Woon je in Duinbergen of Heist? Kook dan voorlopig het kraantjeswater even voor je het consumeert

Het leidingwater in het net van Duinbergen-Heist bevat een te lage concentratie aan bacteriën, dat laat AGSO Knokke-Heist weten. Het autonoom gemeentebedrijf zal nu maatregelen treffen om de kwaliteit opnieuw te verbeteren en geeft de getroffen bewoners in afwachting tips mee over wat ze nu best doen.

“Uit recente analyses is gebleken dat het leidingwater op het drinkwaternet Duinbergen-Heist momenteel niet voldoet aan de microbiologische drinkwaternormen. Het gaat om een lage concentratie van bacteriën die is aangetroffen in het drinkwater”, zegt AGSO Knokke-Heist in een mededeling.

AGSO is de oorzaak van de slechte kwaliteit van het kraantjeswater aan het onderzoeken. Het bedrijf neemt dagelijks monsters af, en spoelt en chloreert het leidingnetwerk. AGSO brengt de bewoners op de hoogte wanneer ze water weer zonder te koken kunnen gebruiken.

TipsEr wordt aangeraden het water zeker te koken voor je het wil drinken of voor je eten maakt of drank zoals koffie of soep wil bereiden. Je kan het water wel gebruiken zonder te koken als je wilt douchen of een bad nemen, bij het wassen en afwassen, schoonmaken en bij het doorspoelen van het toilet. (MM)

The post Woon je in Duinbergen of Heist? Kook dan voorlopig het kraantjeswater even voor je het consumeert is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Emiel (24) hangt (professionele) voetbalschoenen aan de haak: “Opgelet met druk bij voetbal”

Voetballer Emiel Deconinck stapt uit de voetbalwereld, al blijft hij er eigenlijk wel in. Na jaren van voetbal spelen, gaat hij jongeren begeleiden bij het mentale aspect van het spelletje. Hij is zelf ervaringsdeskundige van de hoge druk die jongeren onbewust kunnen voelen.
The post Emiel (24) hangt (professionele) voetbalschoenen aan de haak: “Opgelet met druk bij voetbal” appeared

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische tegenstandster Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten via Truth Social.

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur.

Lees meer »

Is het graf van Merlijn gevonden?

Archeologen suggereren dat ze mogelijk het graf gevonden hebben van Merlijn ‘de tovenaar’, één van de meest tot de verbeelding sprekende personages uit de middeleeuwse literatuur.

Lees meer »