Hasseltse Imran Nawaz is 10de Mister Gay Belgium: “Mijn gelovige moslimvader heeft mij en mijn man in z’n hart gesloten”

Burgemeester Bart De Wever kroonde zaterdagavond leraar in het secundair onderwijs Imran Nawaz (36) uit Hasselt tot Mister Gay Belgium 2024. “Ik ben blij dat er toch iemand aan zijn regeerperiode kan beginnen”, grapte De Wever.

 

Meer krantenkoppen in België

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Ze laten hier jonge poppemiekes werken. Die dagen de mannen uit, of ze het er nu om doen of niet”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »

Schoenenketen Bristol failliet verklaard: 160 jobs gaan verloren

Het doek is zoals verwacht gevallen over de schoenenketen Bristol. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Euro Shoe Group, de vennootschap achter de keten. Dat meldt vakbond ACV Puls en het bedrijf bevestigt het nieuws. Een 160-tal mensen op de hoofdzetel en het logistiek centrum in Beringen verliezen hun baan.

Lees meer »

Gemeente huldigt Heren 1 en Meisjes U16 van Basketbalclub Koksijde voor prestaties vorig seizoen

In de Kokpit van het gemeentehuis van Koksijde vond de huldiging plaats van Basketbalclub Koksijde. De ploegen Heren 1 en Meisjes U16 werden er gelauwerd voor hun titels van het voorbije basketbalseizoen. Bovendien werd als verrassing aan trainer Dirk Goens de titel van Sportief ambassadeur van Koksijde toegekend. Meisjes U16 slaagde erin om de kers
The post Gemeente huldigt

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

Verantwoord bewegen met BeweegCoach

Afgelopen weekend opende BeweegCoach zijn negende centrum op de campus van Vabi en Klein Seminarie. BeweegCoach wil mensen op een professionele manier begeleiden naar een actieve(re) levensstijl. “Ons kernwoord is laagdrempeligheid: op vlak van locatie en prijs.”
The post Verantwoord bewegen met BeweegCoach appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chirojongens en -meisjes van Staden voortaan op zelfde terrein

Chiro Staden en het gemeentebestuur openden een gloednieuw gebouw op Zonneburcht, het terrein van de Chirojongens. Door de nieuwbouw kunnen de Chiromeisjes verhuizen naar het terrein van de jongens.
The post Chirojongens en -meisjes van Staden voortaan op zelfde terrein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostendenaars mogen kunstwerk naast beeld Leopold II op Zeedijk kiezen

Oostendenaars kunnen nog tot eind oktober een kunstwerk kiezen dat naast het standbeeld van Leopold II zal komen op de zeedijk. Dat standbeeld is erg omstreden door het koloniale verleden van de vorst. Onder zijn bewind werden heel wat congolezen mishandeld. 11 Afrikaanse kunstenaars kregen nu de vraag om een alternatief werk te maken dat in dialoog gaat met het

Lees meer »