Parkeerwachter van Parko krijgt pak slaag op de Vrijdagmarkt in Wervik

Een parkeerwachter van het Parkeerbedrijf Kortrijk (Parko) kreeg zaterdag omstreeks 17.40 uur op de Vrijdagmarkt in Wervik een pak slaag van een Fransman die blijkbaar in de Tramstraat in Wervik woont. De man was toe aan wildparkeren aan de tabakswinkel Real Tabac & Co op de hoek van de Pastorijstraat en Vrijdagmarkt.

De Vrijdagmarkt is een woonerf en het is er verplicht om te parkeren in de vakken. Wie dat niet doet riskeert een boete van de lokale politie ofwel van Parko dat drie halve dagen per week naar Wervik komt om het parkeren in de blauwe zone te controleren. Naast het controleren van het juiste gebruik van de parkeerschijf is de opdracht van Parko ook uitgebreid met controle op het parkeren.

Twee parkeerwachters

Aan de glazen toegangsdeur van de tabakswinkel hangt het in twee talen klaar en duidelijk uit dat men moet parkeren in de aangeduide vakken en men anders een boete van 65 euro riskeert. Zaterdagavond in de vooravond ging een Fransman dus flink te keer tegen een parkeerwachter die zijn job deed. Vier mannen kwamen tussen om erger te voorkomen. Het incident krijgt ongetwijfeld een staartje. Aan de gevel van de winkel hangen camera’s.

“Natuurlijk betreur ik zo’n vorm van agressie”, reageert burgemeester Youro Casier (Vooruit). “Agressie volgt meestal als men ongelijk heeft en men werkt dat dan uit op iemand. In het begin dat Parko hier controles kwam doen, is er een paar keer verbale agressie geweest. Om die reden stuurt Parko niet één maar twee parkeerwachters.”

Tientallen foutparkeerders

We trokken zondag omstreeks 17.30 uur ter plaatse en zagen in amper een ruim kwartier wel een tiental wildparkeerders, waaronder slechts één auto met Belgische nummerplaat. Er waren voertuigen met Franse nummerplaat die we wel correct zagen parkeren.

Inwoners van de Pastorijstraat klagen vaak dat ze hun straat niet in kunnen rijden wegens wildparkeerders aan de tabakswinkel op de hoek. Ook wat verderop aan de nachtwinkel op de hoek van de Nieuw- en Sint-Medardusstraat zijn er ’s avonds en ’s nachts heel veel wildparkeerders.

Het is al meermaals aangekaart op de gemeenteraad, maar het probleem blijft zich voordoen.

The post Parkeerwachter van Parko krijgt pak slaag op de Vrijdagmarkt in Wervik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Julie zwijgt’ van Leonardo van Dijl is Belgische Oscarinzending voor 2025

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, is de officiële Belgische inzending voor de Oscars. De Belgische jury koos de film als kandidaat voor een kans op het felbegeerde beeldje in de categorie Beste Internationale Langspeelfilm. ‘Julie zwijgt’ viel eerder al in de prijzen op het filmfestival van Cannes en gaat dit najaar in België in première tijdens Film

Lees meer »

Stad gaat voor uitgebreide restauratie Preetjes Molen

Stad Kortrijk zet het licht op groen voor een volledige restauratie van Preetjes Molen in Heule. De totale kost wordt geraamd op 163.000 euro, waarvan de stad maximaal 80.000 euro kan recupereren via een erfgoedpremie van het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed. In 2025 wordt de molen hersteld, waarna hij weer zal kunnen draaien.
The post Stad gaat voor uitgebreide

Lees meer »

China hackte honderdduizenden slimme apparaten, waarschuwt FBI

Chinese staatshackers hebben meer dan 260.000 apparaten gehackt om ze te kunnen gebruiken voor grote cyberaanvallen, waarschuwen de autoriteiten van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Daaronder zijn volgens de diensten ongeveer 2700 apparaten in Nederland. Het Nationaal Cyber Security Centrum van het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid meldt ook dat enkele duizenden apparaten in

Lees meer »

Vriendschap primeert bij Athletic

Athletic Kortrijk maakte drie weken geleden zijn debuut in vierde provinciale E. De Kortrijkzanen deden het met stijl, gingen met 0-1 winnen op Pittem. In de volgende wedstrijden tegen Jong Vijve en vorige speeldag Ruiselede moest de jongste Kortrijkse boreling telkens het onderspit delven.
The post Vriendschap primeert bij Athletic appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waterpeil Donau blijft stijgen: Slovakije en Hongarije bereiden zich voor op overstromingen – Dodentol opgelopen tot 12

Het waterpeil in de Donau blijft stijgen. In de Slovaakse hoofdstad Bratislava en de Hongaarse hoofdstad Boedapest worden maatregelen genomen om de dreigende wateroverlast in te perken. Het dodental na de passage van cycloon Boris is intussen opgelopen tot twaalf: in Roemenië kwamen zes slachtoffers om het leven, in Oostenrijk drie, in Polen twee en in Tsjechië één. Heel wat

Lees meer »