‘Super Sunday’ in de sportwereld: een lastige bergrit in de Vuelta en het thuisdebuut van Mbappé

Een spetterende zondag in de sportwereld. Een zware bergetappe in de Vuelta, Verstappen die op eigen bodem op zoek gaat naar de zege in de Formule 1, Club Brugge dat z’n tweede zege van het seizoen wil pakken bij Dender… Een overzicht van de belangrijkste afspraken van vandaag. 

Meer krantenkoppen in België

Sean ‘Diddy’ Combs moet in de cel blijven

De Amerikaanse rapper en producer Sean Combs, ook bekend als Diddy en Puff Daddy, moet na zijn arrestatie in een zaak van mensenhandel, in de cel blijven. Dat heeft een Amerikaanse rechter woensdag (plaatselijke tijd) beslist.

Lees meer »

Zes lijsttrekkers in de clinch tijdens debat Unizo Ieper: “Accountmanager voor ondernemers is geen wonderoplossing”

Unizo Ieper slaagde erin de zes lijsttrekkers samen te krijgen voor haar debat in de aula van AC Auris. Voor vuurwerk was het echter wachten tot het einde toen moderator Xavier Taveirne doorvroeg over het uitsluiten van Vooruit uit de stadslijst. “Onze eerste bekommernis is de stadslijst in de oppositie krijgen”, zei Philip Bolle (Vooruit).
The post Zes lijsttrekkers

Lees meer »

Strenge regels op Oktoberfest dat vandaag start: metaaldetectors, barrières en verbod op glazen flessen

In Duitsland begint zaterdag het jaarlijkse Oktoberfest, een van de grootste volksfeesten ter wereld. Ieder jaar komen miljoenen mensen af op de grote biertenten in München, maar dit keer moeten ze rekening houden met extra veiligheidsmaatregelen. De autoriteiten hebben naar aanleiding van de aanslag in Solingen aangekondigd strenger te controleren bij de ingangen.

Lees meer »

Familie De Ly heeft een plaats in geschiedenisboek van KSV Jabbeke (2A): “Geduldig wachten op doorstroming”

Voorzitter Chris Bourgois is een man met een plan. Toen zijn vlaggenschip promoveerde naar eerste provinciale, bleef hij zweren bij zijn eigen jongeren en attractief voetbal. Opnieuw in tweede beland, slaagde toenmalig T1 Steve Stellamans er niet in de motor aan te zwengelen en koos voor een vertrek. In zijn plaats stelde de preses met Bart Van Hecke een hoog

Lees meer »

“Ik ben niet meer bang om mijn vormen in de kijker te zetten”: Jorina uit ‘Blind getrouwd’ viel 15 kilo af

“Ik heb een aantal keren in de friendzone gezeten.” De zoektocht naar een partner liep stroef voor Jorina Van Rompaey (32) en dus schreef de onthaalmedewerkster uit Lier zich in voor ‘Blind getrouwd’. Jorina’s moeilijke datingverleden had alles te maken met haar zelfbeeld en gewicht, maar nu ze 15 kilo is afgevallen, staat ze vol zelfvertrouwen voor het altaar. “Ik

Lees meer »

Club-coach Nicky Hayen na nederlaag tegen Dortmund: “Bitter resultaat, maar met positief gevoel”

Club Brugge-coach Nicky Hayen blijft met een dubbel gevoel achter na de 0-3-nederlaag tegen Borussia Dortmund op de eerste speeldag van de Champions League. “Het resultaat laat een bittere smaak na, maar er is nog steeds een heel positief gevoel”, zei Hayen na afloop van de match tijdens een persconferentie.
The post Club-coach Nicky Hayen na nederlaag tegen Dortmund:

Lees meer »

Oude Gistelse scharensliep nu in Izenberge

De Gistelse Erfgoedcel en het stadsbestuur beslisten eind 2023 om aan het openluchtmuseum Bachten De Kupe in Izenberge, bij Alveringem, een scharensliep te schenken. Dat is een grote (hand)kar waarmee een messen-, scharen- en schaatsenslijper van deur tot deur ging. Dit stukje erfgoed zat oorspronkelijk in de collectie van Gistel: lang geleden stond het in
The post Oude Gistelse

Lees meer »

Von der Leyen 2.0: sterkere industrie, een afgezwakt klimaatbeleid en een signaal naar Poetin

Ursula Von der Leyen heeft deze week haar nieuwe Europese Commissie voorgesteld. Uit de samenstelling blijkt dat er meer aandacht komt voor defensie en onze concurrentiekracht en dat het klimaatbeleid wat afgezwakt wordt. De Belgische EU-commissaris wordt Hadja Lahbib, maar ze krijgt een eerder magere portefeuille. Waarom krijgt België geen belangrijke post? En hoe kan Von der Leyen het Europese

Lees meer »

De Amerikaanse centrale bank verlaagt rente voor het eerst sinds 2020

De Amerikaanse centrale bank (Fed) heeft de rente in de Verenigde Staten voor het eerst sinds 2020 verlaagd. Met de lagere leenkosten wil de Fed de grootste economie ter wereld ondersteunen, nu de strijd tegen de inflatie lijkt te zijn gestreden. Het rentetarief is verlaagd met een half procentpunt naar een niveau van tussen de 4,75 en 5 procent.

Lees meer »