Groep 24 stelde hun muzikaal en humoristisch programma voor van Brugge en Ommeland: “Met de Mugge van Brugge’ in Concertgebouw Brugge”

Naar goede gewoonte stelde de Brugse eventorganisator Groep 24 hun seizoen voor. Groep 24 is de Brugse firma achter Comedyshows.be en Show-time.be. In de regio Brugge komen ze voor seizoen 24–25 met maar liefst méér dan 50 kwalitatieve producties voor jong en oud op de proppen. Het werd een zeer gevarieerd aanbod dat voor elk wat wils biedt. Aanvang in september 2024 en eindig in juni 2025.

Op het vlak van comedy zien we dat er een aantal artiesten verschillende keren te gast zijn in en rond Brugge. Comedians als Wouter Deprez, Els De Schepper, Han Solo en Urbanus komen vanaf dit seizoen met een nieuwe voorstelling en staan meteen meerdere malen in de omgeving. Artiesten als Lieven Scheire, Jade Mintjens, Hans Cools, Preuteleute, Jens Dendoncker gaan door met een tweede theaterseizoen van hun huidige voorstelling en houden ook meer dan één keer halt in de provinciehoofdstad. Verder passeren onder meer ook Kamiel Spiessens, Herman Verbruggen en Jacques Vermeire de revue. Nog één bijzonder fijne aanvulling op het aanbod: ook dit jaar komt er een Brugse eindejaarsconference door ‘De Mugge van Brugge’, die vandaag aanwezig was bij de seizoensvoorstelling. Het wordt meteen zijn grootste voorstelling ooit op 2 januari 2025 in Concertgebouw Brugge. De invulling en heikele thema’s uit de voorstelling zelf lost De Mugge van Brugge graag zelf nog in oktober. Maar zeker is dus dat er een verlengstuk wordt gebreid aan de succesvolle tournee van vorig jaar door alle Brugse deelgemeenten. De volledige lijst met het Brugse comedy-aanbod is terug te vinden op www.comedyshows.be.

Wat betreft muziek is het aanbod van show-time.be aanzienlijk opgeschroefd. “Met show-time.be programmeren we kwaliteitsvolle tributes en concerten. We willen de tribute afhelpen van het imago van ‘ordinaire coverband’. We programmeren steengoede producties die de muziek tot zijn recht doet komen in het comfort van goed uitgeruste theater- en concertzalen, en dat wordt geapprecieerd door het publiek. De vraag naar tickets voor onze tributes is enkele jaren tijd verveelvoudigd. Ons aanbod is bijzonder uitgebreid. Van een Edith Piaf hommage tot The Beatles Story of Michael Jackson Legacy, van A Pink Floyd Expierence en R.E.M. tot The Doors & Moonlovers (met Alex Agnew op zang)”, aldus Pieter De Wulf, zaakvoerder van Groep 24. Op deze seizoensvoorstelling was de zanger van Mother Mercury (Queen-tribute), Sonny Vande Putte, aanwezig om hun concert toe te lichten. Op vrijdag 11 oktober staat Mother Mercury in Concertgebouw Brugge om er de grootste hits van Queen te brengen. Sonny Vande Putte won eerder dit jaar nog het VTM-programma Starstruck, waarbij artiesten een zo goed mogelijke versie van hun favoriete performer moesten neerzetten. Sonny werd als laureaat verkozen met zijn ‘Freddie Mercury’. In de eerste helft van 2024 volgde er al een stevige tournee langs de culturele centra en theaterzalen in ons land. Grote zalen zoals Capitole Gent, Stadsschouwburg Antwerpen en Trixxo Theater Hasselt waren onderdeel van die tournee. In oktober is het Brugse Concertgebouw aan de beurt. (PADI)

Info en tickets voor al deze voorstellingen terug te vinden via:

The post Groep 24 stelde hun muzikaal en humoristisch programma voor van Brugge en Ommeland: “Met de Mugge van Brugge’ in Concertgebouw Brugge” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Flitsen gemeenten zich rijk? Recordbedrag van 124 miljoen euro aan boetes: “Sommigen zien het als melkkoe en dat moet stoppen”

Op vijf jaar tijd is het bedrag dat gemeenten ophalen aan boetes bijna verdrievoudigd van 43 miljoen euro tot 124 miljoen euro. Een record. En dat heeft alles te maken met de vloedgolf aan lokale trajectcontroles die over Vlaanderen is gerold. “Het loopt uit de hand”, zegt Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (Open VLD), die een concreet idee heeft om

Lees meer »

Net als in ‘Kalm Waes’: CEO, piloot en arts getuigen hoe meditatie en stilte hun leven veranderden

Helemaal zen en “100 procent zeker dat hij terugkomt” verliet Tom Waes het boeddhistisch centrum na een stilteretraite voor zijn programma ‘Kalm Waes’. Wat zo heilzaam is aan uren, zelfs dagen zitten én zwijgen op het meditatiekussen, en hoe het hen kalmeert in hun eigen drukke levens, weten ook deze ex-CEO, piloot en kinderarts. “De eerste keren vond ik het

Lees meer »

Andy Melis is de gewaardeerde verse kracht bij Eendracht De Haan (3B): “Maken ons op voor eerste topper”

De hele voorbije competitie volgden we het reilen en zeilen van fusieclub Eendracht De Haan. We interviewden trainers, spelers en bestuursleden: nooit hoorden we een negatief woord. Voorzitter Jackie Claeys sloeg nagels met koppen toen hij stelde: “We schonken het vertrouwen aan Livio Proot en dat heeft hij nooit beschaamd. We konden de degradatie niet meer verhinderen, verloren nog vaak,

Lees meer »

Nieuwe locatie voor expertiseschool Element

Element is een school die zich richt op leerlingen met autisme en socio-emotionele kwetsbaarheden die normaal tot hoogbegaafd zijn. Ze worden door een team experten aangemoedigd om hun kwaliteiten en talenten te ontwikkelen en uit te groeien tot zelfstandige jongvolwassenen.
The post Nieuwe locatie voor expertiseschool Element appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nibies wint Goud op de Belgium Chocolate Awards: “Klanten zijn een bron van inspiratie”

Gisteren werd Nibies bekroond met de gouden award in de categorie ‘Chocolate Business Gift’ tijdens de prestigieuze Belgium Chocolate Awards. Nibies viel in 2022 al in de prijzen met een bronzen award in de categorie ‘Chocolate Concept’. Dit is opnieuw een erkenning voor de unieke stijl die deze Harelbeekse chocolaterie hanteert.
The post Nibies wint Goud op de Belgium

Lees meer »

Israëlisch leger geeft toe dat drie gijzelaars “wellicht” bij luchtaanval werden gedood – Houthi’s eisen raketaanval vanuit Jemen op

De Houthi’s uit Jemen hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor een raketaanval op Israël. “Een ballistische raket werd afgevuurd op een positie van het Israëlische leger. Meer dan twee miljoen zionisten moesten naar de schuilkelders vluchten, voor het eerst in de geschiedenis”, aldus een woordvoerder. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Ieperlingen kiezen zelf de smaak van hun erfgoedboomgaard in Ypermanpark

Het Ypermanpark krijgt steeds verder vorm. Terwijl het definitief ontwerp zo goed als klaar is worden op het terrein de eerste ingrepen zichtbaar. Samen met de deelnemers van de cursus voedselbos en De Woudezel komt het toekomstig voedselbos tot leven. Ter hoogte van Sint-Jan verrijst binnenkort een erfgoedboomgaard met maar liefst 120 hoogstambomen. Op 22 september kunnen de Ieperlingen met

Lees meer »

Elke dag ongelukken met elektrische deelsteps: “Voer een helmplicht in”

"Tussen 2020 en 2022 verviervoudigde het aantal ongevallen met e-steps ", zegt Sofie Lenaerts, politie-inspecteur en presentatrice van het verkeersveiligheidsprogramma ‘Kijk Uit’ op VRT 1. Ze ergert zich vooral aan het gedrag van de gebruikers van deelsteps. Die rijden doorgaans roekelozer dan mensen die met hun eigen e-step rondrijden, vertelt ze aan Xavier Taveirne in de podcast ‘Mens erger je

Lees meer »