Islamitische Staat eist dodelijke mesaanval in Duitse stad Solingen op: “Wraak voor moslims in Palestina en elders”

De verdachte die eerder vandaag is opgepakt tijdens de grootschalige klopjacht in de West-Duitse stad Solingen is 15 jaar oud. De persoon heeft mogelijk iets te maken met de aanval, maar is niet de dader. Dat bevestigt de politie. Bij een mesaanval tijdens de viering van de 650ste verjaardag van de stad vielen gisterenavond drie doden en acht gewonden. Volgens de politie zijn de dodelijke slachtoffers twee mannen van 67 en 57 jaar en een vrouw van 56 jaar uit Solingen en Düsseldorf. Vier gewonden zijn er nog ernstig aan toe. Inmiddels heeft Islamitische Staat (IS) de mesaanval opgeëist. 

Meer krantenkoppen in België

‘De verraders’ heeft diepe indruk achtergelaten bij William Boeva: “Wat een waanzinnig mens is Ingeborg”

“Ik wou al lang eens de slechterik spelen.” William Boeva (34) is dit seizoen één van de drie verraders in het gelijknamige VTM-programma. “Toen ik Stafs hand op mijn schouder voelde, had ik meteen zin om de boel te saboteren.” Maar de komiek, die al vaker pleitte voor meer inclusie, heeft ook een gevoelige kant. “We moeten blijven luisteren naar

Lees meer »

Europees project van start voor aanpak langdurige covid

De Europese Commissie geeft dinsdag het startschot voor een 2 miljoen euro kostend project met concrete acties om langdurige covid aan te pakken. Een van de onderdelen van het project is het ondersteunen van getroffen patiënten en verzorgers en het beoordelen van de sociale en economische gevolgen van langdurige covid.

Lees meer »

Warm afscheid van de mama van minister Hilde Crevits: “Ze zou gezegd hebben: wat is er hier veel volk”

Tijdens een stemmige eucharistieviering in de Torhoutse Don Boscokerk heeft Vlaams minister Hilde Crevits samen met familie en vrienden afscheid genomen van haar mama Jeanny Muys (81), die aan kanker gestorven is. Heel wat prominente politici, over de partijgrenzen heen, woonden de uitvaartdienst bij.
The post Warm afscheid van de mama van minister Hilde Crevits: “Ze zou gezegd hebben:

Lees meer »

Provincie Antwerpen gaat strijd aan met spook- en postbusbedrijven

Met het project ‘Casper’ wil de Federale Politie Antwerpen de strijd opvoeren tegen spook- en postbusbedrijven. Die fictieve bedrijven worden gebruikt om geld wit te wassen of om allerlei criminele activiteiten te verdoezelen. "We willen zo vermijden dat die dekmantelbedrijven gewoon verhuizen naar een buurgemeente omdat daar minder controle is", aldus Clara Vanquekelberghe van de Antwerpse federale politie.

Lees meer »

Nieuwe expo herdenkt bevrijding door troepen van Maczek: “Tielt had altijd een speciaal plaatsje in het hart van mijn grootvader”

Tachtig jaar geleden werd Tielt na hevige straatgevechten bevrijd van de Duitsers door de troepen van de Poolse generaal Maczek. Vrijdagavond werd dat ceremonieel herdacht in Huis Mulle, gevolgd door de officiële opening van een expo over de bevrijding. Karolina Maczek had de eer die expo te openen. “Generatie op generatie wordt de fakkel der herinnering hier doorgegeven.”
The

Lees meer »

Kerk van Lissewege lokt 13.000 bezoekers

Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingskerk in Lissewege heeft in één jaar tijd al meer dan 13.000 bezoekers verwelkomd. Vorige zomer werd de kerktoren, na een grondige renovatie, opengesteld als uitkijkpunt. Bezoekers die de klim wagen, worden beloond met een indrukwekkend panorama over de haven van Zeebrugge, het uitgestrekte polderlandschap, de torens van Brugge en het schilderachtige witte dorp Lissewege.
The post Kerk van

Lees meer »

“Céline Dion plant grote comeback tijdens Eurosong”

Ze keerde al heel even terug voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, maar volgens bronnen wil Céline Dion (56) haar comeback maken op het Eurovisiesongfestival. “Ze is een legende”, klinkt het bij Moritz Stadler, één van de producenten van het liedjesfestijn.

Lees meer »

Met dank aan Lisa Hanze: Voodoo Village dorp van liefde en connectie (en zo weinig mogelijk gsm’s)

Voodoo Village. Veelzijdig, verrassend en verbindend. Grimbergs elektronisch en populair mini-dorp waar de Voodoo People – over zaterdag en zondag heen in totaal met 30.000 – zich onderdompelen in de vetste ravedecors (The Forest!). Terwijl in ‘The Oracle’, een uniek Belgisch festivalcocon, deconnectie moet leiden tot reconnectie. Gsm’s zijn er niet toegelaten. Met dank aan Lisa Hanze (29) en Maxim

Lees meer »