Help, de oplichters weten waar ik woon: na de e-mails, sms’en en WhatsApp-berichten sturen ze ouderwetse brief waarin ze erfenis van 7 miljoen beloven

Oplichters die op je centen azen via e-mail, sms of WhatsApp: het is een gigantische plaag. Groot was mijn verbazing toen ik vanmorgen mijn brievenbus leegde met daarin een klassieke brief van een advocatenkantoor met de melding dat een familielid in Canada me 10.550.000 dollar heeft nagelaten. Phishing op grootmoeders wijze? Euh, wellicht, maar ik heb echt wel heel verre familie in Canada. Zou het? 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente De Panne sluit deal met Plopsaland: “Zij betalen minder belastingen en we moeten hen per jaar minder geven voor het gebruik van het zwembad”

De gemeente De Panne betaalt sinds 2011 ongeveer 750.000 euro per jaar aan Plopsa voor het gebruik van het zwembad Plopsaqua. De gemeente op zijn beurt trok de belasting op vertoningen en vermakelijkheden op waardoor Plopsa niet 95.000, maar 450.000 euro moest betalen voor zijn pretpark en zwembad in De Panne. Daarop trok Plopsa naar de Raad van State. Nu

Lees meer »

“Verenigingsleven is het cement van de maatschappij”: Luc Verstraete (74) is altijd in de weer voor zijn verenigingen

Je hebt bezige bijen, en dan heb je Luc Verstraete. Het aantal verenigingen waarvan de Tieltenaar lid is, valt bijna niet meer te tellen. Aan veel van die groepen hangt een mooi verhaal vast. “Ik zou eigenlijk niet kunnen kiezen tussen alles wat ik doe.”
The post “Verenigingsleven is het cement van de maatschappij”: Luc Verstraete (74) is altijd

Lees meer »

In Poperinge is de schandpaal terug op de Grote Markt gezet

In Poperinge is de schandpaal terug op de Grote Markt gezet. Tot de 19e eeuw werd de schandpaal gebruikt om mensen, die kleine misdrijven hadden gepleegd, te straffen. Het ging om dieven, mensen die overspel hadden gepleegd, landlopers of bedelaars. De schandpaal van 3 meter hoog, gekapt uit een stuk zandsteen, werd al die tijd bewaard door een Poperingse familie.

Lees meer »

Peter Laloo (ex Rock-Fort) start in Ezelstraat pop-up P’

Op vrijdag 13 september gaat Peter Laloo (51) – jarenlang medezaakvoerder van Rock-Fort – in de Ezelstraat 13 van start met pop-up restaurant P’. “Ik sta bekend als zaalverantwoordelijke en sommelier maar hier zal ik voor het eerst in bijna 25 jaar weer zelf aan het fornuis staan”, zegt Peter Laloo.
The post Peter Laloo (ex Rock-Fort) start in

Lees meer »

Zo goedkoop is een kot van Barbara in ‘Kotmadam Sarafian’ in het normaal erg dure Gent: “Een bescheiden bedrag”

“Een jaar lang gratis op kot, je zou je voor minder laten filmen”: het nieuwe VTM-programma ‘Kotmadam Sarafian’ lokte na aflevering één heel wat reacties uit. In dat programma kan je het reilen en zeilen volgens van zeven studenten die op kot gaan bij actrice Barbara Sarafian (56). Reporter Jarne gaat in deze nieuw HLN Showbits op bezoek bij de

Lees meer »

Recordaantal asielzoekers heeft opvang verlaten

Sinds begin juli moeten asiel­zoekers die een baan hebben een deel van hun opvang zelf betalen. Dat heeft tot gevolg dat een recordaantal mensen deze zomer de asielcentra heeft verlaten. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van ­ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V), waarover De Tijd woensdag bericht.

Lees meer »

Seriemoordenaar Staf ‘Vampier van Muizen’ Van Eyken mag gevangenis dag verlaten van minister: “Hij is en blijft zelf ook een mens”

Staf Van Eyken (73) – beter bekend als ‘de Vampier van Muizen’ – mocht maandag de gevangenis voor het eerst in acht jaar verlaten. Dat besliste minister van Justitie Paul Van Tigchelt. Van Eyken vermoordde en verkrachtte in de jaren 70 drie vrouwen en zit al 53 jaar in de gevangenis. Toch mocht hij de begrafenis van een vriend bijwonen,

Lees meer »

Prinses Kate is kankervrij: “Mijn chemotherapie is afgerond”

De Britse prinses Catherine (42) deelt goed nieuws met de wereld. Ze is voorlopig klaar met haar chemobehandeling. Dat laat ze weten in een post via Instagram. “Doen wat ik kan om kankervrij te blijven is nu mijn voornaamste focus. Ook al heb ik mijn chemotherapie afgerond, mijn pad naar volledig herstel is nog lang.”

Lees meer »

Austin: “Inzet van Amerikaanse langeafstandswapens in Rusland zal oorlog niet beslissen”

De Europese Commissie maakt nog eens 40 miljoen euro aan humanitaire hulp vrij voor Oekraïne. Het geld dient hoofdzakelijk om de Oekraïners te helpen bij de voorbereiding op de koude wintermaanden. “We zullen beschadigde gebouwen herstellen, elektriciteit en verwarming verzekeren en onderdak voorzien voor mensen in nood”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Matthieu doet het! Mythisch record van 1.038,8 kilometer lopen in 6 dagen tijd is binnen: “Hij heeft nog een uurtje om record scherp te stellen”

Een marathon van 42, 195 kilometer is voor velen al een uitdaging, maar niet voor topsporter Matthieu Bonne. Die liep de afgelopen zes dagen net wat verder. Precies 21 uur per dag was hij aan het lopen, met telkens slechts 12 minuten pauze per drie uur tijd. Zo heeft hij een nieuw wereldrecord te pakken, want in totaal liep hij

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »