Dieven (opnieuw) aan de haal met vier wielen: “Verdachte slipper is misschien aanwijzing”

Opmerkelijke diefstal de nacht van donderdag op vrijdag. In de Neuvillestraat in Rekkem stalen dieven de vier wielen van een Renault Twingo. Begin juli werd een Renault iets verderop ook al ontdaan van de vier wielen.

“Het was niet de wekker die ik me had voorgesteld”, getuigt het slachtoffer van een opmerkelijke diefstal in de Neuvillestraat in Rekkem, vlakbij de Franse grens. Nadat een krantenbezorgster ziet dat een Renault Twingo zonder wielen en op stenen langs de kant staat, slaat ze alarm. Rond 5 uur vrijdagmorgen gaat de politie een kijkje nemen.

Weinig schade

Een opmerkelijke diefstal. De eigenaar van de wagen viel compleet uit de lucht. “Niemand in de buurt heeft iets gehoord, zelfs mijn honden hebben niet geblaft”, vertelt ze. De dieven moeten secuur te werk gegaan zijn. “Ze hebben de wagen mooi op stenen gezet en alles proper uitgedraaid. Dat moet ik hen nageven, ze richtten eigenlijk geen schade aan.”

De vrouw weet niet waarom dieven het net op haar wagen zouden gemunt hebben. “Ik denk dat de wielen misschien 8.000 euro kosten. De velgen waren misschien iets specialer dan de normale, maar om ze daarom te stelen. Het blijft bizar.”

Mysterieuze slipper

Wat het nog meer bizar maakt is een mysterieuze slipper. “Twee weken terug merkte ik een blauwe kinderslipper op voor mijn wagen. Gewoon verloren, dat kan gebeuren. Ik besloot hem na enige tijd gewoon in de vuilnisbak te gooien. Toen ik deze morgen op straat keek, zag ik opeens het andere exemplaar liggen. Die lag daar voor de diefstal nog niet.”

Alsof vier gestolen wielen nog niet bizar genoeg was. Al is het niet de eerste keer dat zo’n diefstal voorvalt. Begin juli werden in de Murissonstraat in Rekkem – ook op een boogscheut van de grens met Frankrijk – vier wielen gestolen van een Renault. Twee jaar geleden werd een man uit Lauwe slachtoffer van een gelijkaardige diefstal, toen van een Mercedes.

Bij de politie van de zone Grensleie wijzen ze erop dat de diefstal van de nacht van donderdag op vrijdag een losstaand feit is. “Het onderzoek loopt volop en we kunnen niet met zekerheid zeggen of deze diefstal al dan niet gelinkt is met deze van vorige maand. Wel is het niet zo dat zulke diefstallen plots veelvuldig voorkomen”, aldus woordvoerster Mégane Coussaert. (JD)

The post Dieven (opnieuw) aan de haal met vier wielen: “Verdachte slipper is misschien aanwijzing” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sint-Kruis maakt zich op voor een druk kermisweekend

Tijdens het weekend van 14 en 15 september viert Sint-Kruis naar jaarlijkse traditie zijn Sint-Kruis kermis. Voorzitter Seraphin Bouuaert en zijn nieuwe ploeg slaagden erin om alle standen voor rommelmarkt en straatfeest ingevuld te krijgen.
The post Sint-Kruis maakt zich op voor een druk kermisweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fotovrienden stellen tentoon in DH De Rijstpekker

De Harelbeekse Fotovrienden tonen hun nieuw en ander werk op 21 en 22 september in Dorpshuis De Rijstpekker in Hulste. “Fotograferen is onze passie en wij willen die graag delen met anderen”, luidt het. Ruim 20 fotovrienden nemen deel.
The post Fotovrienden stellen tentoon in DH De Rijstpekker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Langverwachte heraanleg Koolskampstraat in Lichtervelde start op 14 oktober, werken zullen tot najaar 2025 duren

Er wordt al jaren voor geijverd, maar daags na de gemeenteraadsverkiezingen is het eindelijk zover. De Koolskampstraat (N35b) in Lichtervelde krijgt een grondige make-over. De werken gaan van start op 14 oktober en zullen tot het najaar van 2025 duren.
The post Langverwachte heraanleg Koolskampstraat in Lichtervelde start op 14 oktober, werken zullen tot najaar 2025 duren appeared first

Lees meer »

Asielzoeker (25) steelt negen keer in zelfde Colruytwinkel: “Van eten tot smartwatch”

Een 25-jarige man die als asielzoeker in het centrum van Koksijde verbleef maakte van de gelegenheid gebruik om meer dan twee maanden lang verschillende diefstallen te plegen in de Colruyt van Koksijde. Daarbij maakte hij ongeveer 400 euro buit. Hij riskeert drie maanden cel.
The post Asielzoeker (25) steelt negen keer in zelfde Colruytwinkel: “Van eten tot smartwatch” appeared

Lees meer »

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Medische interventie in gevaar gebracht door crimineel gedrag”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »

Werken Rijksweg in Izegem maandag van start: omleiding via Kokelarestraat die parkeervrij is gemaakt

De lang verwachte werken aan de Rijksweg starten op maandag 9 september. In een eerste fase wordt gewerkt tussen de rotondes aan Top Interieur en het voetbalstadion aan de kant van de Bosmolens. Die werken zullen afgerond zijn tegen eind november, daarna wordt de noordelijke kant van de weg aangepakt. Het verkeer dat van Roeselare richting Lendelede en Harelbeke wil,

Lees meer »

Avontuurlijke activiteiten tijdens de Week van het Bos in Roeselare

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober staat het Bergmolenbos in Roeselare in het teken van de Week van de Bos. Dit jaar staat avontuur helemaal centraal. Onder de noemer ‘Overleven in het bos’ worden er zowel op zaterdag als op zondag activiteiten georganiseerd.
The post Avontuurlijke activiteiten tijdens de Week van het Bos in Roeselare appeared first on

Lees meer »

OPROEP. Zit jij in een studentenkot dat je ouders kochten als investering?

Een nieuw academiejaar, een nieuwe dramatische zoektocht naar een studentenkot. Of niet, als je ouders doelbewust investeerden in eentje, zodat jij nu gerust je valies én rugzak kan pakken. Kochten jouw ouders een kot aan, en trek jij nu erin? Of verblijf jij al in zulke investeringspoten? We horen graag jullie verhaal, in een telefoontje met jou en je ouders,

Lees meer »

Goud voor Luc Larmuseau en Marie-Rose Dendauw

Luc Larmuseau en Marie-Rose Dendauw zijn 50 jaar getrouwd. “Luc vroeg me ten dans op een boerenbal in zaal Cortina in Wevelgem en ik was op slag verliefd op die slanke man”, lacht Marie-Rose. “Na een vrijage van twee jaar trouwden we op 30 augustus 1974 voor de wet en negen maanden later voor de kerk.”
The post Goud

Lees meer »

Het succes van ‘Onder de shelter’: “Middag vol muziek en comedy”

Na eerdere succesedities onder de noemer Kasteelfeesten en Riderfort’23 ging op zondag 1 september ‘Onder de shelter’ door. Het gratis event met veel muziek en comedy in regie van Dominiek Schrauwen en Vrienden van het Live Lied.
The post Het succes van ‘Onder de shelter’: “Middag vol muziek en comedy” appeared first on KW.be.

Lees meer »