Sandra Kim sukkelt met haar gezondheid: “Gelukkig niet zo erg als bij Céline Dion”

“Ik heb de voorbije maanden serieus gesukkeld met mijn gezondheid.” Het zit Sandra Kim (51) niet mee. Eerst was er een rugoperatie, daarna een ‘frozen shoulder’. En dat terwijl ze voor een stevig najaarsprogramma staat. “Ik ben al zo lang bezig, soms ben ik écht moe”, vertelt ze in ‘Dag Allemaal’. “Maar wat moet ik anders?” 

Meer krantenkoppen in België

Kan Duitsland zomaar weer grenscontroles invoeren? “Als ze dat fanatiek aan onze grens doen, snijden ze in hun eigen vel”

Duitsland gaat vanaf 16 september grenscontroles invoeren aan al zijn buitengrenzen. Dat is volgens de minister van Binnenlandse Zaken nodig om illegale migratie en terrorisme tegen te gaan. Ook aan de Belgische grens zullen er dus controles zijn. Kan dat zomaar? We vragen het aan Hendrik Vos, politicoloog aan de UGent en directeur van het Centrum voor EU-studies.

Lees meer »

“Ik won de strijd die al bij mijn geboorte begon”: paralympisch kampioene Léa Bayekula is blikvanger op Memorial Van Damme

Noem haar geen ster of idool, want zo voelt ze zich niet. Léa Bayekula (29), vrijdag een van de blikvangers op de Memorial, wil wel een voorbeeld zijn, een inspiratie voor kinderen die net als zij met een handicap leven en voor wie haar twee gouden medailles op de Paralympische Spelen bewijzen dat topsport geen onbereikbare droom hoeft te zijn.

Lees meer »

Als kind sprak hij jarenlang níét, later werd zijn stem wereldberoemd: het straffe levensverhaal van James Earl Jones

Zijn vader vertrok om prize fighter te worden, zijn moeder liet hem achter bij zijn grootouders. Nee, filmlegende James Earl Jones, die maandag overleed, had geen makkelijk leven. Als kind was hij zo getraumatiseerd dat hij jarenlang niet kón spreken: “Op school communiceerde ik met briefjes, later begon ik te stotteren.” Hoe slaagde de man achter Darth Vader en Mufasa

Lees meer »

LIVE FRANKRIJK-BELGIË. Casteels heeft geweldige parade in huis op poging Mbappé, Duranville komt Doku aflossen

De Rode Duivels nemen het in de Nations League op tegen Frankrijk. Bondscoach Tedesco voert één wijziging door: Debast vervangt de geblesseerde De Cuyper. Aan de overzijde zit sterspeler Mbappé op de bank, net als Griezmann, Olise en Barcola. Weten de Duivels daarvan te profiteren? Kijk LIVE op VTM en VTM GO, of volg het in onze liveblog! Voorlopig staat

Lees meer »

Luca Van Peteghem is wereldkampioen obstakelrun

In het Zuid-Amerikaanse Costa Rica is Luca Van Peteghem (27) uit Ruddervoorde wereldkampioen obstakelrun geworden in de ‘short course’ en in de ‘long course’. Daarmee bevestigt hij zijn Europese tweede plaats en zijn vier Belgische titels.
The post Luca Van Peteghem is wereldkampioen obstakelrun appeared first on KW.be.

Lees meer »

Theater Malpertuis trapt nieuw seizoen af in De Traagheid

Op zondag 22 september geeft Theater Malpertuis het startschot voor het nieuwe theaterseizoen met een uniek concert in De Traagheid. Actrice en zangeres Tiny Bertels brengt er ‘Winterreise’ onder begeleiding van pianist Aaron Wajnberg.
The post Theater Malpertuis trapt nieuw seizoen af in De Traagheid appeared first on KW.be.

Lees meer »

Matthieu doet het! Mythisch record van 1.038,8 kilometer lopen in 6 dagen tijd is binnen: “Hij heeft nog een uurtje om record scherp te stellen”

Een marathon van 42, 195 kilometer is voor velen al een uitdaging, maar niet voor topsporter Matthieu Bonne. Die liep de afgelopen zes dagen net wat verder. Precies 21 uur per dag was hij aan het lopen, met telkens slechts 12 minuten pauze per drie uur tijd. Zo heeft hij een nieuw wereldrecord te pakken, want in totaal liep hij

Lees meer »

“Ik dacht dat de speurder gewoon een cameraman was”: Rik Verheye en Pedro Elias flaterden erop los in ‘Klopjacht’

Ondanks een ‘dikke’ Porsche met 700 PK werden boezemvrienden Rik Verheye (37) en Pedro Elias (49) al na één dag gevat in ‘Celebrity Klopjacht’. Hun deelname was geen succesverhaal, in tegenstelling tot hun vriendschap. Al tien jaar zijn ze onafscheidelijk, ook al blijkt de vriendschap onderhouden soms moeilijk. “Rik heeft zo zijn eigenaardigheden.”

Lees meer »

Charlot (53) verhuurt tentjes voor slaapfeestjes: “Maak je slaapfeestje compleet”

Charlot Senesael (35) uit Pollinkhove ontwikkelde een leuk concept voor slaapfeestjes. Ze verhuurt namelijk slaaptentjes in verschillende thema’s. “Het zijn kant-en-klare pakketten”, zegt Charlot. “We komen de tentjes zelf opzetten indien gewenst.”
The post Charlot (53) verhuurt tentjes voor slaapfeestjes: “Maak je slaapfeestje compleet” appeared first on KW.be.

Lees meer »