Team Oudlandpolder wint derde strobalenrun

Nieuwmunster, deelgemeente van Zuienkerke, pakte tijdens zijn jaarlijkse Bartholomeusfeesten opnieuw uit met het BK strobalenrun.

Teams rollen daarbij een zware strobaal tegen de klok over de kasseien. Het team Oudlandpolder uit Zuienkerke won deze editie met de scherpe tijd van 53 seconden. Op de tweede plaats eindigde FBC De Panne met 54 seconden. De derde plaats was voor het team ‘Mosselen met look’ uit Nieuwmunster, met 1 minuut en één seconde. Ook vandaag nog grijpen de Bartholomeusfeesten plaats.

The post Team Oudlandpolder wint derde strobalenrun is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

België stuurt zo’n 500 tenten naar Gaza om de winter door te komen

Op de luchthaven van Melsbroek is een vliegtuig met 511 tenten aan boord naar Gaza vertrokken. Het gaat om een B-FAST-missie. De tenten moeten ontheemde Palestijnen een onderdak bieden voor de komende winter. Intussen zijn op de Westelijke Jordaanoever 5 Palestijnen gedood na een Israëlische luchtaanval. Het Israëlische leger meldt ook dat 2 piloten zijn omgekomen bij een helikopterongeluk.

Lees meer »

Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen”

Door te investeren in een hotel en vakantiepark wilde Plopsaland De Panne het jaar rond open zijn, maar daarop keert het park nu terug. Na de kerstvakantie zullen het pretpark, het hotel en het vakantiepark zes weken gesloten zijn.
The post Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeder van 14-jarige verdachte waarschuwde school in Georgia voor schietpartij: “Mijn zoon is een extreem noodgeval”

De moeder van de 14-jarige jongen die ervan wordt beschuldigd vier mensen te hebben doodgeschoten en negen anderen te hebben verwond op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de school op de ochtend van de schietpartij gebeld en gewezen op het “extreme noodgeval” dat haar zoon is. Dat schrijft The Washington Post op basis van tekstberichten en

Lees meer »

Nieuwe waarschuwing bij bier en wijn nog te soft volgens experts en minister: “Alcohol is gewoonweg niet gezond”

Ontslagnemend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »

Vijftiger rijdt 86 per uur in bebouwde kom, maar verkeersbord veroorzaakt discussie: “Schuld van boerenprotest”

M.E. werd in februari aan 86 kilometer per uur geflitst toen hij de bebouwde kom van Pervijze inreed. De 51-jarige man moet zich daarvoor in de politierechtbank verantwoorden, al betwist hij een deel van de feiten. Tijdens de boerenprotesten hing het bord dat de bebouwde kom aanduidt, omgekeerd. Daardoor is het verkeersteken volgens zijn advocaat niet rechtsgeldig en kan hij

Lees meer »