18-jarige jongen met tijdelijk rijbewijs betrokken bij ongeval: twee minderjarigen gaan na botsing weg

Een 18-jarige jongen uit Nieuwpoort raakte afgelopen zaterdagnacht betrokken bij een verkeersongeval in zijn thuisgemeente. De jongen had een voorlopig rijbewijs, reed zonder begeleider op een tijdstip dat niet toegestaan was én had twee minderjarige vrienden aan boord. Die namen de vlucht na het ongeval. Er vielen twee lichtgewonden.

Het verkeersongeval gebeurde zaterdagnacht om 2.10 uur op het kruispunt van de Arsenaalstraat met de Potterstraat in het centrum van Nieuwpoort.

Wat er precies gebeurde of wie er in fout is, moet blijken uit het onderzoek. In ieder geval kwam het tot een botsing tussen een 33-jarige vrouw in een Renault Clio en een 18-jarige jongen die een Opel Astra bestuurde.

Door de klap kwam de Renault nog tegen een geparkeerde Mercedes GLC terecht, die ook schade opliep. Na het ongeval werd de politie Westkust verwittigd die net als een ziekenwagen ter plaatse kwam.

Overgegeven

“Van de 33-jarige vrouw uit Nieuwpoort vernamen we dat de twee passagiers van de 18-jarige man in de Opel de plaats hebben verlaten”, meldt politiezone Westkust. “Op ons verzoek heeft hij hen gevraagd om terug te keren.

Het ging om twee 16-jarige jongens uit Nieuwpoort en Diksmuide. De 16-jarige jongen uit Nieuwpoort had reeds overgegeven en klaagde van pijn aan de buik en het hoofd. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

“Ook de 33-jarige vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht. De 18-jarige reed zonder begeleider en op een tijdstip dat hij niet mocht rijden.” De jongen wacht dus nog een gerechtelijk staartje. De twee wagens werden getakeld, van beide voertuigen waren de airbags uitgeklapt. (JH)

The post 18-jarige jongen met tijdelijk rijbewijs betrokken bij ongeval: twee minderjarigen gaan na botsing weg is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ruiselede brengt hulde aan Poolse bevrijders: “We zijn ze nooit vergeten”

Zaterdag 7 september brachten het gemeentebestuur, de Nationale Strijdersbond België (NSB), de Heemkring Ruiselede en talloze Poolse afgevaardigden hulde aan de gesneuvelde soldaten van de 1ste Poolse Pantserdivisie, die Ruiselede op 8 september 1944 bevrijdde. Speciale gasten waren Joanna Wielgat, dochter van de Poolse luitenant Marian Plichta, Karolina Maczek, kleindochter van generaal Maczek en Astrid Christiaens, kleindochter van Edmond Mauws,

Lees meer »

Parkeersensoren Shop & Go in kernwinkelgebied van Tielt zijn in werking

De Shop & Go-sensoren in de parkeervakken in Tielt zijn sinds dinsdagnamiddag actief. Dat betekent dat je voortaan een half uur gratis op die speciaal aangeduide parkeervakken kan staan. Een schijf leggen hoeft niet.
The post Parkeersensoren Shop & Go in kernwinkelgebied van Tielt zijn in werking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruben Van Gucht komt terug op ‘vrouwenbe­nen-incident’: “Blanka en ik hebben een goede verstandhouding”

Ruben Van Gucht (37) beleefde een drukke sportzomer, waarin hij maar liefst elf weken in het buitenland doorbracht voor onder andere het EK voetbal en de Olympische Spelen. Tijdens een uitzending op Radio 2 ontstond er ophef toen onverwacht de benen van een onbekende vrouw in beeld verschenen. In het programma ‘Café congé’ blikt de sportjournalist nu terug op dat

Lees meer »

Waterbedrijven: “onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen”

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Brandweer Geluwe in diepe rouw na overlijden brandweermannen Tony Coussement (53) en Luc Six (75)

Het was donderdag een zwarte dag voor de brandweerpost Geluwe. Actief lid en adjudant Tony Coussement (53) overleed onverwacht bij hem thuis in Menen. Hij was beroepsbrandweerman bij Brandweer Zone Antwerpen. Even later overleed in het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper erebrandweerman Luc Six.
The post Brandweer Geluwe in diepe rouw na overlijden brandweermannen Tony Coussement (53) en Luc

Lees meer »