Geen massale opkomst voor Konvert Koerse, wel ambiance aan Casa Verdi en Volksplein

Vrijdag 23 augustus ging de 88ste editie van Kortrijk Koerse – intussen onder de naam Konvert Koerse – door. De wielerwedstrijd keerde na tien jaren terug naar de Doorniksewijk. Daar bleef het gezellig druk. De ambiance was voornamelijk te zoeken aan cafés Wielsbeke en Casa Verdi.

Om 16 uur zou de koers ter hoogte van Saint-Georges Hockey Club van start gaan, maar door een tekort aan seingevers moest de Dames Elite 1.1 UCI twintig minuten later aanvangen. Na twee grote en vijf lokale rondes kwam Sofie van Rooijen als winnaar uit de bus. Vrijdagavond werden wielerfanaten en sympathisanten getrakteerd op gratis optredens van The MG’s Brothers in Casa Verdi. De mensen stonden tot buiten op straat.

The post Geen massale opkomst voor Konvert Koerse, wel ambiance aan Casa Verdi en Volksplein is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leffingeleuren mikt op 12.000 toeschouwers: “Onze festivalformule is uniek”

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september loopt het dorpscentrum van Leffinge weer lekker vol voor Leffingeleuren. Editie nummer 47 is al sinds vorige week helemaal uitverkocht, al kunnen liefhebbers wel nog terecht op het gratis gedeelte van het festival. “Net die formule maakt Leffingeleuren uniek”, klinkt het.
The post Leffingeleuren mikt op 12.000 toeschouwers: “Onze festivalformule

Lees meer »

Inzameling schoolgerei voor het goede doel in Torhout

De nieuwe politieke partij Trots Op Torhout heeft met succes een inzameling van tweedehands schoolgerei georganiseerd voor gezinnen die het moeilijk hebben om financieel rond te komen.
The post Inzameling schoolgerei voor het goede doel in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkiezingsaffiches duiken weer op in straatbeeld: waarom ze bij lokale verkiezingen extra belangrijk zijn

Ze duiken stilaan weer op in het straatbeeld: de verkiezingsaffiches. Deze keer voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. "Omdat veel lokale afdelingen onder een andere naam opkomen, zijn die affiches belangrijk", analyseert Reinout Van Zandycke, expert politieke communicatie. "Het wordt voor de kiezer een hele klus om zijn favoriete kandidaat te vinden in het stemhokje."

Lees meer »

Limburgse milieu- en natuurverenigingen vragen in aanloop naar gemeente- en provincieraadsverkiezingen om gezonde en groene leefomgeving op politieke agenda te zetten

De Limburgse milieu- en natuurorganisaties vragen exact 1 maand voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen aan alle politieke partijen om milieu en natuur bovenaan de politieke agenda te zetten. Om hun boodschap kracht bij te zetten, schrijven ze een brief naar alle provinciale partijvoorzitters. Die brief werd vanmiddag ondertekend in het heidegebied Molenheide in Zonhoven, het geografisch middelpunt van provincie Limburg.

Lees meer »

Oliebollenkermis in en aan Ceder aan de Leie

Ter gelegenheid van de jaarlijkse kermis trakteerde Zorgbedrijf Harelbeke bewoners en bezoekers van de woonzorgcentra op oliebollen. Een oliebollenkraam bracht de lekkernij tot bij het woonzorgcentrum.
The post Oliebollenkermis in en aan Ceder aan de Leie appeared first on KW.be.

Lees meer »