Meer dan 2.000 bezoekers genieten van De Geestige Koerse: “De schans is steiler dan je denkt”

Recreatiedomein De Geestige Put langs de Caseelstraat werd voor het derde jaar op rij omgetoverd tot De Geestige Koerse. Meer dan 2.000 bezoekers genoten van de sfeer en ambiance en van tientallen waaghalzen die zich op een zelfgemaakte fiets naar beneden stortten.

De zondag van de Waregem Koerse Feesten telt er sinds 2022 een nieuw topevent bij. Terwijl de foor en het culinaire en muzikale wereldfestival Mobatobato het stadscentrum kleur geven, vindt er iets verder een spektakelrijk feestje plaats in De Geestige Put. Thomas Verbeke, Sebastien Vandeputte, Lennert Vanhove en Vincent en Cederic Molly organiseerden er de derde editie van De Geestige Koerse.

Naar het concept van het populaire tv-programma Te land, ter zee en in de lucht leggen tientallen deelnemers met zelfgemaakte voertuigen een parcours af. Vanop een platform duiken ze naar beneden om voorbij de obstakels op het gladde parcours de bel te doen beieren, of dat toch te proberen. Degene met de snelste tijd wint de koerse.

Goede tip

Thomas Devos nam voor het eerst deel aan het event, en wist meteen de finish te bereiken. “Het is echt tof. Maar die schans is veel steiler dan je zou denken, je vliegt naar beneden. Ik ben heel content dat ik meteen de bel kon doen rinkelen. Een goede tip: rechtstaan op je fiets wanneer je de kleine jumps over moet, dat hielp enorm.”

Een tip die Stijn van De Zondagsdrinkers uit Nieuwenhove te laat hoorde. Hij kwam in het water terecht. “Toen ik neerkwam van een obstakel gleed mijn voorwiel weg op de gladde mat”, reageert Stijn. “Het parcours is iets moeilijker dan vorig jaar, maar het blijft enorm geestig.”

2.500

De eerste editie lokte meteen 1.200 bezoekers, vorig jaar werd de kaap van de 1.500 overschreden. “We hebben dit jaar 2.500 bandjes voorzien en zitten nu al flink boven de 2.000 bezoekers”, vertelt organisator Vincent Molly rond 18 uur. “De Geestige Koerse wordt steeds populairder en we hebben geluk met het weer. Na de podiumceremonie en prijsuitreiking volgt er nog een optreden van Bram & Lennert.”

The post Meer dan 2.000 bezoekers genieten van De Geestige Koerse: “De schans is steiler dan je denkt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zeer onrespectvol”: Cesar Casier en Conrad Janssens niet blij met schampere opmerkingen van speurders in ‘Klopjacht’

Het nieuwe seizoen van het Play4-programma ‘Celebrity Klopjacht’ veroorzaakt nu al ophef. Model Cesar Casier (36) en Conrad Janssens (22), zoon van ex-Miss Ilse De Meulemeester (53) en zakenman Glenn Janssens (50), krijgen het zwaar te verduren. En dan gaat het niet over opmerkingen van kijkers, maar wel over de pijnlijke uitspraken van de speurders, schrijft TV Familie. “We zijn

Lees meer »

Eén jaar na z’n dood staat urne Ivo ‘Nonkel Jef’ Pauwels nog bij begrafenisondernemer: familievete drijft weduwe tot wanhoop

Eén jaar na zijn dood staat de urne van ‘Nonkel Jef’-acteur Ivo Pauwels nog altijd bij de begrafenisondernemer. Zijn weduwe, zangeres Diana More (63), is de wanhoop nabij. Door een felle familievete heeft ze haar man nog altijd niet naar z’n laatste rustplaats kunnen brengen. Ze blijft verweesd en radeloos achter, getuigt ze in ‘Dag Allemaal’. “De procedure zit muurvast.

Lees meer »

Van de baan: US Open-winnaar Sinner definitief vrijgepleit van dopinggebruik

Het Wereldantidopingagentschap (WADA) gaat niet in beroep tegen de vrijspraak van Jannik Sinner (23). De Italiaanse tennisser, vorige week nog laureaat op de US Open, werd op 19 augustus al vrijgesproken door het International Tennis Integrity Agency (ITIA) voor zijn dubbele positieve test op minieme hoeveelheden reststoffen clostebol, een anabole steroïde.

Lees meer »

Ingelmunster huldigt Glen Cuyle voor prestatie op Olympische Spelen: “Je bent in staat om voor het allerhoogste te gaan”

Dat Ingelmunster een echte sportgemeente is en blijft is al langer geweten. Er wordt massaal aan sport gedaan door jong en oud. Er wordt bij gevolg elke dag intensief getraind door de vele clubs die in de Brigandsgemeente actief zijn. Heel veel clubs zijn bovendien actief in de verschillende nationale en provinciale competities en met succes. Het ultieme bewijs daarvoor

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische tegenstandster Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten via Truth Social.

Lees meer »

“Surreëel en oneerlijk”: Spaanse atlete Congost speelt paralympische medaille kwijt door dramatisch moment op 10 meter van marathonfinish

Drama, gisteren, op de slotdag van de Paralympische Spelen. De Spaanse Elena Congost (36) werd derde op de marathon (T12), maar door een ‘foutje’ op tien meter van de meet speelde ze haar bronzen medaille nog kwijt. De gids van de slechtziende loopster kreeg krampen en viel bijna, waarna ze in een poging om te helpen het touwtje even loste

Lees meer »

Moeder van 14-jarige verdachte waarschuwde school in Georgia voor schietpartij: “Mijn zoon is een extreem noodgeval”

De moeder van de 14-jarige jongen die ervan wordt beschuldigd vier mensen te hebben doodgeschoten en negen anderen te hebben verwond op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de school op de ochtend van de schietpartij gebeld en gewezen op het “extreme noodgeval” dat haar zoon is. Dat schrijft The Washington Post op basis van tekstberichten en

Lees meer »

Parket opent onderzoek naar verkrachting nadat gevangene maatschappelijk assistente heeft aangevallen en betast

In de gevangenis van Antwerpen is een maatschappelijk assistente aangevallen door een gedetineerde. De vrouw was in gesprek met de man, toen hij haar onverwacht vastgreep en betastte. De assistente wou de noodknop gebruiken om alarm te slaan, maar die werkte niet, waardoor het langer duurde voor er hulp kwam. Het parket heeft een onderzoek geopend naar verkrachting. De gedetineerde

Lees meer »

Logistiek bedrijf Eutraco investeert 14 miljoen in “grootste elektrische vrachtwagenvloot van België” 

Logistiek bedrijf Eutraco uit Roeselare investeert 14 miljoen euro in 50 nieuwe elektrische trucks, waardoor een derde van hun vloot elektrisch wordt. De vrachtwagens zullen vooral vanuit de site in Willebroek vertrekken. Daar worden ze opgeladen met energie uit zonnepanelen. "Duurzaam transport met elektrische voertuigen is wel degelijk mogelijk aan dezelfde prijs", zegt CEO Serge Gregoir.

Lees meer »