Hij stond er doodsangsten uit, maar dankzij het experiment van Michel Siffre in een grot weten we dat er een biologische klok bestaat

Michel Siffre is overleden. De Franse speleoloog raakte bekend om zijn eenzame, ondergrondse experimenten naar de interne biologische klok van de mens. Op zijn 85ste is zijn tijd definitief gekomen.

 

Meer krantenkoppen in België

Audi sluit Brusselse fabriek tot personeel “bereid is normaal aan de slag te gaan”, misnoegde werknemers verzamelen aan hoofdingang

Audi Brussels blijft gesloten tot het personeel "bereid is om weer normaal te werken en auto’s naar de dealers te versturen". Dat zegt Peter D’hoore, de woordvoerder van de autofabriek in Vorst. Volgens de vakbonden zoekt de directie "de directe confrontatie met de werknemers". Een zestigtal medewerkers is intussen samengekomen voor de hoofdingang en blokkeert de Brits Tweedelegerlaan.

Lees meer »

Julie Vanloo boekt met Washington belangrijke zege in strijd om PO’s in WNBA

Julie Vanloo heeft met haar team Washington Mystics vrijdag (lokale tijd) een overwinning behaald in het Gateway Center Arena @ College Park tegen Atlanta Dream in de Noord-Amerikaanse vrouwenbasketcompetitie WNBA. Vanloo en co. wonnen met 69-72.
The post Julie Vanloo boekt met Washington belangrijke zege in strijd om PO’s in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luc Vandecasteele brengt expo ‘#150mmchallenge’ naar Transfo

Kunstsmeden uit de hele wereld exposeren in het ‘Mechaniekersgebouw’ van Transfo in Zwevegem hun 325 kunstwerken die ze maakten uit een 150 millimeter lang stuk staal. De tentoonstelling is een initiatief van de Winkelse kunstsmid Luc Vandecasteele, die onder meer bekend is voor zijn smedenweekends en zijn contacten met internationale kunstsmeden met wie hij in 2016 in Ieper een ‘Poppymonument’

Lees meer »

Vlimmeren rouwt om Bart (42), die overleed na crash tegen aanhangwagen: “Hier verwacht je geen ongevallen met zware afloop”

In het dorpscentrum van Vlimmeren (Beerse) wordt met verslagenheid gereageerd op het verkeersongeval waarbij zaterdagavond de 42-jarige motorrijder Bart J. uit Wechelderzande (Lille) om het leven is gekomen. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur in de Hoogstraat, vlak bij het parochiecentrum waar een eetfestijn plaatsvond. “Dat de sfeer de hele avond zeer bedrukt was, hoef ik je niet te vertellen.”

Lees meer »

Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”

Wijlen schepen Dorine Geersens was de bezieler van De Nieuwe Lijst, maar ze mag helaas de verkiezingscampagne niet meer meemaken. “Het team van haar Nieuwe Lijst zal net zoals Dorine het altijd heeft gedaan, politiek voeren vanuit het hart”, klinkt het.
The post Dochter van wijlen schepen Dorine Geersens trekt Nieuwe Lijst in Koksijde: “Net zoals Dorine altijd heeft

Lees meer »