“Veel problemen in het systeem”: volgens Novak Djokovic kreeg Jannik Sinner voorkeursbehandeling in hele dopinghetze

Ook Novak Djokovic heeft zich uitgesproken over de dopingzaak rond Jannik Sinner. Net als bij enkele collega-tennissers leeft bij de Serviër het gevoel dat de 23-jarige Italiaan een voorkeursbehandeling heeft gekregen. Sinner werd vrijgesproken. Intussen heeft de tennisser bekendgemaakt dat hij z’n kinesist en trainer aan de deur heeft gezet. De Italiaanse nummer één van de wereld is zijn vertrouwen in hen kwijt door deze zaak. 

Meer krantenkoppen in België

Schoenenketen Bristol failliet verklaard: 160 jobs gaan verloren

Het doek is zoals verwacht gevallen over de schoenenketen Bristol. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Euro Shoe Group, de vennootschap achter de keten. Dat meldt vakbond ACV Puls en het bedrijf bevestigt het nieuws. Een 160-tal mensen op de hoofdzetel en het logistiek centrum in Beringen verliezen hun baan.

Lees meer »

Al voor twaalfde keer Wandelen voor OIGO

Op zondag 15 september gaat ‘Wandelen voor OIGO’ voor de twaalfde keer door. Deze editie gaat opnieuw van start in OC ’t Klokhuis Beveren-Leie. De opbrengst gaat dit jaar terug naar de VZW OIGO (Opgeven Is Geen Optie).
The post Al voor twaalfde keer Wandelen voor OIGO appeared first on KW.be.

Lees meer »

Briljant voor Mariette Vantorre en Robert Houtters

Op 29 augustus 1959 stapten Robert Houtters en Mariette Vantorre in het huwelijksbootje. Ze vierden nu hun briljanten huwelijksverjaardag. Mariette is afkomstig van Heist en Robert van Westkapelle. Ze leerden elkaar kennen door gemeenschappelijke vrienden. Het echtpaar woonde vele jaren in Westkapelle. Robert is behanger/garnierder en werkte jaren bij de bekende meubelwinkel Cafmeyer in Knokke.
The post Briljant voor

Lees meer »

Heeft Bart De Wever gelijk dat het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” zijn die voor problemen zorgen? Dit zeggen de cijfers en een expert

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” die geweld plegen tegen wie de overheid vertegenwoordigt. Heeft hij gelijk of is het – zoals sommigen hem verwijten – een makkelijke poging om stemmen te winnen? Wij gingen op zoek naar de cijfers en klopten aan bij jeugdcriminoloog Johan Deklerck (KU Leuven). “Ze doen

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Geen eremetaal voor dressuurteam, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Jager die ara doodschoot na bijna zes jaar procederen veroordeeld: “Eindelijk gerechtigheid voor Rambo”

De jager uit Deurne die in december 2018 een tamme, getrainde freeflying papegaai uit de lucht schoot in Malle, is vrijdag door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Zijn wapen werd verbeurdverklaard, hij moet een geldboete betalen en de rechtsplegingskosten. De jager is nu zwaarder veroordeeld dan in eerste aanleg. “Mijn cliënt is enorm

Lees meer »

Waterbedrijven: “onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen”

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »