Hirschi etaleert bloedvorm ook in Plouay, De Lie en Nys stranden op ereplaatsen

Marc Hirschi heeft de Bretagne Classic-Ouest-France, beter bekend als de Grote Prijs van Ploay, op zijn naam geschreven. De Zwitser bleef na een late uitval net uit de greep van het peloton, waar Arnaud De Lie (vierde) en Thibau Nys (vijfde) naar een dichte ereplaats sprintten. 

Meer krantenkoppen in België

“Hij zou de doodstraf moeten krijgen”: opa van Amerikaanse schoolschutter wijst met beschuldigende vinger naar “tierende vader”

“De vader van Colt Gray zou de doodstraf moeten krijgen omdat hij hem zo ver gedreven heeft.” Dat zegt Charles Polhamus (81), de opa van de 14-jarige schutter die vorige week twee leerlingen en twee leerkrachten doodschoot op zijn school in Winder (Georgia). De tiener had het moordwapen van zijn vader Colin (54) cadeau gekregen.

Lees meer »

Opklaringen en wolken wisselen elkaar af, later buien

Er valt zondag eerst wat lichte regen in het oosten van het land. Elders zijn er soms brede opklaringen. Daarna wordt het wisselend bewolkt en vaak droog. Tegen het einde van de namiddag neemt de bewolking toe, gevolgd door lichte regen in het uiterste westen, meldt het KMI. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden.

Lees meer »

Meer studenten kiezen leraren- of zorgopleiding bij Vlaamse hogescholen: “Tegemoetkomen aan nood op arbeidsmarkt”

Een week voor de start van het nieuwe academiejaar tekenen zich duidelijke trends af: leraren- en zorgopleidingen blijken bijzonder in trek. Dat stellen zo’n 10 Vlaamse hogescholen vast na een tussentijdse analyse van de inschrijvingen. Daarnaast zien alle hogescholen een stijging van het aantal inschrijvingen in vergelijking met hetzelfde moment vorig jaar.

Lees meer »

Van Joël tot Gaspard en Odard

In de Roeselarestraat in Hooglede werd volgend viergeslacht in beeld gebracht: overgrootvader Joël Provoost (83), grootvader Chris Provoost (54), vader Jordy Provoost (28) en jongste telg Odard Provoost (geboren op 17 juli). Gaspard (3) is zijn trotse broer. (foto JT)
The post Van Joël tot Gaspard en Odard appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Die man wil Houthulst terug in de tijd katapulteren”: burgemeester Jeroen Vandromme (CD&V) reageert ontsteld op interview Vlaams Belang-uitdager Jackie Vercamer

“Vol verbazing en ontsteltenis. Zo heb ik het interview met Jackie Vercamer in jullie krant gelezen.” CD&V-burgemeester Jeroen Vandromme kan zich totaal niet vinden in de uitspraken van de lijsttrekker van de Houthulstse Vlaams Belang-lijst. “Wij staan voor een beleid waar elke mens telt. Dat is bij hen niet het geval.”
The post “Die man wil Houthulst terug in

Lees meer »

“Op papier is hij blijkbaar sneller dan Doku”: ‘bliksemschicht’ Duranville pakt bij debuut uit met heerlijke dribbel, al baalt Mulder ook

Opvallende invalbeurt van Julien Duranville (18) tegen Israël. De pijlsnelle winger – bijgenaamd ‘L’Eclair’ of ‘de bliksemschicht’ – bracht energie en flair. Vooral één dribbel sprong eruit en het jeugdproduct van Anderlecht kreeg ook lof van onze analisten. “Als hij fit blijft, moet je er niet aan twijfelen: dan zál hij doorbreken.”

Lees meer »

Spaans gerecht blijft bij weigering om Puigdemont amnestie te verlenen

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft dinsdag opnieuw geweigerd om de eerder dit jaar goedgekeurde amnestiewet toe te passen voor Carles Puigdemont, de separatistische oud-premier van Catalonië. De rechtbank blijft bij het vonnis dat begin juli al werd uitgesproken: de amnestieregeling is niet van toepassing voor verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen de in België verblijvende Puigdemont blijft daarmee van kracht.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat een prestatie! Dressuurrijdster Michèle George pakt zevende gouden paralympische medaille en evenaart record

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

Donika (28) en Haris (32) bieden de hele dag door ontbijt, brunch en lunch aan in hun nieuwe horecazaak: “We noemen het ‘Brunch all day’”

Donika Bajraktari en Haris Pepaj openden onlangs een hippe ontbijtzaak in hartje Oostende. Opvallend: je kan er de hele dag door ontbijten, brunchen en lunchen. Hun specialiteit? De uit Amerika overgewaaide Pink Pancakes. “We merken dat mensen in de late namiddag ook nog wel brunchen”, klinkt het.
The post Donika (28) en Haris (32) bieden de hele dag door

Lees meer »

“Géén nieuw tranendal tegen Frankrijk meer, aub. Tijd voor een dosis feelgood”

Van dé uitschakeling in Sint-Petersburg tot Kylian Mbappé die Jan Vertonghen ging treiteren na z’n owngoal in Düsseldorf. Wedstrijden tegen Frankrijk zijn voor de Rode Duivels de laatste jaren een hoofdstuk vol decepties. Onze chef voetbal Niels Poissonnier kijkt vanavond vooral uit naar hoe de Belgen zich zullen presenteren. “Verliezen tegen ‘Les Bleus’ is geen schande. Maar je moet natuurlijk

Lees meer »

Nu ECB de rente verlaagt: bij welke banken kun je straks goedkoper lenen volgens onze geldexpert? “Zelfs 0,10% is al een gigantisch verschil”

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de rente voor de tweede keer dit jaar verlaagd met 25 basispunten tot 3,50 procent. Daardoor zou lenen opnieuw goedkoper worden. Maar kunnen de banken die nu stunten met hoge rentes na de strijd om de staatsbonmiljarden dat wel waarmaken? HLN-geldexpert Pascal Paepen verwacht dat lenen voor een huis bij sommige banken duurder zal

Lees meer »