KVDO bekert voort na zenuwslopende strafschoppenreeks tegen Ganshoren

In de vijfde ronde van de Beker van België boekte KVDO, de samenwerking tussen KSV Diksmuide en het failliete KV Oostende, een nieuw succes. FC Ganshoren uit Tweede Amateur ging voor de bijl na strafschoppen. Nu wacht een duel tegen een profclub.

Aan sfeer in een goed gevuld Albertpark geen gebrek. Zo’n 1.500 fans zakten naar de Van Tyghemlaan af. Na de stunt tegen Heist uit Eerste Amateur kwam Ganshoren op bezoek. KVDO begon het best aan de match en na nauwelijks 2 minuten tikte Tanghe een voorzet van Cottignie in doel. Ganshoren herstelde even het overwicht, maar geraakte niet verder dan enkele schuchtere pogingen. KVDO claimde dan weer een rode kaart voor de Brusselaars toen een doorgebroken Tanghe na mogelijks contact tegen de vlakte ging.

KVDO begon goed aan de tweede helft, maar Ganshoren lukte de gelijkmaker via de knikker van de bonkige Boulhassane. De bezoekers hadden relatieve controle, Diksmuide-Oostende speelde enkele tegenaanvallen niet goed uit. Alweer Tanghe kon z’n kopbal niet kadreren. En in blessuretijd werd de West-Vlaamse winning goal nog afgekeurd voor offside.

Geen goals in de verlengingen – hoewel: Ganshoren miste op het einde nog alleen voor doel – en dus kwamen er strafschoppen aan te pas. In een ongelooflijk spannende reeks van 12 penalty’s werd het 3-2: keeper Vercruysse pakte er twee, Ganshoren mikte er twee op de lat.

In de volgende ronde wacht tweedeklasser Eupen. (TVA)

The post KVDO bekert voort na zenuwslopende strafschoppenreeks tegen Ganshoren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »

Nepagenten stelen miljoenenlading cocaïne van beruchte Taghi-groep: drugsroof veroorzaakt spanningen in crimineel circuit

Het Antwerpse parket is een bende nepagenten op het spoor die grote drugsladingen steelt van andere criminele organisaties. De bende zou twee weken geleden in Kemzeke een transport van de beruchte Taghi-groep uit Nederland hebben overvallen. Daarbij zou 1.400 kg cocaïne zijn geroofd. De drugsroof zorgt voor enorme spanningen in het criminele circuit.

Lees meer »

PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw wil aantal gemeenteraadsleden op 13 oktober verdubbelen

De PVDA wil het aantal gemeenteraadsleden graag verdubbelen na de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Partijvoorzitter Raoul Hedebopuw herhaalt vandaag de boodschap die hij gisteren ook al bracht op Manifiesta, het evenement waarop de PVDA traditioneel de aftrap geeft van het nieuwe politieke jaar. Daarnaast wil Hedebouw ook graag in een aantal gemeenten gaan meebesturen, zoals nu al het geval is

Lees meer »

Metalbands treden op in kerkje van Oeren voor De Warmste Week: “Het wordt een onvergetelijke ervaring”

In het kerkje van Oeren vindt op vrijdag 11 oktober een bijzonder concert plaats. Geen orgeldeuntjes of Gregoriaanse gezangen, maar zowaar een optreden van de metalbands Ka’una en Moonstone. De opbrengst gaat naar De Warmste Week. “We kozen voor de kerk omdat dit een uniek kader is.”, zegt Meloika Verweirder.
The post Metalbands treden op in kerkje van Oeren

Lees meer »

“Voor het eerst durf ik me over te geven aan iemand”: het liefdesverhaal van Fatma Taspinar en Geert Meyfroidt, die eerste kindje verwachten

Journaalanker Fatma Taspinar (42) en intensivist Geert Meyfroidt (52) verwachten hun eerste kindje samen. Pas sinds deze lente weet de buitenwereld van hun relatie af, nadat Fatma haar verlovingsring had getoond op tv. Hoe leerden de twee elkaar kennen? En hoe staan ze in hun relatie? “Ik denk dat het belangrijk is om je niet te focussen op wat je

Lees meer »

Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum

Noël Coysman (73) is geboren in Tielt en ontmoette zijn toekomstige, Magda Vanwynsberghe (76), in Ingelmunster. Daar gaven ze elkaar 50 jaar geleden ook het jawoord en na het huwelijk gingen ze in Meulebeke wonen.
The post Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veurne herdenkt 80 jaar bevrijding: “Gebeurde zonder slag of stoot maar de Duitsers bliezen wel de bruggen op”

In 2024 is het 80 jaar geleden dat de geallieerden Europa bevrijdden van de Duitse bezetting. Dat laat ook Veurne niet onopgemerkt voorbij gaan. Terwijl 6 juni 1944, ook D-Day genoemd, het begin was van die bevrijding, duurde het nog tot 8 september vooraleer de Duitse bezetter uit Veurne verdreven werd.
The post Veurne herdenkt 80 jaar bevrijding: “Gebeurde

Lees meer »