“Met Preud’homme de coach die de grootste impact had”: ook Mannaert en Verhaeghe rouwen om ex-coach Christoph Daum (70)

De Duitse voetbaltrainer Christoph Daum is zaterdag op 70-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie aan het Duitse persbureau DPA. Daum – in het seizoen 2011-2012 coach bij Club Brugge – leed al enige tijd aan longkanker en is uiteindelijk aan die ziekte overleden. Club-voorzitter Bart Verhaeghe, voormalig CEO Vincent Mannaert en ex-speler Carl Hoefkens hebben niets dan positieve woorden voor de Duitser. “Hij had een belangrijk aandeel in wat Club nu geworden is.” 

Meer krantenkoppen in België

“Vind me op het nieuws”: ex-leerling (23) verschijnt dinsdag voor raadkamer nadat hij verontrustende boodschappen online plaatst over Brugse school

In Brugge is de politie vrijdagochtend met verschillende patrouilles uitgerukt naar een school, omdat een ex-leerling (23) via sociale media beelden van die school had gedeeld met weinig geruststellende boodschappen. De jongeman werd na verhoor aangehouden door de onderzoeksrechter en verschijnt dinsdag voor de raadkamer. Hij stond onder voorwaarden in een ander lopend dossier. “De leerlingen liepen nooit gevaar”, zegt

Lees meer »

Tennisvelden aan Stella Maris kapel in Zeebrugge zijn omgevormd tot petanque terreinen

Het Brugs stadsbestuur heeft de petanquevereniging Stella Maris uit Zeebrugge de toestemming verleend om de weinig gebruikte tennisvelden tijdelijk te gebruiken als petanque terreinen. Stadsmedewerkers hebben de nodige aanpassingswerken uitgevoerd. Zo kan de club een petanque tornooi organiseren en een jeugdafdeling oprichten.
The post Tennisvelden aan Stella Maris kapel in Zeebrugge zijn omgevormd tot petanque terreinen appeared first on

Lees meer »

Vrouw verbergt gestolen spullen in kinderwagen: “Frappant dat ze hiermee aan de kassa probeerde te passeren”

Een 30-jarige Française moest zich woensdagmorgen voor de rechtbank in Kortrijk verantwoorden voor diefstal. Ze werd betrapt toen ze de Aldi in Menen wilde verlaten met etenswaren en verzorgingsproducten die ze niet betaald had. In het totaal ging het om goederen ter waarde van 104 euro.
The post Vrouw verbergt gestolen spullen in kinderwagen: “Frappant dat ze hiermee aan

Lees meer »

Deurhangers van CD&V zorgen voor commotie in Engsbergen: “Dat is de deur openzetten voor inbrekers”

In Engsbergen, deelgemeente van Tessenderlo, zijn enkele bewoners misnoegd over een deurhanger van CD&V. Die hing aan de voordeur, met de melding dat het jammer was dat de bewoners niet thuiswaren, maar dat hun programmaboekje in de brievenbus steekt. Volgens de buurtbewoners wordt daardoor letterlijk de deur opengezet voor inbrekers. De partij heeft ondertussen beslist de deurhangers te verwijderen en

Lees meer »

Bouwunie: “Derde van de aannemers mijdt de stad”

Een derde van de aannemers laat de stad liever links liggen. Dat blijkt uit een bevraging van Bouwunie. De lage emissiezones, circulatieplannen, files, autoloze zones en dure parkeerplaatsen zorgen ervoor dat aannemers hun klanten liever elders zoeken, zegt de organisatie zondag.

Lees meer »

Van Joël tot Gaspard en Odard

In de Roeselarestraat in Hooglede werd volgend viergeslacht in beeld gebracht: overgrootvader Joël Provoost (83), grootvader Chris Provoost (54), vader Jordy Provoost (28) en jongste telg Odard Provoost (geboren op 17 juli). Gaspard (3) is zijn trotse broer. (foto JT)
The post Van Joël tot Gaspard en Odard appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dood van Cloé (28) in Thailand komt hard aan in Holsbeek: “Ik hoorde haar enkele weken geleden nog, ze leek zo gelukkig”

De Belgische vrouw die zaterdagochtend dood werd teruggevonden in het noorden van Thailand, is de 28-jarige Cloé Ferrari, afkomstig uit Holsbeek. Ze woonde sinds een tiental maanden met haar vriend in de provincie Mae Hong Son in Thailand en gaf daar yogalessen. “Ik hoorde haar een paar weken geleden nog, ze leek zo gelukkig”, klinkt het bij een vriendin.

Lees meer »