‘Mensen geloven het niet als vrouwen geen moeder willen worden’: 9 verhalen die u na dit weekend kunt lezen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Jean Beernaert en Anny Coussein zijn 65 jaar getrouwd

Jean Beernaert (90) en Anny Coussein (88) vierden hun briljanten jubileum. Anny, geboren in Ieper in 1936, groeide op met haar twee broers en studeerde Latijn-Grieks in Ieper en Gent. Jean werd in 1934 in Menen geboren, waar zijn familie een graanhandel had. Na zijn studies aan het Institut Gramme in Angleur ontmoette hij in
The post Jean Beernaert

Lees meer »

Reconversie erfgoedsite Sint-Janshospitaal nu écht van start: “Dit moet een levendige en toegankelijke plek worden”

Met de ondertekening van de overeenkomst door Stad Damme, Global Estate Group en bouwgroep Monument gaat de reconversie van de site rond het Sint-Janshospitaal officieel van start. Naast een grondige restauratie van de historische gebouwen komen er op de site ook 26 nieuwe huizen en appartementen.
The post Reconversie erfgoedsite Sint-Janshospitaal nu écht van start: “Dit moet een levendige

Lees meer »

Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje

Geboren en getogen Moorsledenaars Rik Declercq en Christia D’Haene gaven op 27 juli 1974 elkaar hun jawoord. Het echtpaar is inmiddels vijftig jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur.
The post Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Evy De Swaef riskeert elf jaar voor poging gifmoord op haar schoonmoeder: “Ik ga mijn onschuld volhouden voor eeuwig en altijd”

Voor poging tot gifmoord op haar schoonmoeder heeft het parket gisteren 11 jaar geëist tegen Evy De Swaef (35) uit Berlare. In een heel geanimeerde zitting voor de Brusselse rechtbank hield de vrouw met opgeheven hoofd en zonder verpinken haar onschuld staande. Al zijn er wel een aantal heel bijzondere eigenaardigheden in het dossier.

Lees meer »

Kijk bij HLN zaterdag én zondag exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. In bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Dit weekend staan er twee matchen op het programma. Zaterdagavond is er Racing Mechelen-Berchem Sport, zondag Belisia Bilzen-Dessel Sport.

Lees meer »

Ze reden rond in dure wagens en woonden in een statig herenhuis, maar het was één leugen: oplichtersduo aan de haal met honderdduizenden euro’s

De wereld leek aan de voeten van Werner D.G. (63) en Sabah A. (44) re liggen. Met veel sier ontvingen ze bedrijfsleiders in hun statig herenhuis in de miljardairssquare in Brussel en beloofden hen miljoeneninvesteringen. Maar het was schone schijn. Het koppel wilde enkel het vertrouwen winnen van hun overdonderde slachtoffers, die ze vervolgens voor honderdduizenden euro’s beroofden.

Lees meer »

Zussen Annelien en Stephanie Coorevits werden bijna écht opgepakt in ‘Celebrity Klopjacht’: “Ze dachten dat we een betonmolen gingen stelen”

De zussen Annelien (37) en Stephanie Coorevits (40) proberen in ‘Celebrity Klopjacht’ op Play4 uit de handen van de speurders te blijven, maar tijdens de opnames van het programma belandden ze bijna écht in de cel. In de GoPlay-podcast ‘Achter De Schermen’ vertellen de zussen hoe ze tot twee keer toe in aanraking kwamen met de politie: “Gelukkig bleek de

Lees meer »

Schepen Jan Vandoolaeghe stopt met politiek: “Ik wil niet nog eens een burn-out meemaken”

Na een politieke loopbaan van 36 jaar zet schepen Jan Vandoolaeghe (61) er een punt achter. Zes jaar geleden werd hij schepen met 896 voorkeurstemmen. Op dit moment is hij bevoegd voor Sport, Burgerzaken, Onderwijs, Personeelsbeleid en Feestelijkheden. Maar voor de Zonnebekenaar is het nu tijd voor andere zaken.
The post Schepen Jan Vandoolaeghe stopt met politiek: “Ik wil

Lees meer »

Geen folklorestoet in de Molenhoek in Deerlijk omwille van wegenwerken

De folklorestoet die op zaterdag 19 oktober door de Molenhoek in Deerlijk zou trekken, gaat niet door. “We hebben onlangs bericht gekregen van de gemeente Deerlijk dat de wegenwerken in verschillende straten van de Molenhoek in oktober nog niet afgerond zullen zijn”, verduidelijkt Nick Mannekens van het feestcomité van de Molenhoek.
The post Geen folklorestoet in de Molenhoek in

Lees meer »