Johan laat digitale meter plaatsen en krijgt prompt torenhoge factuur: “Ze houden vol dat we in jaar tijd 423.000 liter verbruikten”

Johan Bergmans uit Tienen moest even slikken toen hij van De Watergroep een waterfactuur van bijna 3.000 euro kreeg. Plots bleek hij, na installatie van een digitale watermeter, dubbel zoveel water te verbruiken.

 

Meer krantenkoppen in België

Acht voorstellingen van uniek locatietheater: Toneel in de Toekomststraat

Eind september en begin oktober worden acht voorstellingen gebracht van het locatietheater ‘Het leek een gewone dinsdag in de Toekomststraat’. Er wordt, door 38 acteurs, letterlijk toneel gespeeld in de Toekomststraat. Op de tribunes is in totaal plaats voor 2.000 toeschouwers.
The post Acht voorstellingen van uniek locatietheater: Toneel in de Toekomststraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kinderopvang Babs houdt eigen versie van Olympische Spelen

Parijs stond deze zomer volledig in het teken van de sport. Nadat er tal van fantastische prestaties werden geleverd op de Olympische Spelen toonden ook de deelnemers aan de Paralympische Spelen wat ze in hun mars hebben. Maar ook in Sint-Eloois-Winkel was Parijs nooit ver weg. Kinderopvang Babs organiseerde namelijk een eigen versie van de
The post Kinderopvang Babs

Lees meer »

Fluffy Falafel vanaf heden te vinden op de Veemarkt

In juli 2022 opende Wasim Bayazid (46) zijn eerste eat-in en takeaway winkel ‘Fluffy Falafel’, gevestigd op de hoek van de Veldstraat en de Stasegemsestraat in Kortrijk. Ruim twee jaar later verhuist de gewezen Syrische vluchteling met zijn vegan falafel wraps naar een grotere locatie op de Veemarkt, breidt hij samen met Kristof De Ruyck zijn cateringdiensten uit en lanceert

Lees meer »

Onze man geeft de BV-versie van ‘Komen eten’ 6 op 10: “Minder gekissebis, maar of dat nu per se beter is…”

“Een vaste waarde in het marginalere assortiment van het tv-aanbod. Al is het nu toch een beetje anders.” Acteur Titus De Voogdt omschreef de comeback van ‘Komen eten’ maandagavond bijzonder treffend. Door het format een BV-sausje te geven, komt de nadruk op feelgood te liggen. Veel sfeer en gezelligheid, weinig gekissebis en tactische spelletjes. Maar of dat per se beter

Lees meer »

Pro Nieuwpoort is klaar voor de grote uitdaging

Pro Nieuwpoort heeft een volledige kandidatenlijst voor de lokale verkiezingen van volgende maand voorgesteld. “Mijn ambitie was om een volwaardige lijst samen te stellen die een geloofwaardig alternatief kan zijn voor het huidige bestuur”, vertelt Nicolas Vermote, lijsttrekker en kandidaat-burgemeester.
The post Pro Nieuwpoort is klaar voor de grote uitdaging appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugs Vredesplatform sleept de Vredesprijs in de wacht

Op de voorstelling van de Vredesweek in Brugge, die van 21 september tot en met 4 oktober plaatsvindt, is dinsdag ook de vredesprijs uitgereikt aan het Brugs Vredesplatform. In 2020 viel deze tweejaarlijkse prijs te beurt aan vzw Het Huis en in 2022 aan vzw Sock.
The post Brugs Vredesplatform sleept de Vredesprijs in de wacht appeared first on

Lees meer »

Reus wordt opgenomen in archieven Univers des Géants: “Judokus is blijkbaar een oude en waardevolle reus”

De kermisfestiviteiten in Reninge zitten erop. Traditiegetrouw trok reus Judokus, bijgenaamd ‘Koning der Broeken’, op kermiszondag door de straten van het dorp. Het feestcomité van Reninge kreeg die dag bovendien heuglijk nieuws: Reus Judokus wordt namelijk opgenomen in de archieven van Univers des Géants in Ath.
The post Reus wordt opgenomen in archieven Univers des Géants: “Judokus is blijkbaar

Lees meer »

3 beklaagden schuldig aan explosie in Ieper waarbij 2 mensen stierven: “Schadevergoeding loopt op tot 250.000 euro of meer”

Het Hof van beroep van Gent heeft 3 beklaagden veroordeeld voor de fatale gevolgen van een explosie op een industrieterrein aan de Oostkaai in Ieper. 10 jaar geleden vonden arbeiders 2 obussen tijdens graafwerken op een werf. In plaats van de obussen aan ontmijningsdienst DOVO te geven, bleven de obussen wekenlang liggen op het terrein. Tot een explosie het leven

Lees meer »