LIVE. Hevig onweer trekt over ons land

Het KMI kondigt code geel af zaterdagavond omdat in heel het land felle onweersbuien worden verwacht. Ook het noodnummer 1722 is geactiveerd. Volg al het nieuws over het onweer hier live.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-Rode Duivel Vital Borkelmans voor rechter wegens rijden onder invloed

De ex-Rode Duivel Vital Borkelmans (61) stond woensdagochtend terecht voor de Brugse politierechtbank voor het rijden onder invloed van alcohol. De voormalige voetballer en huidige voetbaltrainer liep eind vorig jaar in Knokke tegen de lamp. Opvallend: de man stapte zelf uit zijn wagen en gaf meteen toe aan de agenten dat hij te veel gedronken had.

Lees meer »

Hollebeke viert mooie ereplaatsen van hun wielerheld Marvin Odent

Marvin Odent heeft zijn eerste Paralympische Spelen achter de rug. Zijn dorp Hollebeke leefde hard mee en ging voor de wegrit met een bus naar Clichy-sous-Bois. Bij zijn thuiskomst stond een delegatie dorpsbewoners hun lokale wielerheld op te wachten.
The post Hollebeke viert mooie ereplaatsen van hun wielerheld Marvin Odent appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Bruggeling Ruben Cottenjé (48) heeft nog enkele dagende tijd om zijn kandidatuur in te dienen voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen. Net als in 2012 wil deze conservatieve Brugse dandy en Belgicist dat doen met zijn erfgoedpartij ‘Lijst Burgemeester’. Maar hij zoekt nog verlossende handtekeningen.
The post Bruggeling Ruben Cottenjé zoekt handtekeningen voor de verkiezingen: “Politiek kopstuk hield zijn belofte niet”

Lees meer »

Gemeentelijke waardering voor Mooimakers

Vrijwilligers, verenigingen en veel schoolgaande jongeren zorgen er in de gemeente al jaren voor dat de straten, bermen en grachten af en toe een schoonmaakbeurt krijgen. Dit jaar krijgen de Mooimakers voor het eerst een officiële erkenning vanwege het College van Burgemeester en Schepenen. Alle Ardooise scholen die zich inzetten voor het offensief Proper kregen
The post Gemeentelijke waardering

Lees meer »

Dochter van Dominique Pélicot doet haar vader breken in rechtszaal: “De man in wie ik het volste vertrouwen had, fotografeerde me naakt”

Op de vijfde dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn vrouw tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft zijn dochter de rechtszaal toegesproken. De 45-jarige Caroline Darian (een pseudoniem, red.) noemde haar vader “ongetwijfeld een van de ergste seksuele roofdieren van de afgelopen twintig jaar”. Naast haar moeder Gisèle (72) was

Lees meer »

Okra Moorsele viert zijn 80-jarigen

Elk jaar viert seniorenvereniging Okra begin augustus de Ommegangsfeesten. Het is telkens een feestelijk programma met dit jaar een start met koffie en taart, een geslaagd concert en een barbecue voor alle leden. Op dit feest zet Okra ook zijn 80-jarigen in de bloemen. Dit jaar waren er 12 Okraleden die hun 80ste verjaardag mogen
The post Okra Moorsele

Lees meer »