Oleksandr (26) verloor beide benen tijdens de oorlog, nu is hij de meest begeerde vrijgezel van Oekraïne

Oleksandr Budko (26) moest beide benen laten amputeren toen vlak bij hem een granaat ontplofte. De pijn die de soldaat op dat moment ervoer, was onmenselijk. Nu – twee jaar later – doet hij mee aan de Oekraïense versie van ‘The Bachelor’. Tientallen vrouwen zullen om zijn hand dingen, overdonderd als ze zijn door zijn ongeziene levenslust. Een verhaal van moed en doorzettingsvermogen, die van hem écht de ‘meest begeerde vrijgezel van het land’ maakt. 

Meer krantenkoppen in België

Gent houdt veiling tegen van historische brief die Queen Elizabeth I schreef: “Die brief hoort hier thuis, bij ons”

Gent eist een brief op die de Britse koningin Elizabeth I in 1578 schreef aan de toenmalige politieke leider van Gent. “De brief hoort thuis in ons archief”, vindt het stadsbestuur. Eén probleem: het unieke historische document, waarvan de waarde wordt geschat op een slordige 20.000 euro, wordt volgende week donderdag openbaar geveild in Schotland.

Lees meer »

België stuurt zo’n 500 tenten naar Gaza om de winter door te komen

Op de luchthaven van Melsbroek is een vliegtuig met 511 tenten aan boord naar Gaza vertrokken. Het gaat om een B-FAST-missie. De tenten moeten ontheemde Palestijnen een onderdak bieden voor de komende winter. Intussen zijn op de Westelijke Jordaanoever 5 Palestijnen gedood na een Israëlische luchtaanval. Het Israëlische leger meldt ook dat 2 piloten zijn omgekomen bij een helikopterongeluk.

Lees meer »

Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen”

Door te investeren in een hotel en vakantiepark wilde Plopsaland De Panne het jaar rond open zijn, maar daarop keert het park nu terug. Na de kerstvakantie zullen het pretpark, het hotel en het vakantiepark zes weken gesloten zijn.
The post Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tachtigjarigen van Sint-Eloois-Vijve komen bijeen

Onlangs verzamelden de 80-jarigen die het lager onderwijs in Sint-Eloois-Vijve hebben gevolgd. In de Boudin-Brasserie mochten ze genieten van een lekker feestmaal en een gezellig samenzijn. Op de foto herkennen we: Roland Amez, Rita Deborggraeve, Marie-Rose Decabooter, Lucienne Demunter, Francine Destoop, Frans Destoop, Anita Devos, Edith Fourneau, Hervé Haeck, Anselme Lambrecht, André Lavaert, Romain Mestdag
The post Tachtigjarigen van

Lees meer »

Diependaele (N-VA) formuleert derde en laatste voorstel in Vlaamse formatie: waar moet 3 miljard nieuw beleid naartoe gaan?

Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) roept Vooruit en CD&V morgen apart terug rond de onderhandelingstafel. Daar legt hij zijn derde en ultieme compromisvoorstel neer, zo vernam HLN. De tijd dringt, want de lokale verkiezingen komen snel dichterbij. De discussie draait nu om 3 miljard euro aan nieuw beleid dat in de steigers staat. Geef je dat geld best uit aan

Lees meer »

Veel volk op Ricardbeurs in de stadszaal Oosthove in Wervik

Ricard Lovers Belgium organiseerde zondag in de stadszaal Oosthove in Wervik de veertiende editie van de Ricardbeurs. Blikvanger was een oldtimer Citroën Ami 8 bouwjaar 1965 helemaal in de kleuren van Ricard. “Aangekocht door de club”, zegt voorzitter Dominique Potie. “Een hobbyist van alles wat te maken heeft met Citroën zal die oldtimer op punt zetten.”
The post Veel

Lees meer »

West-Vlaamse veehouders verliezen steeds meer schapen aan blauwtongvirus: “heb al gedacht om te stoppen”

Het blauwtongvirus treft momenteel heel wat veehouders. In ons land werden er inmiddels 2.400 haarden vastgesteld. Onder andere schapenhouder Lode Stragier uit de Rennevoordestraat in Oekene is zwaar getroffen. Tientallen van zijn schapen stierven de voorbije maand door het virus. “Ik heb al gedacht om te stoppen”, aldus Lode.
The post West-Vlaamse veehouders verliezen steeds meer schapen aan blauwtongvirus:

Lees meer »

Politie waarschuwt voor verkeershinder tijdens EK wielrennen in Hasselt en Heusden-Zolder: “Navigeer met Google Maps of Waze, die houden rekening met omleidingen”

De lokale politie van Heusden-Zolder en Hasselt waarschuwen voor ernstige verkeershinder tijdens het EK wielrennen dat morgen van start gaat. Woensdag en donderdag worden de tijdritten in Hasselt, Heusden-Zolder en Zonhoven gereden. Van vrijdag tot zondag worden de verschillende wegritten afgewerkt, dan passeren de renners ook in Haspengouw. De politie raadt automobilisten aan om tijdens het EK te navigeren met

Lees meer »

Schoenenketen Bristol failliet verklaard: 160 jobs gaan verloren

Het doek is zoals verwacht gevallen over de schoenenketen Bristol. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Euro Shoe Group, de vennootschap achter de keten. Dat meldt vakbond ACV Puls en het bedrijf bevestigt het nieuws. Een 160-tal mensen op de hoofdzetel en het logistiek centrum in Beringen verliezen hun baan.

Lees meer »

“Volle agenda? Spreek toch maar af met je beste vriend”: de stressprofessor van ‘Kalm Waes’ deelt haar advies

Ja, Marie-Anne Vanderhasselt (41) heeft ook stress. Maar doordat ze al vijftien jaar als stressprofessor door het leven gaat, weet ze perfect wat ze eraan kan doen. Dezer dagen helpt ze ook Tom Waes kalmeren op tv. “Het is niet erg om stress te ervaren, maar je moet tijd nemen voor herstelmomenten.” Maar wat houdt zo’n herstelmoment in? Hoe plan

Lees meer »