Oprichter berichtenapp Telegram opgepakt in Frankrijk: “Pavel Doerov heeft niets te verbergen”

Pavel Doerov, de oprichter van berichtenapplicatie en sociaal netwerk Telegram, is zaterdagavond omstreeks 20.00 uur opgepakt in Frankrijk. De 39-jarige man met de Franse en Russische nationaliteit wordt volgens tv-zender TF1 door het Franse gerecht beschouwd als medeplichtige aan de vele misdaden die plaatsvinden met behulp van zijn berichtendienst. Telegram reageerde zondag dat Doerov “niets te verbergen heeft”. 

Meer krantenkoppen in België

Club, Cercle, KVK en Essevee kennen hun tegenstander in de zestiende finale van de Croky Cup

Titelverdediger Union Sint-Gillis vat zijn bekercampagne aan met een duel tegen tweedeklasser KAS Eupen. Dat is het resultaat van de loting van maandag voor de zestiende finales van de Croky Cup. Landskampioen Club Brugge, met elf bekers recordhouder, speelt daarin gastheer voor eerstenationaler Belisia Bilzen.
The post Club, Cercle, KVK en Essevee kennen hun tegenstander in de zestiende finale

Lees meer »

Noord-Korea plant uitbreiding van nucleair arsenaal

Pyongyang gaat zijn kernwapenarsenaal uitbreiden, heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un maandag gezegd in een toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Dat bericht het staatspersbureau KCNA dinsdag. “Het beleid om de nucleaire strijdkrachten op te bouwen door het aantal kernwapens exponentieel te doen stijgen zijn we nu perfect aan het uitvoeren”, zei Kim.

Lees meer »

Jongen die beelden van Brugse school rondstuurde met dreigende teksten, opgepakt voor verhoor

De politie heeft een jongeman opgepakt die onheilspellende teksten verstuurde op sociale media, met beelden van de school Sint-Andreaslyceum (SASK) in Sint-Kruis-Brugge. Het parket van Oost-Vlaanderen dat het onderzoek voert, bevestigt dat de man is meegenomen voor verhoor.
The post Jongen die beelden van Brugse school rondstuurde met dreigende teksten, opgepakt voor verhoor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deurhangers van CD&V zorgen voor commotie in Engsbergen: “Dat is de deur openzetten voor inbrekers”

In Engsbergen, deelgemeente van Tessenderlo, zijn enkele bewoners misnoegd over een deurhanger van CD&V. Die hing aan de voordeur, met de melding dat het jammer was dat de bewoners niet thuiswaren, maar dat hun programmaboekje in de brievenbus steekt. Volgens de buurtbewoners wordt daardoor letterlijk de deur opengezet voor inbrekers. De partij heeft ondertussen beslist de deurhangers te verwijderen en

Lees meer »

Brouwerij Rodenbach lanceert Rodenbach Evolved St Georges

De Rodenbach-brouw- en keldermeesters lanceren “Rodenbach Evolved St Georges”: de tweede editie van de Rodenbach Evolved Limited Edition-serie, een ‘Sour Pale Ale’ geïnspireerd op “St Georges” dat tot eind van de jaren 1970 door Brouwerij Rodenbach werd gebrouwen.
The post Brouwerij Rodenbach lanceert Rodenbach Evolved St Georges appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hollebeke viert mooie ereplaatsen van hun wielerheld Marvin Odent

Marvin Odent heeft zijn eerste Paralympische Spelen achter de rug. Zijn dorp Hollebeke leefde hard mee en ging voor de wegrit met een bus naar Clichy-sous-Bois. Bij zijn thuiskomst stond een delegatie dorpsbewoners hun lokale wielerheld op te wachten.
The post Hollebeke viert mooie ereplaatsen van hun wielerheld Marvin Odent appeared first on KW.be.

Lees meer »

Directrice Antwerpse gevangenis boos en ontgoocheld na verkrachting hulpverlener: “Beu dat het altijd onze schuld is”

Een gedetineerde heeft een maatschappelijk werkster verkracht in de gevangenis van Antwerpen. Ze moest volgens de vakbonden minutenlang op hulp wachten. Het is het tweede zware incident in de Antwerpse gevangenis dit jaar. Gevangenisdirectrice An Janssens is kwaad. Op de gedetineerde, maar ook op het systeem. “Mensen vragen zich af wat dat nu allemaal is, daar in de gevangenis van

Lees meer »

“Het doet zeer dat ik op mijn leeftijd nog zo vernederd moet worden”: Hubert (87) fysiek belaagd na discussie over parkeerplaats

Afgelopen zondag stroomde Kruiseke vol voor een geslaagde rommelmarkt. Een succes, al is dat voor Hubert Vuylsteker (87) met een bittere nasmaak. Hij werd na een discussie over een parkeerplaats hard aangepakt, zelfs tot in zijn woning. “De dokter zegt dat ik er niet te veel aan moet denken, maar dat lukt me niet.”
The post “Het doet zeer

Lees meer »

Wordt eerste commerciële ruimtewandeling een feit? SpaceX klaar om historische Polaris Dawn-missie te lanceren 

Als alles goed gaat, lanceert het Amerikaanse ruimtebedrijf SpaceX vandaag dan toch de Polaris Dawn-missie. Die missie moet om verschillende redenen een historische ruimtevlucht worden. Zo zullen voor het eerst niet-professionele astronauten een ruimtewandeling maken, en is het de eerste keer sinds de Apollo-missies dat een bemande ruimtemissie nog zo ver de ruimte in reist. De lancering stond al gepland

Lees meer »

Politico­loog Carl Devos nu Vlaamse onderhande­laars reanimatie­po­ging opstarten: “Mahdi heeft de zwartepiet wel wat gezocht”

De Vlaamse raketcoalitie staat op ontploffen: de formatie leek dood na de bom van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi, maar formateur Matthias Diependaele doet nu toch nog een reanimatiepoging. Hoe ernstig is de situatie? Is Mahdi de boeman of zijn er nog andere spelbrekers? En voor de zoveelste keer: krijgen we nu wél of niet een nieuwe regering voor de lokale verkiezingen.

Lees meer »

Belgen willen niet langer dan een uur per dag pendelen

Belgen willen liefst maar een halfuurtje van hun werk wonen waardoor hun totale pendeltijd maximaal één uur per dag is. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx naar aanleiding van de Internationale Week van de Mobiliteit van volgende week. West-Vlamingen en Vlaams-Brabanders zijn het meest tevreden over hun pendeltijd, Limburgers zijn het meest ontevreden.

Lees meer »