N-VA Heuvelland met nieuwe naam (N-VA Plus) naar verkiezingen

N-VA Heuvelland trekt naar de verkiezingen van oktober onder een nieuwe naam: N-VA Plus. Op de lijst staan een aantal onafhankelijken waardoor een naamsverandering aan de orde was. Een van de onafhankelijken is Jef Huyghe.

Twee opvallende namen

Jef Huyghe (37) werd in 2018 algemeen directeur van Heuvelland. In maart 2022 startte de gemeenteraad een tuchtonderzoek tegen hem na klachten van verschillende personeelsleden. In juni 2022 werd door een externe preventieadviseur een rapport opgemaakt over het functioneren van de algemeen directeur. Dat onderzoek leidde uiteindelijk tot zijn ontslag. Jef Huyghe startte ondertussen tal van procedures om het tegendeel te bewijzen. Jef Huyghe zal plaats 18 innemen op de lijst. Zijn schoonmoeder Martine Duron zetelde eerder als gemeenteraadslid voor N-VA Heuvelland.

Ondertussen spreekt huidige meerderheidspartij Gemeentebelangen over een kaakslag voor het personeel van de gemeente. “We kregen heel veel bezorgde reacties vanuit het gemeentepersoneel. Gemeentebelangen zal in elk geval blijven opkomen voor het gemeentepersoneel,” aldus burgemeester Wieland De Meyer. “Dat een politieke partij hem nu het forum geeft om via de gemeenteraad wraak te komen nemen op het gemeentepersoneel is echt een kaakslag voor alle personeelsleden die na alle problemen nu eindelijk terug goed kunnen samenwerken in een sterk team.”

Naast Jef Huyghe is ook Etienne Cloet een tweede opvallende naam. Etienne Cloet stapte in 2012 in de Heuvellandse politiek en werd meteen verkozen tot schepen. Zijn grootste bevoegdheid was toerisme. De osteopaat zal steeds gelinkt worden als de schepen van het bezoekerscentrum dat er niet kwam in de Reningelststraat, maar wel in de voormalige pastorie van het dorp. Eind deze maand worden ook de andere kandidaten voor de verkiezingen bekendgemaakt. Huidig raadslid Ivo Fonteyne wordt alvast lijsttrekker.

The post N-VA Heuvelland met nieuwe naam (N-VA Plus) naar verkiezingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dieter Boone verkozen tot nieuwe wijkburgemeester van de Leiehoek na spannende strijd

Dieter Boone (48) is zaterdagavond tijdens een spannende strijd verkozen tot de nieuwe wijkburgemeester van de Leiehoek in Kuurne. Het werd echter een korte nacht voor Dieter, aangezien hij zondagmorgen al om 9.30 uur verwacht werd voor de traditionele rondgang in de wijk, waarbij de nieuwe wijkburgemeester wordt voorgesteld aan de inwoners van de Leiehoek. Dat Dieter populair is in

Lees meer »

Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje

Geboren en getogen Moorsledenaars Rik Declercq en Christia D’Haene gaven op 27 juli 1974 elkaar hun jawoord. Het echtpaar is inmiddels vijftig jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur.
The post Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Start van Jong Keukengeweld draait uit op fiasco: website voor reserveringen urenlang onbruikbaar

De doorstart van Jong Keukengeweld blijkt net iets te succesvol te zijn. Het concept waarbij mensen jonger dan 35 jaar aan een goedkopere prijs gastronomisch kunnen gaan eten, is bij de start zo populair dat de website urenlang problemen kent, zoals lange laadtijden en reservaties die blijven vasthangen. “We hadden gedacht dat het succesvol ging zijn, maar niet in deze

Lees meer »

Straks uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Een jaar na het pijnlijke verlies van viervoeter Vili, verwelkomt Kathleen Aerts nieuwe hond: “Bitterzoet gevoel”

Een jaar nadat ze met veel verdriet afscheid moesten nemen van hun geliefde hond Vili, verwelkomen Kathleen Aerts (46) en haar gezin een nieuw gezinslid: Zola. “De leegte die Vili achterliet was enorm. Maar het universum had iets moois voor ons in petto: het heeft Zola naar ons gestuurd”, schrijft Kathleen op Instagram, terwijl ze enkele schattige foto’s van hun

Lees meer »

Kortrijk heeft een CrossFit! “Inactiviteit is de hardnekkigste ziekte”

Zondag 15 september openen Ditmar Logghe (31) en Kimberly Coeck (31) de deuren van CrossFit LandMarck, de eerste officiële CrossFit Affiliate in de stad. Gevestigd op de iconische LandMarck site op de Pottelberg, belooft deze nieuwe fitnesslocatie een frisse wind te brengen in de wereld van beweging en gezondheid.
The post Kortrijk heeft een CrossFit! “Inactiviteit is de hardnekkigste

Lees meer »

Levert Iran ballistische raketten aan Rusland? “Gevaar voor hele wereld als ze militair samenwerken”

Oekraïne heeft Iran met aandrang opgeroepen om geen ballistische raketten te leveren aan Rusland. “Dit dreigt ernstige gevolgen te hebben voor de bilaterale betrekkingen tussen beide landen”, klinkt het. Als Iran en Rusland hun militaire samenwerking versterken, wordt de veiligheid in heel Europa en zelfs de wereld bedreigd, waarschuwt het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken.Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »

De Rysselende Molen opent ultrasnel oplaadpunt voor elektrische wagens op parking: “Bestuurders kunnen hier 24 uur op 24 vrijblijvend terecht”

Vanaf 10 september kunnen bestuurders van elektrische auto’s op de parking van restaurant-hotel de Rysselende Molen langs de Brugsesteenweg 2 in Ardooie hun auto in een goed kwartier volledig opladen. “Ondertussen kunnen ze misschien even lunchen in ons restaurant, maar je kan hier evengoed 24 uur op 24 vrijblijvend terecht om jouw auto op te laden via een laadkaart of

Lees meer »

Parkeersensoren Shop & Go in kernwinkelgebied van Tielt zijn in werking

De Shop & Go-sensoren in de parkeervakken in Tielt zijn sinds dinsdagnamiddag actief. Dat betekent dat je voortaan een half uur gratis op die speciaal aangeduide parkeervakken kan staan. Een schijf leggen hoeft niet.
The post Parkeersensoren Shop & Go in kernwinkelgebied van Tielt zijn in werking appeared first on KW.be.

Lees meer »

STIP IT-campagne op gang getrokken door Sali Haidara

Wie maandag kleurrijke stippen langs de straat zag, was toeschouwer van de verrassingsactie van STIP IT. Op maandag trapten Ketnet, MNM en Radio 2 de campagne tegen pesten af.
The post STIP IT-campagne op gang getrokken door Sali Haidara appeared first on KW.be.

Lees meer »