Solist Yates zet loodzware etappe met ruime voorsprong naar zijn hand, favorieten houden wapenstilstand in het peloton

Adam Yates (32) heeft de koninginnenrit in de Vuelta op een indrukwekkende wijze naar zijn hand gezet. Vanuit de vroege vlucht soleerde de Brit naar de winst met een voorsprong van meer dan vijf minuten. In het klassement blijft Ben O’Connor zijn rode trui behouden, al loeren zijn concurrenten meer en meer om de hoek. 

Meer krantenkoppen in België

Blinken maandag naar Londen om over Midden-Oosten en Oekraïne te praten – Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

“Elke dag trekken we 10 rijbewijzen in”: waarom politie sinds juni jacht maakt op bestuurders die gsm’en achter stuur

Gsm-gebruik achter het stuur blijft een groot probleem. Sinds 1 juni 2024, de dag waarop de politie in de kustprovincie veel strenger begon toe te zien op dergelijke inbreuken, werden al 936 rijbewijzen ingetrokken. “Mensen moeten beseffen dat afleiding tijdens het rijden supergevaarlijk is”, zegt Filiep Jodts, de grote baas van het parket West-Vlaanderen.

Lees meer »

Voortaan gaan GBS Blauwepoort en GBS Kooigem door het leven als ‘Gemeenteschool KOlibrie’

Gemeentelijke basisscholen Blauwepoort aan het Halenplein en Kooigem aan Kooigemplaats krijgen een nieuwe identiteit als ‘Gemeenteschool KOlibrie’. Deze rebranding, het resultaat van een intensief intern traject, weerspiegelt de hernieuwde missie en kernwaarden van de school.
The post Voortaan gaan GBS Blauwepoort en GBS Kooigem door het leven als ‘Gemeenteschool KOlibrie’ appeared first on KW.be.

Lees meer »