Kapitein van voor Sicilië gezonken jacht verdacht van meervoudige onvrijwillige doodslag

Er loopt een officieel onderzoek voor meervoudige doodslag tegen de kapitein van het luxejacht dat een week geleden zonk voor de kust van Sicilië, waarbij zeven opvarenden om het leven kwamen. Dat berichten Italiaanse media maandag. James Cutfield werd dit weekend twee uur lang ondervraagd door het gerecht.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaming geeft zijn leven 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

Derdeleeftijdkaarters Sint-Juliaan pikken draad weer op: “Veel inwoners misten de vaste kaartnamiddagen”

Door de coronacrisis viel het doek over de Derdeleeftijdkaarters in Sint-Juliaan, maar onder impuls van Maria Masschelein wordt er werk gemaakt van een heropstart van de kaartersclub. Op zaterdag 21 september is iedereen alvast welkom om 13.30 uur in oc De Hazebrug voor de eerste kaarting in bijna vijf jaar.
The post Derdeleeftijdkaarters Sint-Juliaan pikken draad weer op: “Veel

Lees meer »

Maakt Céline Dion comeback op Eurovisiesongfestival? Podcastmakers denken te weten van wel

Een dikke maand na haar memorabele optreden op de openingsceremonie van de Olympische Spelen, zou Céline Dion (56) een comeback plannen op het komende Eurovisiesongfestival. Dat idee wordt geponeerd in de podcast Eurovis-Huns, meer bepaald in een gesprek met Moritz Stadler, één van de producenten van de ’s werelds bekendste liedjeswedstrijd. De man bevestigt noch ontkracht het gerucht voorlopig niet.

Lees meer »

Unizo en lokale ondernemers organiseren kopstukkendebat in Gistel

Wie goed geïnformeerd naar de stembus wil trekken, kan zich op woensdag 18 september informeren tijdens een kopstukkendebat in zaal Zomerloos. “We hopen opnieuw op een mooie opkomst”, klinkt het bij Dirk Braet van de Handelaarsbond.
The post Unizo en lokale ondernemers organiseren kopstukkendebat in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

In de VS heeft wereldster Taylor Swift haar steun uitgesproken voor Kamala Harris. Voor de lokale verkiezingen ligt dat wat ingewikkelder…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Youri H. (33) riskeert 9 jaar cel nadat hij Francis Aerts (16) van de weg maaide: “Toen ze hem vertelden dat hij dodelijke aanrijding had ging hij terug slapen”

In de politierechtbank van Dendermonde werd er vandaag voor het eerst gepleit in het dodelijk ongeval waarbij Francis Aerts (16) op 1 augustus 2022 overleed. De jonge tiener werd van de weg gemaaid door Youri H. (33), die 2,7 promille in zijn bloed had en ook zwaar onder invloed was van drugs. Die avond veroorzaakte hij maar liefst 3 ongevallen,

Lees meer »