Onderzoek naar doodslag geopend na zinken van luxejacht voor Siciliaanse kust

Het Italiaanse parket heeft een onderzoek naar doodslag ingesteld na de ramp met het luxejacht Bayesian, waarbij de Britse techmagnaat Mike Lynch en zes andere gasten om het leven kwamen.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer studenten kiezen leraren- of zorgopleiding bij Vlaamse hogescholen: “Tegemoetkomen aan nood op arbeidsmarkt”

Een week voor de start van het nieuwe academiejaar tekenen zich duidelijke trends af: leraren- en zorgopleidingen blijken bijzonder in trek. Dat stellen zo’n 10 Vlaamse hogescholen vast na een tussentijdse analyse van de inschrijvingen. Daarnaast zien alle hogescholen een stijging van het aantal inschrijvingen in vergelijking met hetzelfde moment vorig jaar.

Lees meer »

Venezolaanse oppositiekandidaat Edmundo Gonzalez in ballingschap naar Spanje

De kandidaat van de verenigde oppositie bij de presidentsverkiezingen in Venezuela, Edmundo Gonzalez Urrutia, heeft politiek asiel gekregen in Spanje. Dat heeft de Venezolaanse vicepresidente zaterdag (lokale tijd) gemeld op sociale media. Zijn advocaat heeft aan persbureau AFP bevestigd dat de politicus op weg is naar Spanje, en ook Madrid bevestigde het al.

Lees meer »

Ze reden rond in dure wagens en woonden in een statig herenhuis, maar het was één leugen: oplichtersduo aan de haal met honderdduizenden euro’s

De wereld leek aan de voeten van Werner D.G. (63) en Sabah A. (44) te liggen. Met veel sier ontvingen ze bedrijfsleiders in hun statig herenhuis in de miljardairssquare in Brussel en beloofden hen miljoeneninvesteringen. Maar het was schone schijn. Het koppel wilde enkel het vertrouwen winnen van hun overdonderde slachtoffers, die ze vervolgens voor honderdduizenden euro’s beroofden.

Lees meer »

Net als in ‘Kalm Waes’: CEO, piloot en arts getuigen hoe meditatie en stilte hun leven veranderden

Helemaal zen en “100 procent zeker dat hij terugkomt” verliet Tom Waes het boeddhistisch centrum na een stilteretraite voor zijn programma ‘Kalm Waes’. Wat zo heilzaam is aan uren, zelfs dagen zitten én zwijgen op het meditatiekussen, en hoe het hen kalmeert in hun eigen drukke levens, weten ook deze ex-CEO, piloot en kinderarts. “De eerste keren vond ik het

Lees meer »

Unizo Leiekracht organiseert geslaagd politiek debat

Harelbeke werd getrakteerd op het kopstukkendebat van Unizo Leiekracht in cc Het Spoor. Vooruit-Groen, Team Harelbeke, N-VA en Vlaams Belang lieten er hun licht schijnen op enkele thema’s die leven in de stad. Hannes Heynderickx was moderator.
The post Unizo Leiekracht organiseert geslaagd politiek debat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maakt artificiële intelligentie binnenkort theatervoorstellingen voor Gents stadstheater? NTGent stelt nieuwe digitale medewerker Alva Ishii voor

Het Gentse stadstheater NTGent stelt zijn nieuwe medewerker voor: Alva Ishii. Geen echt persoon, maar een experiment met artificiële intelligentie. Het is de bedoeling dat ze in de toekomst zelf theaterstukken maakt, maar ook helpt bij andere taken binnen het stadstheater. Met het inzetten van AI stelt NTGent de vraag waarom we de ontwikkeling van AI enkel en alleen overlaten

Lees meer »

‘Bommen en Granaten’-proces rond ‘Dikke’ Nordin wordt voortgezet

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen wordt maandag de ‘Bommen en Granaten’-zaak voortgezet, een omvangrijk dossier rond wapen- en drugshandel. Het proces, dat al in het voorjaar van 2022 van start is gegaan, liep veel vertraging op doordat de advocaten van kopstuk ‘Dikke’ Nordin E.H. tot tweemaal toe een wrakingsverzoek indienden tegen de rechters.

Lees meer »