LIVE WOLFSBURG-BAYERN. Zucht van opluchting bij Kompany: Gnabry schiet Bayern weer op voorsprong en zet scheve situatie recht

Vincent Kompany en Bayern München openen zondag hun seizoen in de Bundesliga op het veld van Wolfsburg. Twee doelpunten van Majer kort na rust konden de vroege goal van Musiala uitwissen. Dankzij een eigen doelpunt van Kaminski en een goal van Gnabry kon Bayern alsnog op en over de thuisploeg gaan. 

Meer krantenkoppen in België

“Je ongetrainde geest is als een wild paard: hij gaat alle kanten op”: CEO, piloot en arts getuigen over heilzaamheid van meditatie

Helemaal zen en “100 procent zeker dat hij terugkomt” verliet Tom Waes het boeddhistisch centrum na een stilteretraite voor zijn programma ‘Kalm Waes’. Wat zo heilzaam is aan uren, zelfs dagen zitten én zwijgen op het meditatiekussen, en hoe het hen kalmeert in hun eigen drukke levens, weten ook deze ex-CEO, piloot en kinderarts. “De eerste keren vond ik het

Lees meer »

LAGO Kortrijk Lagaeplein opent opnieuw de deuren

Terwijl het zwembad in Heule de deuren terug opent op 10 september vanaf 19 uur, sloot LAGO Kortrijk Abdijkaai ze op zondag 8 september. Meer dan 17.842 bezoekers genoten van het openluchtzwembad. LAGO Kortrijk Lagaeplein organiseert ook dit jaar opnieuw VR-zwemmen en relaxavonden met achtergrondmuziek en onderwaterverlichting.
The post LAGO Kortrijk Lagaeplein opent opnieuw de deuren appeared first on

Lees meer »

Werkdruk en emotionele belasting leraren gedaald, maar werkstress blijft

De werkdruk en emotionele belasting bij leraren is in 2023 gedaald na de piek van 2019, maar dat heeft zich nog niet vertaald in een daling van werkstress en burn-outklachten. Dat blijkt uit de Werkbaarheidsmonitor van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), een grootschalige werkbaarheidsmeting die de kwaliteit van jobs in Vlaanderen om de vier jaar in kaart brengt.

Lees meer »

Veerle (61) en Roland (76) moeten chalets afbreken omdat deel van camping Marva III wordt verkocht: “Verplaatsen gaat niet zomaar”

Zowel Veerle Ghesquière als Roland Bourgoignie moeten hun chalets afbreken op camping Marva III in Middelkerke. De reden? Het deel waarop hun chalet gebouwd werd, werd verkocht aan een naastgelegen camping. De eigenaar van de andere camping geeft Veerle en Roland, net zoals nog zo’n dertig andere eigenaars, de tijd om het terrein te ontruimen… tot eind dit jaar.

Lees meer »

Gemeenteraadslid Dino Lateste trekt lijst Groen

Ook Groen maakt zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. De lijst van de partij wordt getrokken door gemeenteraadslid Dino Lateste. Schepen Stefaan Standaert staat op de derde plaats en Filip Standaert wordt lijstduwer. “Levendige en zorgzame dorpskernen, het streven naar een sociaal Maldegem en klimaatveiligheid zijn onze speerpunten”, zegt voorzitter Peter Timmerman. “Met
The post Gemeenteraadslid Dino

Lees meer »

Eerste onderzoek vliegtuigramp Brazilië wijst op ijsvorming op vleugels

Een eerste onderzoek naar het ongeluk met een vliegtuig van de Braziliaanse maatschappij Voepass waarbij vorige maand alle 62 inzittenden om het leven kwamen, wijst op mogelijke ijsvorming op de vleugels. Het toestel stortte begin augustus neer bij Vinhedo, een plaats zo’n honderd kilometer van de eindbestemming, luchthaven Guarulhos in São Paulo.

Lees meer »

Prinses Kate is kankervrij: “Mijn chemotherapie is afgerond”

De Britse prinses Catherine (42) deelt goed nieuws met de wereld. Ze is voorlopig klaar met haar chemobehandeling. Dat laat ze weten in een post via Instagram. “Doen wat ik kan om kankervrij te blijven is nu mijn voornaamste focus. Ook al heb ik mijn chemotherapie afgerond, mijn pad naar volledig herstel is nog lang.”

Lees meer »

LIVE TOUR OF BRITAIN. Remco Evenepoel, die gepersonaliseerd cadeau krijgt, wil Magnier aan nieuwe zege helpen: “Straf wat hij doet”

De teller voor Soudal-Quick.Step staat intussen op twee. Paul Magnier sprintte al twee keer naar de zege in de Tour of Britain dankzij uitstekend werk van Remco Evenepoel. Helpt de dubbele olympisch kampioen zijn ploegmaat naar een derde zege in een nieuwe vlakke etappe rond Northampton? Mis niets van de actie via onderstaande liveblog en kijk hier als HLN-abonnee naar

Lees meer »

Vier wagens beschadigd nadat auto wellicht door rood licht rijdt in Koksijde, vrouw (86) naar ziekenhuis

Op het kruispunt van de Zeelaan met de Robert Vandammestraat in Koksijde raakten vier auto’s maandagmiddag beschadigd door een verkeersongeval. Dat gebeurde vermoedelijk nadat een wagen door het rode licht was gereden. Een 86-jarige vrouw werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
The post Vier wagens beschadigd nadat auto wellicht door rood licht rijdt in Koksijde, vrouw (86) naar

Lees meer »

Burgemeester Hoogstraten wil gezamenlijke politiepost met Nederland op E19 in Meer: “Drugscriminelen verplaatsen activiteiten naar België”

De burgemeester van Hoogstraten Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft) wil dat er op de E19 in Meer een politiepost komt met zowel Belgische als Nederlandse politie die er permanent aanwezig is. Dat moet drugsbendes afschrikken die hun activiteiten van Nederland naar de grensstreek lijken te verplaatsen, omdat er in Nederland harder tegen hen opgetreden wordt.

Lees meer »