Bestuurder (26) overleden na aanrijding met stilstaande truck op E40

Op de E40 in Aalter, richting Brussel, is zondagochtend een 26-jarige man uit Kortrijk om het leven gekomen. De man botste met zijn wagen op een truck die stilstond op de rechterrijstrook. De trucker was wellicht gestopt om hulp te bieden aan een motorrijder die ten val was gekomen.

 

Meer krantenkoppen in België

Testaankoop dient klacht in tegen videogamebedrijven, sector verbaasd: “Prijzen zijn zeer duidelijk aangegeven”

Consumentenorganisatie Testaankoop heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen verschillende grote videogamebedrijven. De bedrijven zouden de consumentenregels schenden, omdat ze niet voldoende informatie geven over de kosten van digitale items, zoals virtuele munten. De Belgische sector reageert verbaasd. "Er bestaan tal van controlemechanismen om vooral minderjarige spelers te beschermen."

Lees meer »

Zeepkistenrace lost opnieuw alle verwachtingen in: “Deelnemers worden elk jaar creatiever”

De derde editie van de Blankenbergse zeepkistenrace was een voltreffer. Volgens organisator Guy De Coninck waren er naar schatting tussen de 1.500 en 2.000 kijklustigen, en da’s een pak meer dan vorig jaar. “Logisch ook, want hoe meer deelnemers, hoe meer aanhang die meebrengen.” Liefst 23 karren, ofwel tien meer dan vorig jaar, bolden de Leopoldhelling af.
The post

Lees meer »

Zulte Waregem parkeert overbodige Brüls en Tambedou bij Jong Essevee

Middenvelder Christian Brüls (35) en centrale verdediger Modou Tambedou (21) hebben allebei nog een contract tot 2025 bij Zulte Waregem, maar daar lijkt geen toekomst meer voor hen weggelegd. De club bevestigt donderdag dat beide spelers bij Jong Essevee de conditie moeten onderhouden.
The post Zulte Waregem parkeert overbodige Brüls en Tambedou bij Jong Essevee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe horecazaak en winkel in Oostende geeft mensen met een beperking een kans: “Hier kunnen ze hun talent laten zien”

Goed nieuws voor koffiedrinkend Oostende. Na vier jaar van werken opent Ithaka vzw haar gloednieuwe belevingswinkel Schol: een combinatie van winkel, horeca en workshopruimte. “Vanuit Ithaka vzw coachen we mensen met een beperking om deel uit te maken van de maatschappij. In Schol kunnen ze de winkel mee uitbaten of workshops volgen én geven”, zegt Liesbet Billiet.
The post

Lees meer »

“We moeten monument beschermen”: vooral begrip voor verbod op zware fietsen op roltrappen Antwerpse voetgangerstunnel

Fietsers die regelmatig tussen de Antwerpse linker- en rechteroever pendelen, reageren verdeeld op het verbod op zware fietsen op de roltrappen van de Sint-Annatunnel. Enkele pendelaars die VRT NWS vanmorgen sprak, zijn bang dat de maatregel voor extra ochtendstress en tijdverlies gaat zorgen, al is er vooral begrip voor de bescherming van de monumentale trappen.

Lees meer »

“Enkele onnozelaars zetten hele sector in slecht daglicht”: Jachtvereniging Hubertus woedend om filmpje van klungelende ‘jagers’

Een filmpje van een man die met een jachtgeweer een metalen container uit de lucht wil schieten, zorgt voor heel wat beroering. Het voorwerp belandt op de voorruit van een geparkeerde wagen en verbrijzelt die. De Hubertusvereniging Vlaanderen, die de belangen van de jagers verdedigt, reageert furieus. “De praktijken van enkele onnozelaars stellen onze hele sector in een slecht daglicht.”<br

Lees meer »