Buurt is “gepiep” van kusttram zo beu dat ze overwegen naar rechter te stappen: “Mensen op de terrassen stoppen hun vingers in de oren”

De buurtbewoners van het Marie-Joséplein in Oostende zijn het schrille geluid van de kusttram beu. Volgens Erna Jonckheere is het lawaai de jongste weken zwaar verergerd, vooral wanneer de tram door de bocht gaat. “De mensen op de terrassen stoppen de vingers in de oren”, zucht ze. “Als het niet betert trekken we naar de rechter.” De Lijn is zich bewust van het probleem en doet er naar eigen zeggen alles aan om het gepiep tot een minimum te beperken.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Snelheidsduivel knalt met andermans Porsche op BMW in zone 30 in Zemst: bestuurder vlucht te voet en laat drie gewonden achter

In de Armstraat in Zemst zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie gewonden gevallen bij een verkeersongeval. Een Porsche Cayenne knalde er op een BMW. De bestuurder van de Porsche negeerde daarbij de voorrang van rechts. Hij vluchtte vervolgens te voet weg. Opvallend: volgens twee passagiers leerden ze de bestuurder kennen op het festival Voodoo Village.

Lees meer »

Steve opent De Fritoric in Dadizele: “Ik geloof erg in het succes van een frituur”

Frituur De Fritoric opent op woensdag 11 september de deuren langs de Kleppestraat in Dadizele. De nieuwe frituur is een initiatief van Steve Grymonprez, de zaakvoerder van restaurant De Historic op de Plaats in Dadizele. Joeri Bartholomeus, jarenlang medewerker in De Historic, wordt het vaste gezicht in de frituur.
The post Steve opent De Fritoric in Dadizele: “Ik geloof

Lees meer »

EXCLUSIEF. Was leiderschapsstijl Van den Kerkhof enige reden voor ontslag bij Plopsa? “Hij verdiende meer dan de eigenaar”

Het gerecht heeft geen misdrijven vastgesteld in een onderzoek naar toxisch leiderschap bij Plopsa. Toch was dat net de reden waarom CEO Steve Van den Kerkhof en zijn directieteam anderhalf jaar geleden, na een rapport van advocate Christine Mussche, aan de kant werden geschoven. Onze redactie sprak de afgelopen drie maanden met 28 werknemers en kon het dossier-Mussche — 104

Lees meer »

WESTAON Staden maakt enquêteresultaten bekend

De partij WESTAON lanceerde eind 2023 een online bevraging bij de inwoners van Groot-Staden. WESTAON presenteerde nu de resultaten van de enquête.
The post WESTAON Staden maakt enquêteresultaten bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rechtbank Noord-Dakota verwerpt abortusverbod

Een rechter in de Amerikaanse staat North Dakota heeft donderdag een bijna-totaalverbod op abortus verworpen. Hiermee is het binnenkort voor het eerst in meer dan een jaar opnieuw legaal om in North Dakota een abortus te ondergaan.

Lees meer »