Een geradicaliseerde IS-aanhanger die al lang niet meer in Duitsland had mogen zijn: ook motief van mesaanval in Solingen is nu bekend

De man die in het Duitse Solingen drie bezoekers van een stadsfeest vermoordde wilde “zoveel mogelijk ongelovigen doden”, zegt het Duitse gerecht. De Syrische asielzoeker van 26 jaar had zich ook aangesloten bij IS. Maar eigenlijk had hij al lang niet meer in Duitsland mogen zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Tim Merlier kroont zich, ondanks kettingproblemen, tot Europees kampioen – Jasper Philipsen eindigt vierde

Tim Merlier (31) heeft het Europees kampioenschap in Limburg naar zijn hand gezet. In een massasprint haalde hij het met een sterk eindschot van de Nederlander Olav Kooij en de Est Madis Mihkels. Nochtans had de pion van Soudal Quick-Step in volle finale nog af te rekenen met kettingproblemen. Topfavorieten Jasper Philipsen en Jonathan Milan vielen naast het podium.

Lees meer »

Wytewa dames One ambieert middenmoot

In tweede landelijke A hopen de dames One van Wytewa Roeselare op een beter seizoen dan vorig jaar waarin het tegen degradatie vocht. Met de bijgekomen versterkingen ambieert coach Roeland Goddaert nu de middenmoot.
The post Wytewa dames One ambieert middenmoot appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welke holdings werken ook voor u?

18:43 Bij D’Ieteren hebben twee familietakken deze week een deal afgeklopt die de kleine belegger benadeelt. Dat komt ongelegen, want de Belgische holdings blijven met een hoge beurskorting kampen. De Tijd …

Lees meer »

Ferm Woesten sluit sportieve zomer af

De dames van Ferm Woesten trokken er tijdens de zomermaanden 17 woensdagen lang met de fiets op uit, goed voor 9.800 km.
The post Ferm Woesten sluit sportieve zomer af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brussels formateur David Leisterh (MR) verwerpt eis Nederlandstalige collega Elke Van den Brandt (Groen) over lage emissiezone

David Leisterh (MR), de Franstalige Brusselse formateur, verwerpt de eis van zijn Nederlandstalige collega Elke Van den Brandt (Groen) om het plan over uitstel van de lage-emissiezone in te trekken. Volgens Van den Brandt is dat de enige manier om het vertrouwen te herstellen en een noodzaak om verder te kunnen onderhandelen over de vorming van een nieuwe Brusselse regering.

Lees meer »

De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases

Sinds 2 september zijn de nutswerken in de Nieuwpoortlaan opnieuw opgestart. Die werken zijn het voorprogramma voor de volledige herinrichting van de doortocht van Lombardsijde die in 6 fases zal verlopen.
The post De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases appeared first on KW.be.

Lees meer »

Italië kondigt code oranje af voor ‘depressie Boris’: “Er kan meer dan 200 mm neerslag vallen in komende dagen”

Nadat depressie Boris Centraal-Europa de afgelopen dagen overspoelde met regen is nu Zuid-Europa aan de beurt. Vooral Italië zet zich schrap voor heel wat neerslag en kondigde code oranje af. Lokaal kan er tot het einde van de week volgens de weermodellen tot 200 mm neerslag vallen en mogelijk lokaal zelfs nog meer. Ook in Italië kan Boris dus nog

Lees meer »

“Geen economisch levensvatbare alternatieven gevonden voor Audi Brussels”

Er is momenteel geen geschikt voertuigproject, noch een economisch haalbaar alternatief gebruik voor Audi Brussels gevonden. Dat heeft de directie dinsdag te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er wordt nu de volledige focus gelegd op de zoektocht naar potentiële investeerders. Maar het ziet er dus niet goed uit voor de werknemers van Audi.

Lees meer »