KIJK. “Absoluut geen vertrouwen in ziekenhuis”: familie klaagt ziekenhuis aan nadat dochter jaar lang wordt ‘vermist’, terwijl ze al lang overleden is

Een Amerikaanse familie klaagt een ziekenhuis in Sacramento aan nadat hun dochter een jaar lang vermist was. Het personeel beweerde dat de vrouw na enkele dagen was vertrokken, maar haar familie kon haar nergens vinden. Nu, een jaar later, blijkt dat de vrouw al geruime tijd was overleden aan een hartstilstand. 

Meer krantenkoppen in België

Liveblog – Wachten op leden van CD&V en de N-VA om regeerakkoord goed te keuren, Conner Rousseau: “We investeren historisch bedrag in welzijn”

Na Vooruit moeten straks de leden van CD&V en de N-VA nog hun vertrouwen over het nieuwe Vlaamse regeerakkoord uitspreken. Dat gebeurt op ’toetredingscongressen’. Pas daarna zullen de namen van de nieuwe Vlaamse ministers bekendgemaakt worden. Die ministerportefeuilles zijn gisteren verdeeld. Volg de laatste ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Zonovergoten startdag voor FOS 207 De Eekhoorn

De startdag van de scoutsgroep FOS 207 De Eekhoorn was voor veel leden toch wat nat uitgevallen. Niet omwille van slecht weer, maar wel door de grote waterglijbaan die de leiding zelf in elkaar had gesjord. “Met deze startdag willen we onze (nieuwe) leden laten ontdekken wie hun nieuwe leiding wordt voor het komende jaar
The post Zonovergoten startdag

Lees meer »

Bijna 200 buren van Club Brugge trekken naar Raad van State… om te procederen vóór een nieuw stadion: “Slechts een minderheid is tegen”

Club Brugge krijgt steun uit onverwachtse hoek voor haar stadionproject. Een grote groep buurtbewoners neemt juridische stappen om zich uit te spreken vóór een nieuw stadion. “Enkele tegenstanders houden het project tegen, maar de meeste buren zijn de plannen wél genegen”, zeggen initiatiefnemers Joke Vandaele en Nick De Grande, die samen met nog 191 anderen naar de Raad van State

Lees meer »

Eerste padeltornooi TC Zedelgem “in vijf minuten uitverkocht”

Met de finalewedstrijden op zondag sloot TC Zedelgem het eerste padelclubtornooi af, een initiatief van de leden dat het bestuur een wervelend succes noemt. 160 spelers namen het twee tegen twee tegen elkaar op. Een half jaar na de opening van vier nieuwe padelvelden kreeg de club er liefst een 200-tal leden bij, waarmee het
The post Eerste padeltornooi

Lees meer »

Kortrijk Art Weekend: Hedendaagse kunst op 28 locaties én een wandelroute langs 12 kunstwerken

Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober vindt de tweede editie van Kortrijk Art Weekend plaats. De tweedaagse kunstmanifestatie creëert een belangrijk momentum voor hedendaagse kunst in Kortrijk dankzij de deelname van 28 organisaties: van musea, galeries en kunstencentra tot artist-in-residencies, projectruimtes, jonge en opkomende initiatieven en pop-up tentoonstellingen.
The post Kortrijk Art Weekend: Hedendaagse kunst op 28 locaties

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers deelt foto met cameraman Stijn: “Nog steeds gaan berichten rond waarin wordt beweerd dat we spionnen zijn”

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld waarop hij te zien is samen met cameraman Stijn De Smet. “Na de honderden lieve berichtjes en bezorgde vragen een groet vanuit Beiroet”, schrijft hij in een verklaring. De twee journalisten werden in de nacht van woensdag op donderdag aangevallen door een woedende menigte. “Ook nu nog gaan berichten rond waarin wordt

Lees meer »

Studio Recording biedt leerlingen Kunstacademie Art’Iz heel wat nieuwe kansen en zorgt voor een boost

In de Kunstacademie Art’Iz in Izegem is het nieuwe keuzevak Studio Recording binnen de afdeling Jazz-Pop-Rock uit de startblokken geschoten. “Het keuzevak trekt niet alleen heel wat nieuwe songwriters aan, maar ook oud-leerlingen nemen de draad weer op”, zegt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe.
The post Studio Recording biedt leerlingen Kunstacademie Art’Iz heel wat nieuwe kansen en zorgt voor

Lees meer »

Scoort Heymans ook op het veld van Dender?

Dender krijgt Charleroi over de vloer. Trekt de promovendus aan het langste eind? Met een gelijkspel tegen Anderlecht tankten de manschappen van Vincent Euvrard alvast heel wat vertrouwen. Charleroi-middenvelder Daan Heymans hoopt dan weer een doelpuntje te mogen bijschrijven.

Lees meer »