Brugge wil hondenloopweides in elke deelgemeente

Op wereldhondendag keurde de Brugse gemeenteraad de aanleg van een hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan goed. Op de officiële bekrachtiging door de gemeenteraad heeft het stadsbestuur niet gewacht: de loopweide in Christus Koning is er al sinds begin juli.

Op het hele grondgebied zijn volgens schepen van openbaar domein Mercedes Van Volcem (Open VLD) burgers vragende partij om hondenlosloopzones in te richten: “Dit gaat van zowel de binnenstad tot de randgemeenten zoals Zwankendamme of Assebroek. Om aan deze stijgende vraag te voldoen wordt een spreiding voorgesteld van het aantal hondenloopweides op Brugs grondgebied en gestreefd naar minimaal één hondenloopweide per deelgemeente.”

1800 m²

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is inmiddels bij de start van de zomervakantie al een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

De nieuwe hondenloopweide is ook toegankelijk voor mensen met een rolstoel of buggy. Het terrein is eigendom van het Agentschap Wegen en Verkeer. Na onderhandeling kon Stad Brugge een overeenkomst sluiten voor het kosteloos gebruik van dit terrein.

The post Brugge wil hondenloopweides in elke deelgemeente is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VVC Beernem A ongeslagen aan de leiding

Na twee speeldagen bezet VVC Beernem A de leidersplaats in derde provinciale B. Nu staat een loodzware verplaatsing naar Zerkegem op het programma. “Er loopt veel meer concurrentie rond in vergelijking met vorig kampioenschap”, zegt Michiel Bourgois.
The post VVC Beernem A ongeslagen aan de leiding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Camper gestolen langs Doorniksesteenweg: “Onze tweede thuis”

Ter hoogte van het Esso-tankstation in de Doorniksesteenweg werd de camper van Leen Deklerk en haar gezin gestolen in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 2 uur. “Op de camerabeelden van het benzinestation konden we vaststellen dat de klus in vijf minuten geklaard was.”
The post Camper gestolen langs Doorniksesteenweg: “Onze tweede thuis” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een evenaring van Tokio: zwemster Tatyana Lebrun pakt brons na diskwalificatie van Nederlandse en bezorgt België 15de medaille

Tatyana Lebrun leek te moeten achterblijven met een ondankbare vierde plek, maar de Nederlandse Lisa Kruger – die als derde eindigde – werd gediskwalificeerd. Daardoor heeft onze landgenote toch eremetaal te pakken. Goed voor medaille vijftien voor onze paralympische atleten in Parijs. En dat is een evenaring van de prestatie van in Tokio 2020. Daarmee is het doel bereikt.

Lees meer »

‘Julie zwijgt’ van Leonardo van Dijl is Belgische Oscarinzending voor 2025

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, is de officiële Belgische inzending voor de Oscars. De Belgische jury koos de film als kandidaat voor een kans op het felbegeerde beeldje in de categorie Beste Internationale Langspeelfilm. ‘Julie zwijgt’ viel eerder al in de prijzen op het filmfestival van Cannes en gaat dit najaar in België in première tijdens Film

Lees meer »

Cafébaas Kevin en Elke delen al 21 jaar lief en leed, nu stappen ze allebei in de politiek: “Leuk om samen op te komen voor onze stad”

Het is misschien wel dé verrassing van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen. De bekende cafébaas Kevin Polfliet (47) van Het Maanlicht en zijn sympathieke echtgenote Elke Eggerickx (57) stappen samen in de politiek. Met CD&V kiezen ze allebei ook voor dezelfde lijst. “Ook al leggen we elk onze eigen accenten.”

Lees meer »

Twee grote winnaars in paar weken tijd bij Krantenwinkeltje 54 in Oostende: “Ze beloofden me allebei een fles drank”

Bij Krantenwinkeltje 54 in de Jules Peurquaetstraat 54 in Oostende waren er de voorbije weken twee grote winnaars. “De winnaars beloofden me een fles drank”, zegt een trotse uitbater Said Hassanpoor.
The post Twee grote winnaars in paar weken tijd bij Krantenwinkeltje 54 in Oostende: “Ze beloofden me allebei een fles drank” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente koopt watertank van 6.000 liter

Het gemeentebestuur van Beernem investeerde in een watertank van 6.000 liter en een sproeiarm om de groene zones in de gemeente op een milieuvriendelijke manier te bewateren. “Door de beweeglijke sproeiarm gaat er minder water verloren. Zeker in lange droge periodes is dit belangrijk, maar eigenlijk is het in elke periode van het jaar belangrijk
The post Gemeente koopt

Lees meer »

Lokeren-Temse bekert verder na 1-3-overwinning op het veld van KVK Ninove, herbekijk hier de volledige wedstrijd

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Na een moeizame start in de Challenger Pro League, waar Lokeren-Temse na drie speeldagen nog puntloos onderaan bengelt, had het team behoefte aan een opkikker. Die kwam er in de Croky Cup, waar ze

Lees meer »

“Iemand nodig die zowel een ouder uit Azië, als een ouder uit Europa heeft”: leukemiepatiënt Chelly (26) blijft zoeken naar een nieuwe celdonor

Het is al een bijzonder heftig jaar geweest voor Chelly Kerkhof (26) en haar familie uit Oostende. Vorig jaar werd bij de jonge twintiger een agressieve vorm van acute leukemie vastgesteld. Om de ziekte te overwinnen, heeft ze stamceltransplantatie nodig. Jammer genoeg sloeg de eerste behandeling niet aan. Maar in plaats van in zak en as te zitten, zoekt Chelly

Lees meer »

K3 zit 5 weken op Malta, wij brachten hen een bezoek: “Het feit dat ik Louis zo mis, is een teken dat het goed zit”

“Mensen hebben hier totaal geen besef van wie we zijn. ‘We’re a Belgian popgroup’, moeten we tientallen keren per dag uitleggen.” Maar liefst vijf weken brengen Hanne, Marthe en Julia van K3 door op Malta voor hun allereerste film samen. Omringd door 55 crewleden, 60 figuranten, 12 Belgische en 16 Maltese dansers, en… schildpadspotters. Want de natuur wil niet echt

Lees meer »

Gemeente De Panne sluit deal met Plopsaland: “Zij betalen minder belastingen en we moeten hen per jaar minder geven voor het gebruik van het zwembad”

De gemeente De Panne betaalt sinds 2011 ongeveer 750.000 euro per jaar aan Plopsa voor het gebruik van het zwembad Plopsaqua. De gemeente op zijn beurt trok de belasting op vertoningen en vermakelijkheden op waardoor Plopsa niet 95.000, maar 450.000 euro moest betalen voor zijn pretpark en zwembad in De Panne. Daarop trok Plopsa naar de Raad van State. Nu

Lees meer »