Bestuurder overleden na aanrijding met stilstaande truck op E40

Op de E40 in Aalter, richting Brussel, is zondagochtend een automobilist om het leven gekomen. De bestuurder botste op een truck die stilstond op de rechterrijstrook. De trucker was wellicht gestopt om hulp te bieden aan een motorrijder die ten val was gekomen.

 

Meer krantenkoppen in België

Jonge bestuurder mist bocht en belandt met camionette tegen gevel van hoekwoning in Wervik

Op de hoek van de Geluwestraat en de Ommegangstraat in Wervik belandde vrijdagavond een camionette tijdens het nemen van een bocht tegen de gevel van een hoekwoning. De schade aan het huis bleef gelukkig beperkt. De jonge bestuurder uit Wervik moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Zijn passagier bleef ongedeerd.
The post Jonge bestuurder mist bocht en belandt met

Lees meer »

Jagers aangevallen door zestigtal migranten aan Franse Opaalkust: “We zagen ze schreeuwend op ons afkomen met ijzeren staven. Het was verschrikkelijk”

Het parket van Boulogne heeft een onderzoek geopend na de horror die drie eendenjagers hebben meegemaakt in Tardinghen, aan de Franse Opaalkust, afgelopen weekend. Terwijl ze zich in hun jagershut bevonden, in aanwezigheid van een kind van 3 jaar, werden de jagers geconfronteerd met een zeer gewelddadige aanval van een zestigtal migranten. Die waren woest omdat de Franse politie had

Lees meer »

Belevingsweekend met Modeloper en Tutti Tielt

Een nieuwe editie van De Modeloper vindt op zondag 22 september plaats in Tielt. En net als vorig jaar krijgt dat zondagse shoppingevent daags voordien het muzikaal gezelschap van Tutti Tielt. Alle Tieltse muziekverenigingen musiceren daarbij rond de Hallentoren en in de centrumstraten.
The post Belevingsweekend met Modeloper en Tutti Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bisschop Lode Aerts draagt hoogmis op in Alveringem: volle kerk viert start nieuwe parochiale eenheid Veurne-Alveringem

Het was op meerdere fronten feest op zondag 15 september. Alveringem viert dan niet enkel kermis, maar precies vandaag gaat ook de nieuwe parochiale eenheid Veurne-Alveringem van start. Bisschop Lode Aerts kwam voor deze bijzondere gelegenheid naar Alveringem.
The post Bisschop Lode Aerts draagt hoogmis op in Alveringem: volle kerk viert start nieuwe parochiale eenheid Veurne-Alveringem appeared first on

Lees meer »

Ondernemersavond in de Abdijhoeve

De stad Oudenburg organiseert op donderdag 26 september een bijzondere ondernemersavond voor alle lokale ondernemers. Dit evenement biedt een unieke gelegenheid om te netwerken, kennis op te doen en samenwerkingen te verkennen die de lokale economie kunnen versterken.
The post Ondernemersavond in de Abdijhoeve appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna 1.000 rijbewijzen ingetrokken na verstrenging rond bellen achter het stuur: “Gsm-gebruik is één van de grootste oorzaken van verkeersongevallen”

Gsm-gebruik achter het stuur blijft een groot probleem. Sinds 1 juni 2024, de dag waarop de politie in de kustprovincie veel strenger begon toe te zien op dergelijke inbreuken, werden al 936 rijbewijzen ingetrokken. “Mensen moeten beseffen dat afleiding tijdens het rijden supergevaarlijk is”, zegt Filiep Jodts, de grote baas van het parket West-Vlaanderen.

Lees meer »

Laureaten van de jeugdschieting in de kijker

Op de terreinen van de Sint-Sebastiaangilde aan de Kortekeer in Beselare vond de laatste jeugdschieting van het Westlandtornooi plaats.
The post Laureaten van de jeugdschieting in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gisèle Pelicot bedankt manifestanten die haar “kracht geven om strijd te voeren”, proces opnieuw uitgesteld

Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht, heeft alle manifestanten bedankt die in Frankrijk en daarbuiten hebben betoogd om hun steun aan haar te betuigen. “Dankzij jullie heb ik de kracht om deze strijd tot op het einde te voeren”, zei ze. Ondertussen werd het proces opnieuw uitgesteld.

Lees meer »