Man riskeert jaar cel voor herhaaldelijk partnergeweld: “Door mijn verblijf in cel moest ons huwelijk uitgesteld worden”

“Ik zie mijn vrouw en de kinderen graag en zij mij. In de cel heb ik beseft dat ik hen mis en bij hen wil zijn.” Een 39-jarige man uit Bissegem (Kortrijk) die terecht stond voor herhaaldelijk partnergeweld vroeg de rechter zo snel mogelijk de cel onder voorwaarden te mogen verlaten. “Ons huwelijk in juli moest zelfs uitgesteld worden door mijn detentie.”

Het was duidelijk in het gerechtsgebouw in Kortrijk. Frederic H. en zijn vrouw willen hun relatie verder zetten. Nochtans zit hij sinds 2 juni in de cel omdat hij niet voor het eerst losse handjes had en zijn partner toetakelde in de Driekerkenstraat in Bissegem. De vrouw verklaarde toen dat het al de vierde keer was en ze eens helemaal bont en blauw was geslagen. Ook op 4 juni en 7 oktober 2023 was het al tot slaande ruzies gekomen, waarbij ook de dochter in de brokken deelde. Zelfs nadat de politie aanvankelijk de situatie had bedaard, gaf H. zijn partner nog een kopstoot en nam hij de dochter in een wurggreep.

“Een toxische relatie”, vond de openbare aanklager, die 1 jaar cel vorderde. “In 2023 kreeg hij al voorwaarden opgelegd en hij volgde die stipt”, aldus advocaat Randall Huysentruyt. “Hij nam antabuse tegen zijn alcoholgebruik maar telkens hij toch teveel heeft gedronken loopt het fout.” Hij vroeg de rechter strenge(re) voorwaarden op te leggen, zoals relatietherapie en een uitgaans- en alcoholverbod. “De gevangenis heeft me doen inzien dat ruzies niet met geweld opgelost mogen worden”, aldus H. “Ik heb er veel spijt van. Ik zie mijn vrouw en de kinderen graag.” De vrouw knikte vanuit de zaal instemmend en stelde zich geen burgerlijke partij om een schadevergoeding te vragen. Vonnis op 25 september. (LSi)

The post Man riskeert jaar cel voor herhaaldelijk partnergeweld: “Door mijn verblijf in cel moest ons huwelijk uitgesteld worden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Chirojongens tevreden met opkomst op de startdag

Zondag 8 september was de startdag bij de Chirojongens. Hun lokaal is in de Leysafortstraat 26. “De opkomst was even groot als vorig jaar”, zegt groepsleider Dave Vantyghem. “Er zijn zo’n 25 procent nieuwe leden bijgekomen. We zijn tevreden en zijn benieuwd wat het nieuwe jaar zal brengen. Iedereen is altijd welkom.” Naast Dave is
The post Chirojongens tevreden

Lees meer »

“Sterke aanwijzingen dat we in hun richting moeten kijken”: optreden Goldband wellicht verantwoordelijk voor trillende Rotterdamse woontoren

Goldband is wellicht verantwoordelijk voor de “aardbeving” die een aantal inwoners van de Willemstoren in Rotterdam vorig jaar gevoeld hebben. In mei 2023 belden enkele huurders van de bovenste verdiepingen de hulpdiensten nadat ze een reeks trillingen gevoeld hadden. Al lijkt het er nu op dat een optreden van Goldband verantwoordelijk is voor het voorval.

Lees meer »

Minstens vijf doden bij Israëlische aanvallen in Syrië – VS: akkoord voor staakt-het-vuren Gaza voor 90 procent rond

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

“Beide partijen bevinden zich op de rand van het toelaatbare”: hoe de situatie bij Audi Brussels ontplofte

De situatie bij Audi Brussels is ontploft. Werkwillige werknemers mochten maandagochtend van de directie de fabriek niet meer binnen zolang vakbonden de hoofdingang blokkeren en de sleutels van afgewerkte wagens verstoppen. Het personeel ontvangt intussen geen loon meer. Gaat een van de partijen hier in de fout en kan hier nog een gezamenlijke oplossing worden gevonden?

Lees meer »