Een moslim als vader, een katholiek als moeder: hoe Imran Nawaz (36), de nieuwe Mister Gay Belgium, religie en lgbtq+ wil verzoenen

Zijn vader is moslim, zijn moeder katholiek. Uit dat gelovige nest schopte Imran Nawaz (36) het zaterdagavond tot de nieuwe Mister Gay Belgium. Met een missie: religie en lgbtq+ met elkaar verzoenen. “Ik hoop volgende maand met de paus te kunnen spreken.”

 

Meer krantenkoppen in België

Celstraffen tot 15 jaar voor viertal dat terroristische aanslagen wilde plegen op Antwerpse wijk en NAVO: “Er vielen niet eens doden”

De rechtbank van Brugge heeft vier verdachten veroordeeld voor hun deelname aan activiteiten van de terroristische groepering IS. Twee van hen, hadden concrete plannen om aanslagen te plegen op de NAVO, een politiekantoor en bepaalde wijken in Antwerpen. Zij werden veroordeeld tot effectieve celstraffen van acht en vijftien jaar. De twee andere verdachten kregen effectieve celstraffen van vier jaar. De

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Dikt Tim Celen in de wegrit de medailleteller nog wat aan? Laurens Devos stoot door naar finale

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »

Ze eten er geen katten en honden, maar toch heeft Trump een punt als hij van Springfield een probleemstad over migratie maakt

De economie kreeg er een boost, maar helaas steeg de armoede en het racisme ook. Want in vier jaar tijd 20.000 Haïtiaanse migranten in een stadje van 60.000 mensen, nee, dat verloopt niet vlekkeloos. Maar laat één ding duidelijk zijn: katten en honden eten ze er niet. Dit is Springfield, het stadje in Ohio dat het gerenommeerde tijdschrift ‘Time’ ooit

Lees meer »

LIVESTREAM. Evenepoel wil ploegmaat Magnier naar nieuwe zege loodsen, kijk als HLN-abonnee nu LIVE naar de vijfde rit in de Tour of Britain

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (die morgen eindigt). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig

Lees meer »

Vlaams Belang Kortrijk maakt nu ook volledig programma bekend

Nadat eind augustus de top 10 en grote speerpunten bekend werden gemaakt, kwam Vlaams Belang Kortrijk zondag met hun volledige lijst. Op maandag 9 september werd het volledige programma met de wereld gedeeld. Dat telt in totaal bijna 80 pagina’s.
The post Vlaams Belang Kortrijk maakt nu ook volledig programma bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werkdruk en emotionele belasting leraren gedaald, maar werkstress blijft

De werkdruk en emotionele belasting bij leraren is in 2023 gedaald na de piek van 2019, maar dat heeft zich nog niet vertaald in een daling van werkstress en burn-outklachten. Dat blijkt uit de Werkbaarheidsmonitor van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), een grootschalige werkbaarheidsmeting die de kwaliteit van jobs in Vlaanderen om de vier jaar in kaart brengt.

Lees meer »

Misnoegde werknemers verzamelen aan Audi-fabriek: blokkade gaat voort, personeel wordt niet meer betaald

Enkele tientallen arbeiders van de Audi-fabriek in Vorst stonden deze ochtend opnieuw buiten aan de hoofdingang van de site aan de Brits Tweedelegerlaan. Dat bevestigde vakbondsafgevaardigde Ludovic Pineur aan Belga kort voor 6 uur. De vakbonden zijn van plan om een gerechtsdeurwaarder te laten komen om de sluiting van de fabriek vast te stellen. Dat liet een andere vakbondsbron weten.

Lees meer »

Twintiger die studio in brand stak met taalcursus riskeert alsnog 37 maanden effectief: “Hij is met de noorderzon verdwenen”

Een 24-jarige Afghaan riskeert alsnog 37 maanden effectieve celstraf voor brandstichting in zijn studio in Brugge. S.S. kreeg zijn straf destijds deels met uitstel opgelegd, maar hij leefde de voorwaarden niet na.
The post Twintiger die studio in brand stak met taalcursus riskeert alsnog 37 maanden effectief: “Hij is met de noorderzon verdwenen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emiel (24) hangt (professionele) voetbalschoenen aan de haak: “Opgelet met druk bij voetbal”

Voetballer Emiel Deconinck stapt uit de voetbalwereld, al blijft hij er eigenlijk wel in. Na jaren van voetbal spelen, gaat hij jongeren begeleiden bij het mentale aspect van het spelletje. Hij is zelf ervaringsdeskundige van de hoge druk die jongeren onbewust kunnen voelen.
The post Emiel (24) hangt (professionele) voetbalschoenen aan de haak: “Opgelet met druk bij voetbal” appeared

Lees meer »

Twee grote winnaars in paar weken tijd bij Krantenwinkeltje 54 in Oostende: “Ze beloofden me allebei een fles drank”

Bij Krantenwinkeltje 54 in de Jules Peurquaetstraat 54 in Oostende waren er de voorbije weken twee grote winnaars. “De winnaars beloofden me een fles drank”, zegt een trotse uitbater Said Hassanpoor.
The post Twee grote winnaars in paar weken tijd bij Krantenwinkeltje 54 in Oostende: “Ze beloofden me allebei een fles drank” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen folklorestoet in de Molenhoek in Deerlijk omwille van wegenwerken

De folklorestoet die op zaterdag 19 oktober door de Molenhoek in Deerlijk zou trekken, gaat niet door. “We hebben onlangs bericht gekregen van de gemeente Deerlijk dat de wegenwerken in verschillende straten van de Molenhoek in oktober nog niet afgerond zullen zijn”, verduidelijkt Nick Mannekens van het feestcomité van de Molenhoek.
The post Geen folklorestoet in de Molenhoek in

Lees meer »