Samen Gistel stelt lijst én programma voor: “Nieuw zwembad is prioriteit”

Samen Gistel, een lijst gevormd door oppositiepartijen CD&V, Groen en enkele onafhankelijken, heeft de kieslijst voorgesteld. In één adem kwamen daar de speerpunten van het programma al bij.

Dat CD&V, bij de vorige verkiezingen uit het bestuur gewipt, en mede-oppositiepartij Groen samen naar de kiezer gingen trekken, was al duidelijk begin dit jaar. “We vonden elkaar op de oppositiebanken”, klinkt het. Voormalig schepenAnnie Cool (63), en al 35 jaar politiek actief, werd toen ook al lijsttrekker voorgesteld. Met Bas Vermeulen (27), Andy Versyck (41) en Sofie Asaert (46) was het klavertje vier al snel duidelijk.

Nu kwamen daar nog eens negentien namen bij: Jonas Staelens (26), Donata Tournoy (59), Chris Schmitt (50), Ilse Dereepere (33), Peter Decoster (55), Lotte Verhelle (20), Wouter Stael (25), Mirdynn Markey (26), ex-burgemeester Bart Halewyck (62), Kimberly Maenhoudt (34), Kathleen Bruneel (52), Claudia Ipskamps (47), Lisa Vermeersch (29), Bert Rommelaere (41), Liliane Decorte (71), Anuschka Dildick (59), Luc Ghyselbrecht (69) en lijstduwer Arnold Stael (55).

Nieuw zwembad

De slogan van de lijst luidt ‘Een verhaal van ons allemaal’. “We lanceerden een enquête bij de bevolking en kregen meer dan 200 antwoorden terug. Daaruit blijkt dat 81 procent vindt dat de bouw van een nieuw zwembad samen met de buurgemeenten onderzocht moet worden. De komst van een nieuw zwembad is voor ons dan prioriteit”, zegt campagneleider Johan Lippens.

“We gaan ook voor een integraal mobiliteits- en verkeerscirculatieplan om zwaar verkeer uit de kernen weg te houden, en verplaatsingen voor fietsers, wandelaars en minder mobiele personen zo vlot mogelijk te maken.” Samen Gistel pleit ook voor betere dienstverlening van De Lijn, meer kinderopvang, een uitgebouwd jeugdbeleid en meer zorg voor openbaar groen.

The post Samen Gistel stelt lijst én programma voor: “Nieuw zwembad is prioriteit” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fietsen voor een gezond brein in Wijtschate, Nieuwe fietshappening Bike4Brain start aan De Kroonaard

Met start aan de sporthal De Kroonaard in Wijtschate wordt op zondag 22 september Bike4Brain georganiseerd. Die vzw is een non-profit organisatie die tot doel heeft het brede publiek te informeren over hoe je brein gezond te houden. Delporte Cycling en Unizo Heuvelland Mesen zetten mee hun schouders onder deze nieuwe fietshappening.
The post Fietsen voor een gezond brein

Lees meer »

Zuster Martine is 70 jaar geprofest

Zuster Martine is 70 jaar geprofest en werd gefeliciteerd door burgemeester Alain Top, schepenen Lynn Callewaert, Kathleen Duchi, Francis Pattyn en Dominique Windels, algemeen directeur Hans Piepers en raadslid Rosanne Mestdagh.
The post Zuster Martine is 70 jaar geprofest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pro-Palestijnse actvisten moeten KU Leuven gebouw ontruimen na 3 maanden bezetten, zegt vrederechter

De Leuvense vrederechter heeft beslist dat de pro-Palestijnse actievoerders, vooral studenten, die al sinds mei het collegegebouw De Valk van de KU Leuven bezetten, het gebouw moeten verlaten. Dat blijkt uit het vonnis van de vrederechter. De actievoerders willen met hun bezetting er voor zorgen dat de KU Leuven niet meer samenwerkt met Israëlische bedrijven en universiteiten. De KU Leuven

Lees meer »

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

Verdachte (24) in de cel voor dodelijke home-invasion in Elsene

In het onderzoek naar de dodelijke home-invasion in Elsene hebben de speurders een 24-jarige verdachte opgepakt. Dat bevestigt het parket van Brussel. De man zit sinds 30 augustus in de cel. Tijdens de home invasion viel 1 dode, een man van 57 jaar, en 2 gewonden, de zoon en de vrouw van het dodelijk slachtoffer.

Lees meer »

Tachtigjarigen van Sint-Eloois-Vijve komen bijeen

Onlangs verzamelden de 80-jarigen die het lager onderwijs in Sint-Eloois-Vijve hebben gevolgd. In de Boudin-Brasserie mochten ze genieten van een lekker feestmaal en een gezellig samenzijn. Op de foto herkennen we: Roland Amez, Rita Deborggraeve, Marie-Rose Decabooter, Lucienne Demunter, Francine Destoop, Frans Destoop, Anita Devos, Edith Fourneau, Hervé Haeck, Anselme Lambrecht, André Lavaert, Romain Mestdag
The post Tachtigjarigen van

Lees meer »

Franse wijnoogst ligt nog lager dan verwacht

De wijnoogst in Frankrijk ligt waarschijnlijk nog lager dan een maand geleden werd verwacht. Nu gaat men uit van een productie van 39,3 miljoen hectoliter, of 18 procent minder dan vorig jaar, zo maakte het Franse ministerie van Landbouw vrijdag bekend. Een maand geleden werd de oogst nog op 40 à 43 miljoen hectoliter geschat.

Lees meer »

Ondanks tumultueuze verhuizing bevestigt Atelier Rosa uit Menen bij Gault&Millau, ook andere chocolatiers opnieuw opgenomen

Kwaliteitsgids Gault&Millau maakte deze week opnieuw een selectie van de beste chocolatiers van het land. 129 vakmensen werden weerhouden. De streekgenoten die vorig jaar opgenomen werden, triomferen opnieuw. Vooral voor Atelier Rosa uit Menen was dat extra spannend.
The post Ondanks tumultueuze verhuizing bevestigt Atelier Rosa uit Menen bij Gault&Millau, ook andere chocolatiers opnieuw opgenomen appeared first on KW.be.

Lees meer »