Alweer een terreuraanslag, alweer een enkeling als dader: “Het komt steeds vaker voor”

Met een video van de verdachte claimt terreurgroep Islamitische Staat de mesaanval in het West-Duitse Solingen. Enkelingen die met weinig voorbereiding in Europa toeslaan, lijkt steeds meer de geliefde methode van IS te worden.

 

Meer krantenkoppen in België

Veel volk op Ricardbeurs in de stadszaal Oosthove in Wervik

Ricard Lovers Belgium organiseerde zondag in de stadszaal Oosthove in Wervik de veertiende editie van de Ricardbeurs. Blikvanger was een oldtimer Citroën Ami 8 bouwjaar 1965 helemaal in de kleuren van Ricard. “Aangekocht door de club”, zegt voorzitter Dominique Potie. “Een hobbyist van alles wat te maken heeft met Citroën zal die oldtimer op punt zetten.”
The post Veel

Lees meer »

“Ik vroeg me af waarom ik koerste. Ik had een grote burn-out”: Arnaud De Lie zit na moeilijk voorjaar weer vol zelfvertrouwen

Het moet de strafste sprint van dat jaar geweest zijn: hoe Arnaud De Lie (22) de GP Québec 2023 won – vanuit een verloren positie onweerstaanbaar naar winst. De twaalf maanden die daarop volgden, waren minder rechtlijnig. De Lie worstelde met zijn trainingen, zijn lijf en zijn zelfvertrouwen. Hij ging aan alles twijfelen. “Ik belandde een beetje in een depressie.”

Lees meer »

Hoeveel meer of minder kost een warmtepomp dan een klassieke gasketel op 10 jaar tijd? “Deze ene factor maakt duizenden euro’s verschil”

De (ver)bouwer moet niks meer weten van de warmtepomp. De verkoop ervan is in de eerste zes maanden van het jaar bijna gehalveerd. Dure elektriciteit maakt dat de warmtepomp niet kan opboksen tegen de gascondensatieketel, oordeelt de consument. Is dat ook werkelijk zo? Wij maakten de precieze vergelijking. “Nee, ik heb nog geen spijt van mijn nieuwe warmtepomp, ook al

Lees meer »

Verdachte van steekpartij in Oostende geïdentificeerd

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.

Lees meer »