez. De man, op dit moment voorzitter van het Komense OCMW, wil vooral komaf maken met het gekibbel binnen de muren van het gemeentehuis. “Gemeenteraadszittingen die meer op een verbaal slagveld lijken dan daadwerkelijk bestuur? Of wat dan met de voortdurende, persoonlijke aanvallen via sociale media? De Komenaars hebben er schoon genoeg van en ze verdienen ook beter. We wonen in een mooie, warme gemeente en we moeten die kaart durven spelen. Ik ben ervan overtuigd dat we met HORIZON mee het verschil kunnen maken tijdens de komende legislatuur.”

“We wonen in een mooie, warme gemeente en we moeten die kaart durven spelen”

Dat de nood aan vernieuwing in Komen-Waasten hoog was, blijkt wanneer men kijkt naar de namen op de lijst. Daarop prijken enkele vooraanstaande Komenaars, allen klaar om zich met HORIZON in te zetten. “Natuurlijk is er commentaar geweest, we kunnen zelfs spreken van druk!” Caroline Woestyn, aan de slag als arts in de grensgemeente, overwoog zelfs even haar deelname stop te zetten. “Maar bezwijken aan die druk is de tegenstander in de kaarten spelen, en dat wilde ik absoluut niet doen. We moeten verder durven bouwen aan het sociale weefsel van de gemeente en samen met de partij en ik ervan overtuigd dat we dit zullen kunnen.”

Een andere opmerkelijke naam, is die van de 72-jarige Didier Vandeskelde. De lijstduwer zetelt momenteel nog in de gemeenteraad voor de partij ACTION. “En laat me meteen duidelijk zijn dat ik hen trouw blijf tot en met 1 december. Maar in Frédéric Hallez zie ik onze helaas overleden burgemeester Gilbert Deleu. Net zoals Gilbert dat kon in zijn tijd, weet Frédéric als geen ander hoe hij moet praten met mensen en hoe hij over de partijgrenzen heen bruggen kan bouwen. Komen-Waasten heeft nood aan een kapitein zoals Frédéric aan het roer.”

Volledige lijst

1 : Frédéric Hallez

2 : Sylvie Demeersseman

3 : David Werquin

4 : Géraldine Goudeseune

5 : Pierre-Emmanuel Ferla

6 : Florence Lamoot

7 : Jean Castrique

8 : Sandy Despeghel

9 : Alain Debruyne

10 : Hélène Bertrand

11 : Laurent Werquin

12 : Laura Hof

13 : René Van Zeveren

14 : Séverine Piteljon

15 : Guillaume Bruneel

16 : Fernande Delbecque

17 : Fabrice Cornelissen

18 : Graziella Tallarico

19 : Looten Bruno

20 : Virginie Delecroix

21 : Michael Deswarte

22 : Nog te bepalen

23 : Nog te bepalen

24 : Leia Windels

25 : Didier Vandeskelde

CPAS-lijst

1 : Frédéric Hallez

2 : Christine Vantorre

3 : Jean Castrique

4 : Caroline Woestyn

5 : Stéphane Moeneclaye

6 : Sylvie Dufour

7 : David Werquin

8 : Linda Soenen

9 : Eric Lheureux

10 : Sylvie Demeersseman

11 : Arnaud Castelain

The post Partij Horizon stelt lijst verkiezingen voor: “Tijd om het politieke gekibbel achter ons te laten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Warm afscheid van de mama van minister Hilde Crevits: “Ze zou gezegd hebben: wat is er hier veel volk”

Tijdens een stemmige eucharistieviering in de Torhoutse Don Boscokerk heeft Vlaams minister Hilde Crevits samen met familie en vrienden afscheid genomen van haar mama Jeanny Muys (81), die aan kanker gestorven is. Heel wat prominente politici, over de partijgrenzen heen, woonden de uitvaartdienst bij.
The post Warm afscheid van de mama van minister Hilde Crevits: “Ze zou gezegd hebben:

Lees meer »

Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars”

Zaterdagmorgen trapte Trots op Oostende, de kartellijst van Open VLD, CD&V en Groen, de campagne voor de lokale verkiezingen letterlijk op gang. Hun programma telt elf thema’s. “We hebben geluisterd naar de Oostendenaars, verschillende ideeën verzameld en alles samengebracht tot ons programma”, zegt lijsttrekker Bart Tommelein.
The post Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars” appeared

Lees meer »

Hoofdverdachte in Franse verkrachtingszaak zal vandaag niet getuigen op proces wegens een dringende medische behandeling

Voor de tweede dag op rij zal Dominique Pelicot (71), hoofdverdachte in een ophefmakende Franse verkrachtingszaak, niet aanwezig zijn op het proces. De voorzitter van de rechtbank heeft vanochtend een dringende medische behandeling gevraagd voor de man die zijn vrouw, Gisèle Pelicot (72), jarenlang zwaar drogeerde om ze door tientallen mannen te laten verkrachten.

Lees meer »

Levert Iran ballistische raketten aan Rusland? “Gevaar voor hele wereld als ze militair samenwerken”

Oekraïne heeft Iran met aandrang opgeroepen om geen ballistische raketten te leveren aan Rusland. “Dit dreigt ernstige gevolgen te hebben voor de bilaterale betrekkingen tussen beide landen”, klinkt het. Als Iran en Rusland hun militaire samenwerking versterken, wordt de veiligheid in heel Europa en zelfs de wereld bedreigd, waarschuwt het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken.Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »

Vlaams Belang Kortrijk maakt nu ook volledig programma bekend

Nadat eind augustus de top 10 en grote speerpunten bekend werden gemaakt, kwam Vlaams Belang Kortrijk zondag met hun volledige lijst. Op maandag 9 september werd het volledige programma met de wereld gedeeld. Dat telt in totaal bijna 80 pagina’s.
The post Vlaams Belang Kortrijk maakt nu ook volledig programma bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVESTREAM. Evenepoel wil ploegmaat Magnier naar nieuwe zege loodsen, kijk als HLN-abonnee nu LIVE naar de vijfde rit in de Tour of Britain

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (die morgen eindigt). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig

Lees meer »

Bekeravontuur moet KVDO vleugels geven

Geen stunt tegen tweedeklasser Eupen, maar wel een zeer straffe prestatie van de club uit Derde Amateur. Als KVDO dit een heel seizoen volhoudt, mag het publiek zich in de handjes wrijven.
The post Bekeravontuur moet KVDO vleugels geven appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goud voor Frans en Maria

Op 29 augustus mochten Maria Planckaert en Frans Vanhuysse hun gouden huwelijksjubileum vieren. 50 jaar geleden gaven ze elkaar hun jawoord. Frans is in Zwevegem geboren op 30 mei 1939. Hij was bediende bij Bekaert. Maria had haar wiegje eveneens in Zwevegem staan, en zag het levenslicht op 1 mei 1938. Zij deed het huishouden.
The post Goud voor

Lees meer »

Rugby RSL officieel van start op site Schiervelde

Zaterdag werd de nieuwe locatie van Rugby RSL officieel geopend. De rugbyclub huist sinds kort op Schiervelde waar één van de voetbalvelden werd omgevormd tot een rugbyterrein met daarbij ook een kantine.
The post Rugby RSL officieel van start op site Schiervelde appeared first on KW.be.

Lees meer »