ONS RAPPORT. “Volgend jaar is er voor hem geen plaats meer in F1. Prima zo”: de punten van onze watcher na GP Zandvoort

Niemand was in Zandvoort opgewassen tegen Lando Norris. De Brit reed overtuigend naar de overwinning in het thuisland van wereldkampioen Max Verstappen. Beiden werden beloond met prima punten, al zakten er ook drie coureurs door het ijs. “We geven hem twee punten omdat hij in de koers eens níet crashte.” 

Meer krantenkoppen in België

Garage Vanhove pronkt met nieuwe toonzaal aan Brugsesteenweg: “Als erkend Renault-dealer moesten we mee met de nieuwe branding”

Garage Vanhove onthulde tijdens een speciaal opendeurweekend zijn gloednieuwe showroom langs de Brugsesteenweg. Het familieverhaal, dat in ‘88 begon bij Frank Vanhove (59) en sinds vorig jaar wordt voortgezet door zijn zoon Mike (32), gaat daarmee een nieuw tijdperk in. “Als erkend Renault-dealer moesten we mee met de nieuwe branding.”
The post Garage Vanhove pronkt met nieuwe toonzaal aan

Lees meer »

Maité zet ‘mature vrouw’ centraal in eerste solo-expo: “Eerbetoon aan sterke vrouw”

De uit Damme afkomstige, maar al enige tijd in Antwerpen wonende Maité Reybrouck presenteert nog tot zondag 29 september haar kleurrijke tekeningen bij VONN Global Art Gallert in Antwerpen. “Onder de noemer Bloomer zet ik de mature, sterke vrouwen in de verf”, zegt Maité.
The post Maité zet ‘mature vrouw’ centraal in eerste solo-expo: “Eerbetoon aan sterke vrouw” appeared

Lees meer »

Veelbelovend: Belgisch onderzoekscentrum ontwikkelt nieuw type batterij waarmee elektrische auto’s tot meer dan de helft (!) verder kunnen rijden

Het Leuvense technologie- en onderzoekscentrum imec heeft een nieuw prototype van batterijen ontwikkeld dat een pak hogere energiedichtheid heeft dan de huidige generatie batterijen. Daardoor zou een elektrische wagen tot meer dan de helft verder kunnen rijden met hetzelfde batterijvolume. Dat blijkt uit de opvallende laboresultaten waarover het centrum donderdag bericht.

Lees meer »

Gemeentebelangen met sterke mix naar de kiezer in Heuvelland

Gemeentebelangen Heuvelland maakte in de voorbije bestuursperiode door een aantal wissels al flink werk van verjonging, en ook op de lijst voor de komende verkiezingen trekt de partij de kaart van de jongeren. Maar ook die van de ervaring, want bijna alle zetelende mandatarissen zijn opnieuw kandidaat. Een sterke mix dus, waar burgemeester Wieland De Meyer echt wel trots op

Lees meer »

Container met afval in lichterlaaie in containerpark van Houthulst: “Kwaad opzet niet uitgesloten”

In het containerpark van Houthulst is maandagavond brand uitgebroken. Het ging om een uitslaande brand in de container waar het afval van de gemeentelijke vuilnisbakken wordt opgeslagen. “We weten nog niets over de oorzaak, maar kunnen kwaad opzet niet uitsluiten”, zegt burgemeester Jeroen Vandromme.
The post Container met afval in lichterlaaie in containerpark van Houthulst: “Kwaad opzet niet uitgesloten”

Lees meer »

Luc (87) is langst levende Belg met donorhart: “De voorbije 37 jaar waren een reis van dankbaarheid”

Luc Dewispelaere (87) leeft al sinds 1987 met een hart van iemand anders en is daarmee de langst levende Belg met een donorhart. Naar aanleiding van de Week van het Hart werd hij in zijn thuisgemeente Ruiselede gehuldigd door het gemeentebestuur, samen met zijn familie. Opmerkelijk is dat zijn kleindochter Joke (33) werkt als hartchirurg.
The post Luc (87)

Lees meer »

Hele jaar door leuke activiteiten bij de KLJ

Wie geboren is in 2009 of eerder, is welkom bij de KLJ. “Wie op vrijdagavond of in het weekend niets te doen heeft en op zoek is naar een leuke tijd, en daarbij vrienden wil maken voor het leven, kan hiervoor terecht bij de KLJ”, zegt Mathis Merlevede, groepsleider van de KLJ. Hun lokaal bevindt
The post Hele jaar

Lees meer »