KIJK. Tyler overleeft als bij wonder berenaanval, maar schiet zichzelf per ongeluk door been: “Voelde beer sterven toen hij op me lag”

“We liepen door hoog gras en hebben hem per ongeluk laten verschieten.”: de 32-jarige Tyler Johnson filmt zichzelf ijzig kalm na een bijna-doodervaring. Hij wandelde samen met zijn vader in Alaska toen ze plots werden aangevallen door een beer. Dankzij de ervaring van zijn vader als State Trooper en hun snelle reactievermogens konden ze de beer doodschieten, maar tijdens de commotie schoot tyler zichzelf door het been. 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 110 Kuurnenaren zakken af naar infomoment van Burg+: “Willen weten waar onze inwoners wakker van liggen”

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen en als verlengstuk van de recente huisbezoeken, organiseerde Burg+ donderdagavond een infomoment in de Sint-Pieterszaal in Kuurne. Tijdens deze avond werd gepeild naar de brede standpunten van de partij, waaronder thema’s als leefomgeving, mobiliteit, eigentijdse zorg, communicatie en participatie, en vrije tijd.
The post Meer dan 110 Kuurnenaren zakken af naar infomoment van Burg+:

Lees meer »

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Brugge blijkt vals alarm: “Passant zag fiets in het water drijven”

De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt nadat een voorbijganger een fiets opmerkte in de Brugse ringvaart. Om zeker te zijn dat er geen sprake was van een persoon te water, doorzochten duikers van de brandweer de omgeving. Dat leverde evenwel niks op.
The post Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Brugge blijkt vals alarm: “Passant zag fiets in het water drijven”

Lees meer »

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »

Nieuw ‘Wensbeeld’-scenario weerspiegelt de toekomstige ‘mooiste zeedijk van de kust’ in De Panne

In de gemeenteraadszitting van De Panne lichtte architect Pieter Popeye het ‘wensbeeld’ toe dat het lokaal bestuur voor ogen heeft voor hun Zeedijk van de toekomst. De ontwerpplannen zullen de volgende jaren wel moeten worden afgetoetst en bijgesteld op basis van de evoluties in de ‘Kustvisie’ van het Vlaams Gewest, het Masterplan met een strategisch beleidsplan om onze kust te

Lees meer »

Audi zet 3.000 mensen zonder loon: hoe de werkgever ook kan staken

De fabriek van Audi in Vorst is gesloten door een ‘lock-out’: niemand kan er in of uit. Vakbondsleden hebben de sleutels van een tweehonderdtal afgewerkte auto’s gestolen en verstopt “op een veilige plaats”. Sindsdien escaleert het conflict tot een open oorlog, met de ‘lock-out’ als hoogtepunt. Alle 3.000 werknemers zitten nu tijdelijk zonder werk, en ook zonder loon. “Audi heeft

Lees meer »

Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars”

Zaterdagmorgen trapte Trots op Oostende, de kartellijst van Open VLD, CD&V en Groen, de campagne voor de lokale verkiezingen letterlijk op gang. Hun programma telt elf thema’s. “We hebben geluisterd naar de Oostendenaars, verschillende ideeën verzameld en alles samengebracht tot ons programma”, zegt lijsttrekker Bart Tommelein.
The post Trots op Oostende partijpunten voor: “Verschillende ideeën verzameld bij Oostendenaars” appeared

Lees meer »

Eerste Talentcenter voor studiekeuzebegeleiding in West-Vlaanderen bevindt zich in Kortrijk

Op maandag 9 september werd het zevende Talentcenter van Voka officieel geopend in Flanders Make in de Graaf Karel de Goedelaan in Kortrijk, de eerste in West-Vlaanderen. In het Talentcenter ontdekken leerlingen van het zesde leerjaar tot en met het tweede middelbaar hun talenten en interesses om zo een weloverwogen studiekeuze te kunnen maken.
The post Eerste Talentcenter voor

Lees meer »

KIJK. Snelheidsduivel knalt met andermans Porsche op BMW in zone 30 in Zemst: bestuurder vlucht te voet en laat drie gewonden achter

In de Armstraat in Zemst zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie gewonden gevallen bij een verkeersongeval. Een Porsche Cayenne knalde er op een BMW. De bestuurder van de Porsche negeerde daarbij de voorrang van rechts. Hij vluchtte vervolgens te voet weg. Opvallend: volgens twee passagiers leerden ze de bestuurder kennen op het festival Voodoo Village.

Lees meer »

VS-experte over de eerste ontmoeting tussen Kamala Harris en Donald Trump: “Een fout kan haar campagne dodelijk treffen”

Donald Trump en Kamala Harris hebben elkaar nooit voorheen persoonlijk ontmoet. Straks staan ze voor het eerst op hetzelfde podium voor hun eerste en waarschijnlijk enige debat. De regels zijn dezelfde als tijdens het Trump/Biden-debat: geen publiek in de zaal, microfoons worden uitgeschakeld bij de kandidaat die niet aan het woord is en antwoorden — die ze niet konden voorbereiden

Lees meer »