Al 20 jaar zwerft Romafamilie door Brussel: “Wij willen werken. Maar dat kan niet als je in een metrostation woont”

De Romafamilie Sivak doolt al twintig jaar door de straten van Brussel. Begin deze maand nam ze haar intrek in het Brusselse metrostation Madou. Hulpverleners zoeken opvang, maar zijn ook kritisch: “De limieten van de hulpverlening zijn bij deze familie bereikt.”

 

Meer krantenkoppen in België

Roeselare volgens Gaia meest diervriendelijke gemeente van West-Vlaanderen, vijf gemeenten gebuisd

Van alle gemeenten en steden in West-Vlaanderen, zet Roeselare zich het best in voor dierenwelzijn. Dat blijkt uit een grootschalige enquête van dierenrechtenorganisatie Gaia. Met een score van 80 procent staat Roeselare gedeeld 16de op de Vlaamse rangschikking. Vijf West-Vlaamse gemeenten scoorden minder dan de helft.
The post Roeselare volgens Gaia meest diervriendelijke gemeente van West-Vlaanderen, vijf gemeenten gebuisd

Lees meer »

Viergeslacht in Izegem: van Cherly tot Fran

De geboorte van Fran Terryn, dochter van Hanna Buyse (29) en Robbe Terryn (30), in de materniteit van de Sint Jozefskliniek in Izegem zorgde ervoor dat er een viergeslacht ontstond. Oma Nadège Masure (56) en overgrootmoeder Cherly Lefere (86) maken het viergeslacht compleet. Robbe en Hanne wonen in de Molstraat in Izegem.
The post Viergeslacht in Izegem: van Cherly

Lees meer »

EK wielrennen is grootste operatie ooit voor politie in Limburg

Het EK wielrennen dat vanaf woensdag van start gaat in Hasselt, Heusden-Zolder en omgeving is voor de lokale politie in Limburg het grootste evenement dat ze ooit heeft georganiseerd. Er worden helikopters en drones gebruikt, maar ook agenten worden op verschillende manieren ingezet. Op bepaalde dagen zijn er meer dan 450 politiemensen operationeel.

Lees meer »

“Ons zelfbehoud is in gevaar”: Mario Draghi luidt alarmbel over concurrentievermogen EU

“Voor het eerst sinds de Koude Oorlog moeten we vrezen voor ons zelfbehoud.” In zijn langverwacht rapport over de toekomst van het Europese concurrentievermogen trekt oud-ECB-voorzitter en voormalig Italiaans premier Mario Draghi aan de alarmbel. Hij heeft een rist voorstellen klaar om de EU snel weer competitiever te maken op het wereldtoneel, maar zoals verwacht breekt hij daarbij ook een

Lees meer »

Waterbedrijven: “onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen”

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische tegenstandster Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten via Truth Social.

Lees meer »